El regidor de Turisme, Josep Llácer, va informar en el
plenari les activitats i objectius amb els quals Tavernes participa a l’edició
d’enguany de FITUR, la Fira Internacional de Turisme, que es desenvolupa a
partir d’avui al complex d’IFEMA de Madrid.
El regidor Josep LLàcer va indicar que les activitats i
objectius seran semblants a les que ve realitzant Tavernes els darrers anys dins
de l’objectiu general de donar a conèixer el patrimoni històric, cultural,
natural i gastronòmic de la ciutat així com d’impulsar les polítiques de
planificació d’un turisme sostenible i de qualitat que permeten
desestacionalitzar l’oferta turística i donar valor al ventall d’opcions de
Tavernes.
Per tant el model a exportar a FITUR estarà basat tant en
els valors de les nostres platges, distingides amb dues Bandera Blava i Q de
qualitat; l’oferta cultural a través
dels festivals de música o els valors paisatgístics i històrics amb referencies
concretes a la torre de guaita, el complex de la cova de Bolomor, els Abrics de
Mossen Ricard, els ullals i la Ruta dels Sentits.
LLàcer explicava que Tavernes estarà representada amb la marca Valldigna
dins de l'estand del Patronat de Turisme de la Diputació, amb la qual cosa el cost és mínim, i informava que en l’estand
central valencià s’emetrà durant els cinc dies un vídeo promocional dels valors
turístics de Taverners. També tindrà un paper important el jaciment arqueològic
de Bolomor, actualment un dels atractius turístico-culturals de la nostra
ciutat, i com a novetat es donaran a conèixer les actuacions dutes a cap i les
futures per convertir el complex de Bolomor en un Centre Arqueològic
Experimental (CAREX).
Espai de la Diputació en una passada edició, on s'allotja Tavernes |
L’Associació de Comerciants de la platja de Tavernes també
estarà representada, i conjuntament amb l’Ajuntament, s’hi celebrarà una sessió
de cuina en directe el matí d’avui mateix, dia 17, amb la participació dels
restaurants Casa Macario i San Bernardo, que elaboraran l’arròs de vigília, un
plat que condensa l’essència gastronòmica de la ciutat, basat en l’arròs, el
bacallà mitjançant les mandonguilles, els cigrons i les panses, tot cuit en
cassola de fang. L’acte serà un
excel·lent aparador per a promocionar el Concurs Professional d’Arròs al Forn
que es celebra a Tavernes des del 2016.
La presència institucional, segons va explicar el regidor,
estarà encapçalada per l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i el propi regidor,
junt amb la fallera major de Tavernes, Begoña Bononad, i el president de la
Junta Local Fallera, Carlos Merenciano, que faran promoció de la festa fallera
a la ciutat, que com recordava Llàcer, enguany entra dins de la consideració de
Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada