L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 2.271
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 60.885

dimecres, 17 de gener de 2018

Tavernes ha reivindicat a FITUR el patrimoni gastronòmic amb el tradicional arròs de vigília
Tavernes ha reivindicat avui el seu patrimoni gastronòmic a FITUR amb l’elaboració i repartiment del denominat “arròs de vigília” o “arròs amb cigrons i panses”, sempre acompanyat de les mandonguilles d’abadejo, que el fan un plat únic.

Els cuiners de “Casa Macario” i del “Restaurant San Bernardo” s’han lluit a FITUR amb aquest plat tradicional nostre, que reuneix una perfecta conjunció de sabors i contrastos entre el dolç de les panses i el salat de l’abadejo. Un resultat sorprenent per aquell que el tasta per primera vegada, i així ha estat - segons ens comenten - la impressió que més s'han endut els centenars de visitants que s’han arrimat al taulell per tastar-lo.


La presència de la nostra ciutat a Fitur es fa sota l’objectiu de promocionar l’oferta turística transversal que, suposa per un costat el sol i la platja, i per una altra banda el valor que li dona a el gran patrimoni històric, cultural, natural i gastronòmic.


Però també cal realçar que Tavernes oferirà als visitant elements que fan de la ciutat un punt de referència prehistòrica del Paleolític mitjà, la cova del Bolomor, amb la llar més antiga d’Europa, o altres posteriors com els Abrics de Mossen Ricard sense oblidar les nostres rutes i els nostres paratges, demostratius del nom que el rei Jaume II el Just li va donar a la comarca: “vall digna”.

Aquest mateix matí la diputada provincial Pilar Moncho ha visitat el mostrador de Tavernes i ha compartit uns moments amb l’alcalde Jordi Joan i el regidor de Turisme, Josep Llacer.


Cal recordar que la delegació vallera esta també formada pels codirectors de les excavacions de Bolomor, Josep Fernández i Pablo Sañudo, amb projeccions sobre el jaciment i informació sobre les actuacions dutes a cap i les futures per convertir el complex de Bolomor en un Centre Arqueològic Experimental (CAREX).

La  fallera major de Tavernes, Begoña Bononad, i el president de la Junta Local Fallera, Carlos Merenciano, són també a FITUR amb l’objectiu de donar a conèixer les nostres falles, que enguany ja entren totalment dins de la categoria de  Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Elaboració pròpia

Cap comentari: