L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 29 de gener del 2018

Jordi Joan: "Estem posant trellat en les rebaixes dels valors cadastrals i de l'IBI, buscant una política fiscal justa".



L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, considera que la rebaixa dels valors cadastrals i de IBI en un 4% per al 2018, el govern de Compromís “està posant trellat en els valors cadastrals i en l’impost de l’IBI. Seguim la tasca iniciada en la legislatura anterior i amb les baixades dels darrers anys hem aconseguit una reducció del 30% en els valors cadastrals”.

L’alcalde remarca en una nota de premsa publicada en el web municipal que “la rebaixa ha tingut un efecte molt positiu en l’IBI, en les plusvàlues, en les transaccions, i en la sol·licitud de beques i ajudes” però conjuntament s’ha aconseguit una reducció d’entre el 80% i el 95% dels valors cadastrals de les terres qualificades com a urbanitzables en el PGOU. “Aquestes terres estaven sense urbanitzar però pagaven  com si foren urbanes. Estem molt satisfets del que hem aconseguit buscant una política fiscal justa”.

Enguany serà la quarta vegada que s’aplica una rebaixa en els valors cadastrals des del 2014, i serà la tercera que s’aplica en l’actual legislatura (7% en 2016 en sectors urbanitzables, 8% en el 2017 i 4% en el 2018), acumulant així una baixada del 30% des del 2014.

Jordi Joan ha destacat que “desprès que Tavernes patira el “catastrazo” del 2006, impulsat pel govern central amb la connivència i vot a favor del govern local d’aleshores, va ficar pels núvols els valors cadastrals, però ara hem aconseguit adequar el valor cadastral del municipi al valor real de mercat”. Així també es fa efectiva la voluntat de l’equip de govern de no pujar la base de l’impost municipal per a compensar la caiguda d’ingressos.


L’Ajuntament de Tavernes va aprovar dins dels pressupostos la proposta del govern municipal de Compromís de rebaixar l’Impost de Bens Immobles (IBI) un 4%. Aquesta proposta només va comptar amb els vots a favor del propi govern municipal. 



Els vallers i valleres notarem una baixada efectiva del rebut del 2018 en concepte d’IBI d’un 4%. Els càlculs del departaments de Cadastre i de Gestió Tributària de l’Ajuntament assenyalen que això suposa una baixada mitjana de 13 euros anuals en un habitatge tipus amb valor cadastral sobre els 60.000 euros.


La baixada dels valors cadastrals, a més de rebaixar l’IBI,  s’acompanya de les baixades d’altres impostos com són les plusvàlues, la compravenda d’immobles, la declaració de la renda i patrimoni, i l’impost de successions i donacions, i també els vallers es trobaran en una millor disposició per a poder accedir al sistema de beques.

Basat en la nota de premsa del web municipal

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt raro això que passa. D'estes coses els diaris no diuen res ni expliquen res, nomes busquen les polèmiques si parlen de Tavernes. Aixina els va que no se'ls creu ningú.