L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 27 de gener del 2018

L'ajuntament activa els protocols d'actuació per la gota freda prevista la pròxima matinada



Darreres actuacions al Vadell


La previsió d’AEMET de gota freda i possible pluges fortes en la Safor-Valldigna, així com l’activació de l’alerta groga a partir d’aquesta vesprada – qui ho diria amb el matí assolellat que hem tingut– ha fet que l’Ajuntament estiga preparat per si cal alguna actuació tant de les forces de seguretat com l’actuació en algun punt del terme, sobre tot referent a riu i zones de la mar.

Segons hem pogut conèixer l’Ajuntament té a punt els dispositius per si cal l’actuació de la Policia Local i també la de Protecció Civil. Així mateix tant la brigada agrícola com les guardes tenen preparat el protocol d’emergència.

L’Ajuntament aconsella que en el període de fortes pluges que anuncia AEMET a la nostra comarca, amb punts de 20 litres/hora, els veïns s’abstinguen de transitar pel terme a no ser que siga molt precís perquè l’aigua pot omplir els camins i es perd l’orientació en desconèixer on son els marges. Pot ser semblen mesures extremes, però sempre val més previndre que lamentar-nos després.



La regidoria d’Agricultura ha dut també un conjunt de tasques de manteniment de les comportes del riu, que estan comprovades i engreixades, tant les que faciliten l’eixida de les aigües cap a la mar com les de la Sèquia Mare.

Així mateix el motor de la Roqueta està preparada per si ha d’actuar i l’empresa local que disposa de la gran retroexcavadora, que veieu a la fotografia de dalt, està avisada per si hagués d’actuar en cas que el riu patirà un embossament.

A tot això cal destacar la tasca feta aquests darrers mesos en la neteja de riu, amb l’eliminació de canyes i demés vegetació que puga fer de barrera al pas de l’aigua. Ara cal afegir que també les darrers setmanes s’ha netejat la zona del Vadell, per darrere la Casa Verda,  i també el Tancat, un dels punts on el riu sempre desborda amb ocasió de grans pluges.