L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 3 de gener del 2018

El regidor Enrique Chofre nega acusacions de masclime i desmenteix afirmacions fetes contra la seua persona




El regidor de Compromís, Enrique Chofre, ha manifestat que no són certes les acusacions que Mireia Capsir, aspirant al lloc de periodista en el gabinet d’alcaldia, ha expressat en els xarxes socials. Aquesta aspirant acusa el regidor de masclista, però si bé ho mirem és un atac al propi Ajuntament de Tavernes i a la manera de dur la gestió. 

Enrique Chofre ha repost tant en el seu perfil de facebook com en les manifestacions que avui publica la premsa. Ha refusat les acusacions per “incertes”, al temps que afirma que li han produït tristesa “per la intencionalitat amb la qual estan fetes". Per al regidor la discriminació de gènere i el masclisme són assumptes d'especial importància i gravetat que han de tractar-se amb molta cura i rigor” 

El regidor  ha lamentat la versió dels fets de Mireia Capsir, que no és correspondria amb la realitat, i afirma que donen una imatge que no es correspon en cap àmbit, ni personal ni professional. El regidor ha remarcat que l'Ajuntament de Tavernes i el govern de Compromís ha treballat i treballa en infinitat de programes i actuacions per “aconseguir eradicar qualsevol tipus de conducta masclista o discriminatòria en la Societat”.

Una denúncia/queixa dues mesos després 

L’aspirant Mireia Capsir ha publicat la seua personal versió dos mesos després de l’entrevista de treball en el seu perfil de facebook. Hi afirma que el regidor li va preguntar si tenia fills, la seua edat i si el seu marit o uns altres familiars el podien ajudar en la seua atenció. Segons Capsir, Chofre hauria anotat amb lletres grans: fill, 2 anys, marit. La periodista, que no va superar la primera selecció, acaba dient que en “això quedava reduït el seu currículum” al temps que feia una crida a denunciar el masclisme i a “expulsar-lo de les institucions de Tavernes” (sic).

Per a Chofre,  res va ser com diu Caspir. Ha explicat que tant les 30 persones que van presentar l’oferta per a treballar, com a les 12 finalment entrevistades, se’ls va preguntar si tenien fills “tant als homes com a les dones” i, en cas afirmatiu, si tenien ajuda familiar per a atendre'ls en el cas de ser seleccionats per a un càrrec,  de lliure designació, i sense horari fix de treball.

Consistori de Tavernes
El regidor  ha confirmat que totes les entrevistes foren realitzades seguint el mateix guió escrit per a poder valorar els candidats amb els mateixos criteris i igualtat.  També ha recordat que  el lloc de treball és un càrrec de confiança, té unes característiques molt concretes i entre aquestes ha citat ser un treball sense horari fix, fins i tot es treballa molts dels caps de setmana o dias festius perquè va a expenses d’actes municipals, i fins i tot de vegades a hores intempestives, com és el cas dels plenaris que s'inicien a les 8 de la vesprada i alguns acaben més enllà de les 10 de la nit, i en aquest casos, la persona responsable de la Comunicació de l’Ajuntament ha d'estar allí fins acabament de la sessió.

Chofre ha remarcat que els tema dels fills es va tractar en les entrevistes perquè tots tingueren constància clara que haurien de tenir disponibilitat per a l’horari tan especial que té el lloc de treball al qual aspiraven.

Enrique Chofre ha negat totalment l'acusació que li fa l’aspirant i afirma que és ell qui “ ha estat atacat en el seu honor i el seu treball” pels comentaris que l'aspirant ha publicat dos mesos després de l’entrevista feta el 4 de novembre. Segons Chofre, l’entrevista va discórrer amb absoluta normalitat i l’entrevistada no va presentar la més mínima queixa fins el passat 31 de desembre, quan ho va publicar en facebook.

Substituir a l'anterior periodista que va ser contractada embarassada

El regidor afirma que els comentaris i acusacions de masclisme de Mireia Capsir no se sostenen des del moment que les entrevistes de treball eren per a substituir en el càrrec a una dona que va deixar voluntàriament el lloc de responsable de comunicació de l’Ajuntament, i que havia estat contractada pel govern local de Compromís estant embarassada, va gaudir del seu corresponent permís de maternitat i després va tornar a reincorporar-se amb total normalitat.

Així la mateixa Dulce Paches, l'anterior periodista, mostra la seua solidaritat amb Chofre i ho explica: "Puc dir ben alt que en el meu procés de selecció no vaig veure cap gest de masclisme. És més, estava embarassada del meu segon fill i això no va ser cap impediment per al lloc de treball. Simplement, gràcies per haver confiat amb mi i la meua professionalitat".

El regidor de Compromís ha rebut innombrables mostres de solidaritat tant dels regidors de Compromís de Tavernes com d’altres localitats, així com de centenars de veïns i veïnes per facebook i tots amb una coincidència: coneixen el regidor personalment, rebutgen que haja tingut mai una actitud masclista o de falta de respecte envers la dóna en la seua vida personal i a més recorden que Chofre és una persona implicada en la lluita contra qualsevol discriminació i o violència de gènere.

Elaboració pròpia basada en facebook de Chofre i Caspir, i la informació de la premsa.