L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 23 de gener del 2018

Tavernes és una de les poques localitats espanyoles que abaixa els valors cadastrals dos anys seguits



Tavernes serà una de les localitats espanyoles que, de nou i com l'any passat, rebaixa el valor cadastral dels immobles i s'acompanya amb l'abaixada del 4% de l'IBI, tot aprovat pel govern de Compromís dins dels pressupostos 2018. El pressupost es va aprovar el passat desembre amb els únics vots a favor del govern de Compromís.

L’abaixada d’IBI fa que l’Ajuntament tinga menys ingressos globalment que l’any passat, i s'arribant a uns nivells que són pràcticament igual que l'IBI de l’any 2012, amb la qual cosa els números deixen per clar que el govern actual no ha pujat impostos ni pressió fiscal.

El govern de Compromís va demanar la rebaixa del valor cadastral al Ministeri d'Hisenda perquè entén que el preu no està en consonància amb la realitat del preu de mercat, cosa que s'ha acceptat i per tant s'autoritza la rebaixa demandada pel govern de Jordi Joan.

L'abaixada del valor cadastral suposa més beneficis i avantatges en la declaració de l’IRPF per l’impost pagat pels segons habitatges, que tributaran menys a Hisenda en la declaració anual. També es pagarà menys per patrimoni i impostos per transmissions i per compra-venta dels immobles. La disminució dels cadastrals dels habitatges dóna més possibilitats a l’hora de demanar ajudes i beques d’estudis per als fills.


La rebaixa del 2018 en els valors cadastrals és la quarta que aplica el govern de Jordi Joan des del 2014 (el 20%) i la tercera que s’aplica en l’actual legislatura (7% en 2016 sectors urbanitzables, 8% el 2017 i el 4% el 2018). 

Això ha fet que els valors cadastrals globals de la ciutat estiguen per davall dels del 2007, aquell any en que el PP va aplicar una revisió tan gran que els valors cadastrals a Tavernes es multiplicaren globalment per quatre. En el quadre anterior es pot comprovar aquesta evolució des del 2006 fins enguany.

Elaboració pròpia