L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 29 de gener del 2018

L'ORATGE: Després del temporal arriba la calma




Tot apunta a indicar que el temporal de gota freda que ens ha dut pluja i vent aquest cap de setmana ja ha acabat. Les últimes zones afectades són la casta andalusa, però no s’espera cap incidència digna d’esmentar al territori valencià.

Aquesta gota freda venia acompanyada de molta informació sobre possibles pluges torrencials, principalment a la Safor, però encara que ha plogut no ha estat el que estem acostumats quan es donen les mateixes circumstàncies. Millor així perquè quan a pluges ha plogut amb coneixement, i falta en feia, i el vent ha bufat fort però no ha tingut efectes devastadors.

Quan a pluges cal indicar que a Barx han oscil·lat entre els 82 litres a la Drova i els 100 litres de la zona de la depuradora, Benifairó n’ha mesurat un total de 79 i Simat 65’8 litres. A Tavernes les dades són dispars i segons ha arreplegat AVAMET en el seu web oscil·len entre els 9 litres de la Goleta (suposem que alguna dada falta a comptabilitzar) i els 57 arreplegats al casc urbà valler.

Una pluja que ha vingut molt bé al camp valldignencs, que falta feia, i que ha fet que el riu Vaca torne a portar aigua encara que no siga amb massa quantitat.

Les pluges han estat prou generalitzades al País Valencià i en les darreres 24 hores s’han arreplegat el màxim de 157’8 litres per metre quadrat a Millena (el Comtat), més de 127 a Confrides (la Marina Baixa), 116’6 a Estubeny (la Costera), 106’6 a Murla (la Marina Baixa) i 105’6 a Pinedo. 



Les ratxes de vent tal com vam informar en una passada crònica han estat fortes a la Valldigna, més que res a la platja, on es mesuraven velocitats entre 87 i 77 com a màximes. També han superat els 82 quilòmetres per hora a Xàtiva (la Costera), 78 a Miramar (la Safor), 76 a Carcaixent (la Ribera Alta) i 69 a Oliva (la Safor).  Per davall 68 quilòmetres per hora registrats a Xàbia (la Marina Alta) i els 65 d'Utiel (la Plana d'Utiel-Requena), Bicorb (Canal de Navarrés) i Barx (la Safor), respectivament.

La mar poc a poc va encalmant-se, encara que els efectes de les ones s’ha notat en la darrer reposició de La Goleta on, novament  s’ha vist la faena del matalafer: fer i desfer, i pràcticament l’arena ha desaparegut. Podeu observar en la fotografia que hem pres aquest mateix matí el nivell que tenia l'arena arrimat als murs de les edificacions i com ha abaixat molt.  Igual amb el pas dels dies la mar n’aporta un poc a la platja, però no cal confiar massa que  s'acoste a la que hi havia. 

Elaboració pròpia