L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 5 de gener del 2018

Els Reis d'Orient omplen d'alegria i felicitat el cor de milers de vallerets i valleretes


 
Ses Majestats els Reis d’Orient han visitat Tavernes i ens han endinsat a tots els veïns i veïnes en una nova nit màgica que a hores d’ara continua amb el repartiment dels joguets als més menuts. 




Melcior Gaspar i Baltasar han arribat a la plaça del poliesportiu municipal acompanyats d’una escorta de la Policia Local i des d’allí han recorregut els carrers de Tavernes acompanyats d’un gran seguici reial i molts dels personatge del món de contes i  fantasia dels més menuts i menudes que han vingut a Tavernes per saludar els xiquets i les xiquetes. 





Ha estat una vesprada plena d’alegria, de somriure de satisfacció, de bon ambient pels carrers i sobre tot, de la il·lusió que ha dut la gran cavalcada als xiquets i xiquetes i que ara confien es faça una realitat amb la generositat dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar, que visitaran d’amagat sa casa per deixar-los els joguets.




La cavalcada



Un any més, i ja és tradició, la cavalcada reial s’ha format davant de la Plaça del Poliesportiu  per iniciar la desfilada pel Passeig Colom. Obrint la comitiva estava la nostra banda de musica, que ha desfilat amb so de nadales, i després tot un conjunt de personatges de fantasia on cal destacar enguany les Tortugues Ninja o la colla que representava “La Bella i la Bestia”, entre altres, a més de figures flotants gegants il·luminades o d'una colla de malabaristes amb el seu home traga foc inclós. 

 

Cal parar esment i no oblidar les entitats del poble que han contribuït a l’esplendor un any més de la cavalcada, cas de la Valltukà, el grup de ball Al-digna Bellydance, la Banda del Fénix, l'associació de patinatge de Tavernes i, com ja hem dit, la banda de música de la SIUM.





Quatre han estat enguany les carrosses que han participat en la cavalcada, essent ocupades una d’elles per la fallera major de Tavernes, Begoña Bononad i Bo, i la seua cort d’Honor i les altres tres pels Reis d’Orient. Totes han desfilat pels carrers oferint als xiquets - i no tant xiquets- caramels. 


 

El dia poc a poc ha donat pas a la nit, que era ja fosca quan la cavalcada arribava a la Plaça Major, on hi ha havia molta gent esperant per presenciar l’acte protocol·lari de la salutació dels Reis d’Orient des del balcó i el lliurament de la simbòlica clau que obri tots els panys, que els ha estat oferida per l’alcalde Jordi Joan.
 



A la Plaça Major



La Plaça Major s’ha omplert al temps que les carrosses arribaven a la porta de l’Ajuntament on tant la fallera major de Tavernes com els tres Reis d’Orient han estat rebuts per l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, les autoritats de la localitat presents.




Després d’un número musical a l’entaulat de la Plaça Major oferit pel grup de “La Bella i la Bestia” els  reis han pujat al balcó on han rebut la clau màgica de mans de l’alcalde, que els ha donat la benvinguda oficial i ha aprofitat l’ocasió per desitjar els veïns i veïnes un bon any. 




El rei Gaspar ha estat enguany l’encarregat de fer el parlament en nom de Ses Majestat on ha recordat que en el seu viatge pels múltiples països del Món, comproven com hi ha cultures i gents diverses, i fint i tot guerres que confiaven s’aturaren tot desitjant que les armes es convertiren en joguines per als xiquets i xiquetes, per oferir-los una societat millor. El rei ha acabat amb els desig de que la pau i la fraternitat regne per damunt de totes les diferències, sense oblidar el consell als menuts que siguen bons.




Els Reis, posteriorment, i sobre l’entaulat muntat a la plaça, han rebut la salutació i les comandes de joguines dels centenar de xiquets i xiquetes que hi ha pujat a saludar-los.

Elaboració pròpia