L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 27 de gener del 2018

Tavernes rep 14.979 euros de l'Estat, front als 37.947 de la Generalitat, pels danys de les pluges de l'any passat.


 Tavernes rebrà 14.979 per a cobrir una part de les grans despeses que va tindre l'Ajuntament en els treballs de neteja, reparació i condicionament realitzats després dels greus danys i desperfectes patits en els temporals que varen afectar la ciutat vallera durant desembre de 2016 i gener de 2017.

La noticia ens ha arribat ara, un any després dels fets, i quan sembla que es repetirà entre avui i demà un període semblant de mal temps, i hem conegut que allò que ens dóna el govern de Rajou serà una quantitat que, com solem dir a Tavernes, no taparà més que alguns forats (danys) dels produïts en la nostra ciutat i terme. La quantitat rebuda pel mateix concepte de la Generalitat ha estat de 37.947 euros.


Amb aquesta quantitat l'Ajuntament recupera una petita part del desemborsament realitzat pel consistori en les faenes urgents per a netejar vies i platges, reparar els desperfectes en camins i mobiliari urbà, i tornar a la normalitat. 


Els danys més greus es patiren en la platja de la Goleta, que pràcticament va desaparèixer. L’Ajuntament va haver d’actuar per a retirar els residus de les dunes, del nucli urbà de la platja i del canal, s’arreglaren els desaigües de la zona de la Goleta i es va protegir la platja de l’entrada d’aigua de la mar.


Els danys pel fort vent i pluja els van patir també camins rurals, la senyalització del poble i terme o espais públics i edificis com el cementeri, o infraestructures com jocs infantils, passarel·les, dutxes i rentapeus en les platges, i altres elements diversos tant a propietats municipals com a privades. Fins i tot el riu Vaca va rebentar per la zona del Tancat i va causar danys en infraestructures agràries i en els camps.

Caiguda d'arbres al cementiri
Altres episodis que s’hi visqueren foren la caiguda d’arbres en centres educatius i la via pública, amb destrosses en alguns cotxes aparcats, mentre al cementeri van caure 5 xiprers i altres 7 arbres es tallaren per precaució ja que podien caure d’un moment a un altre. En diverses zones del poble, l'enllumenat públic es va vore també afectat. 
Elaboració pròpia