L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 15 de maig del 2010

Clausura de la Setmana Ciutadana


La XIV Setmana Ciutadana concloïa a les set hores de la vesprada a la casa de la Cultura de Tavernes. El vicepresident de la Mancomunitat de Municipis de la Safor i regidor de Tavernes, Salvador Blasco, tancava el cicle de xerrades amb una conferència sobre la mateixa mancomunitat, eixe organisme invisible perquè malgrat que molts ciutadans de la comarca fan servir el serveis, pocs saben que és i els confonen amb els que ofereixen els ajuntaments.
Blasco explicava quins són els que presta i el que costa a cada ciutadà, tres euros, que aprofiten per quadrar el pressupost. Va ser molt extens en turisme, i va agradar a l'auditori quan va comparar les visites que es fan a altres comarques per conéixer el seu vi i que a la nostra podria tindre com a a element semblant i que ens uneix , la taronja. En el torn de preguntes, la gent es va interessar per la carretera V-50, que si passaria per Tavernes i es desdoblaria, i sobre temes concrets dels serveis mancomunats.
Tancava les jornades el president de COVECOVA - la federació territorial valenciana d'associacions de veïns - Juan Antonio Caballero, amb un discurs centrat en la participació i les dificultats que troben els ciutadans i ciudatanes per a compaginar el treball, l'oci i l'associació. Com que tot es voluntarisme, va resaltar la necessitat de participar-hi i va informar d'una enquesta que remarcava que podrien participar o voldrien participar un 10 % de la ciutadania. En fi, eixa era l'eix de la democracia davant els poders que juguen amb els diners i que finalment, sino participen de ple en democracia, ens els fan pagar a nosaltres. Va comentar la reunió a Benetusser, on participaren més de dos mil associacions en representació de quasi dos milions d'habitants.
Caballero va donar tota la impressió de ser una persona molt preparada per a dirigir la cúpula de les associacions i canalitzar les necessitats que tenim els valencians als nostres pobles i exigir més participació veïnal en aquelles operacions que ara es fan d'esquena i en nom dels ciutadans i, sobre tot, parar als poders fàctics, com són els diners, que ho volen dominar tot. Les preguntes que li feren van girar al voltant de la participació ara mateix i quina és la diferència que hi ha entre les associacions actuals i que que treballaven en la transició.
Les paraules de Maria Lluïsa Grau, presidenta de l'associació vallera, tot dient on estem i marcant objectius de treball tancaven unes jornades molt completes, i com deia, variades en quan a participació en els conferències segons fora el tema diari.

Enhorabona a l'associacionisme que ens marca un camí per a ser bons veïns i veïnes.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una RECTIFICACIÓ la V30 es la CARRETERA del nou llit del RIU TURIA y per tant no pasa per TAVERNES, "En el torn de preguntes, la gent es va interessar per la carretera V-30, que si passaria per Tavernes i es desdoblaria, i sobre temes concrets dels serveis mancomunats."

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tent tota la raó. Una errada de tecleig ha convertit la V-50 en V-30(més coneguda per CV-50 en ser de titularitat autonòmica).
Disculpes.