L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 28 de gener del 2018

Normalitat en el terme municipal a hores d'ara



 
La situació en el terme de Tavernes és de normalitat a hores d’ara i tots els “punts calents” que solem tindre en moments de grans pluges (riu Vaca, comportes del canal de defensa i comportes del riu a Xeraco) presenten la situació habitual de qualsevol dia de pluja. Almenys per ara. 
 
Us oferim un reportatge fotogràfic de la situació a les 10 hores dels punts esmentats. Com podeu observar de nou el temporal, amb ones prou altes i fortes, sembla ser que deixarà sense massa arena la platja de la Goleta, encara que caldra esperar a que passe el temporal per comprovar-hi la situació final. 

La Goleta aquest matí

El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, de Compromís, acompanyat de tècnics de la regidoria han efectuat només fer-se de dia una inspecció-revisió general de tots els punts que són conflictius al terme, i la normalitat era la nota destacada.

L’Ajuntament, tal como ahir ens va confirmar el regidor, havia efectuat un treball previ de prevenció consistents en la revisió i manteniment de les comportes del terme que faciliten l’eixida de l’aigua cap a la mar. També estava preparat el motor de la Roqueta i fins i tot una màquina retroexcavadora estava a punt per si calia la seua intervenció per desfer algun embossament en el riu per canyes o altres materials vegetals.

Canal de defensa aquest matí
Comportes, canal i desembocadura del riu Vaca
Aquestes actuacions s’unien a la tasca general de neteja del riu Vaca que enguany ha afectat tot el seu recorregut, des del terme de Benifairó fins el Tancat, sense oblidar el Vadell i el Caixer Riuet, del qual s’ha reparat la mota.

El Clot i el Vaca des del pont aquest matí
De tota manera, cal recordar les mesures que ha fet públic tant l’Ajuntament com el Centre d’Emergències de la Generalitat: atenció a les zones inundables, no passar per guals i rambles perilloses, evitar acostar-se massa a la mar en llocs de perills, no transitar pel terme municipal a no ser que siga molt precís, i sobre tot en camins inundables.

Elaboració pròpia

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot perfecte. En la platja no s'ha inundat res. Els desaigües i bombes perfecte.

Anònim ha dit...

Si però l'estat de la platja, de la zona d'arena, a l'altura de la goleta, com sempre després d'aquestes tempestes, sense gens d'arena i a punt per tornat a tirar 800.000 o 900.000€ en arena, que al proper temporal hauran de reposar. Caldria un poc més d'eficiencia amb l'us de recursos publics. Ja portem prou € tirats al blau de la mar. Per a quan una mesura definitiva des del Govern Central?

Anònim ha dit...

Com deia la cançó: "Es más fácil encontrar rosas en el mar..."