L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 30 de gener del 2018

La Goleta, el conte de mai no acabar




Una vegada més el temporal ha arrabassat gran part de l’arena de la darrera reposició del Ministeri de Medi Ambient. Açò ja és un joc de xiquets: a vore qui és més cabut, el ministeri o l’oratge. Tu reposes arena, i jo al primer temporal me l’emporte! I així portem anys i anys mentre les famoses "solucions" del govern del PP ni estan ni se les esperen.


Trist és haver-ho de dir, i més quan són problemes que Tavernes arrossega fa anys. I les coses són com són i sense volta de fulla: els anteriors governs municipals de Tavernes mai feren cap gestió davant el seu partit a Madrid. Ni el govern de la Generalitat del PP va pressionar per a res l’Estat per buscar una solució definitiva als problemes de les platges valencianes. No els agrada sentir-no ni llegir-ho però la veritat només té un camí.

I de nou el primer temporal s’emporta l’arena. Mireu les fotografies d'ahir migdia. Faena i diners llançats, mai més ben dir, al fons de la mar. Mentre les solucions del Centro de Estudios y Experimentación de Obras Públicas (Cedex), òrgan del mateix Ministeri de Medi Ambient, dormen  guardades en un calaix.


L'estudi proposa al nord de la zona, en el terme de Cullera, la prolongació en L de 80 x 60 metres de l'espigó de la Gola de l'Estany i una aportació de més de dos milions de metres cúbics d'arena per a El Marenyet, l'Estany de Cullera i la platja de Tavernes, en especial la Goleta.  Eixa infraestructura actuaria de barrera, evitaria el trasllat de l'arena i ajudaria a acumular-ne en les platges del sud de Cullera (Brosquil) i la Goleta.

Però el Ministeri, ni cas. Camió d’arena amunt, camió d’arena avall.... i a tapar els ulls, i a llançar diners a la mar!

Elaboració pròpia. Fotografies ahir dilluns a migdia