L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 19 de gener del 2018

PLENARI DE GENER 2018: L'alcalde fa una detallada informació sobre l'estat de la piscina coberta



L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan va explicar en el plenari passat la situació de la piscina i els tràmits fets per aconseguir el rescat i poder iniciar les obres d’acabament.

Cal recordar que després de la fallida de l’empresa concessionària, el cas de la piscina va quedar en mans del jutjat i a hores d’ara encara el jutjat no ha conclós l'expedient que, segons tots els indicis, han d’acabar amb la liquidació de l’empresa per falta de liquiditat econòmica.

L’alcalde explicava que eixa liquidació sembla està a punt de presentar-se, i segons el lletrat que porta el tema al jutjat es probable que en pocs dies l’Ajuntament reba una proposta que deixarà en clar tots els aspectes que afecten la liquidació, és a dir, que s’ha de pagar a la contractista per l’obra feta per poder-la revertir a l’Ajuntament.

Jordi Joan va explicar que es treballa en la redacció dels projectes per acabar la instal·lació i comentava que cal distingir entre el projecte de liquidació en base al projecte inicial de la piscina aprovat en el 2008 i un nou projecte de final d’obres que ha de legalitzar les instal·lacions fetes i acabar-les. Aquest darrer projecte, en paraules de l’alcalde, ha de tindre en compte molts aspectes que el projecte original de la piscina no va contemplar.


També va remarcar que el govern municipal ha posat des del primer moment tots els màxims esforços “per desatascar” l’obra, però per la complexitat dels expedients no es cosa d’un dia per a l’altre, sinó d’anys.

Ací va recordar els passos fets pel govern municipal des del 2012 per permetre que la concessionària es reflotara econòmicament, però aquesta no havia complit res, cosa que afirmava no era res d’estranyar “per això va traure la nefasta puntuació de l’adjudicació, i com a pesar d’això l’anterior govern li va adjudicar l’obra” en referencia al 0 (zero) que va traure eixa empresa en la valoració econòmica.

Els dos darrers anys es va iniciar l’expedient de rescat de la concessió, fins i tot portant la qüestió a informe del Consell Jurídic Valencià, que va avalar la iniciativa i els passos legals fets per l’Ajuntament l’any 2016, mentre que tot el 2017 s’ha treballat en els informes de la situació en que es troba la piscina i en els informes de liquidació a través d’una auditoria que està a punt d’acabar-se.

A partir d’ací i una vegada solucionats tots els aspectes legals que queden, i que molts estan encara pendents de decisió judicial, va explicar que caldrà fer els pròxims anys  fins aconseguir una piscina de propietat municipal i que puga usar-se pels vallers i valleres.

Tota l’explicació més detallada la podeu escoltar al vídeo següent