L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 27 de gener del 2018

L'oratge: previsió de gota freda des d'aquesta vesprada fins migdia de diumenge a la Safor-Valldigna




Definitivament aquella primavera que semblava anàvem a tindre en lloc d’hivern – coses del canvi climàtic- ha canviat per un temps que està donant neu a l’interior de les terres valencianes, vent i fred. Ahir vam tindre ja la primera aparició de pluja, poca cosa, perquè si hem de fer cas a les previsions, el més gros està per vindre i començarà avui.

És avui a partir de la vesprada quan està anunciat que ens arriba la “gota freda”, la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que es diu ara tècnicament, o siga un embossament d'aire fred que provoca pluges torrencials, baixada de les temperatures i fortes ratxes de vent.
 
AEMET ha pronosticat per avui intervals nuvolosos amb pluges dèbils i molt disperses que aniran augmentant en les comarques de la Safor i les Marines al llarg de la vesprada amb pluges localment fortes ja de cara a la nit. Podeu en el mapa d’AEMET, i del qual hem ampliat al costat la zona de Tavernes, com el nucli de pluges se centra sobre el nostre territori. 

A partir d’aquestes hores, ja les 20 hores d’avui, s’activarà l’alerta groga a la Safor i les Marines per precipitacions que poden arribar fins a 60 litres en 12 hores en el temps que dure l’alerta, que serà fins a migdia de demà diumenge.

També avui a les 20.00 hores s’activarà la preemergència per temporal marítim en tota la costa valenciana, amb previsió d’ones de fins a tres metres i vents de força 7. En el cas de la Safor i les Marines l’alerta serà groga per forn vent, fins a 70 Km/hora,  en la matinada del dissabte a diumenge. 

La previsió es poc a poc tornar a la normalitat i acabar la situació de preemergència demà a migdia. Com vam dir ahir, serà una DANA de pas arribat, un dia només, res dels quatre dies que vam viure l’any passat precisament per aquestes dates.

Elaboració pròpia