L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 19 de gener del 2018

Tavernes rep una subvenció de 90.000 euros per treballs en la fossa comuna 112 de Paterna


L'ajuntament de Tavernes rebrà una subvenció de 89.720 euros de la Diputació per a procedir a l'exhumació i identificació de les restes de les persones desaparegudes violentament durant la repressió franquista i que es troben enterrades en la denominada fossa 112 del cementeri de Paterna.

L'actuació de la Diputació, que porta dedicats prop de 800.000 euros a aquestes tasques contrasta amb la del govern d'Espanya de Rajoy, que destina zero euros des de l'any 2012 al compliment de la Llei de Memòria Històrica, fent cas omís de les recomanacions internacionals amb una nul·la sensibilitat cap a víctimes que omplen les cunetes i els cementeris del nostre país.

Noèlia Alberola, regidora de Memòria Històrica de Tavernes, ha assenyalat que la resolució “ens permet reparar la dignitat dels vallers que foren represaliats per la dictadura franquista durant la postguerra. Treballem colze a colze amb l’Associació de familiars de víctimes del franquisme Fossa 112, per a que els nostres veïns descansen a casa. Per dignitat, reparació i justícia”.

Les  dades i documentació que és coneixen indiquen que en la fossa comuna hi ha altres dotze vallers enterrats, afusellats pel règim de Franco en acabar la guerra civil, entre ells l’alcalde de Tavernes Vicente Gómez Marí, a qui el plenari va retre un homenatge fa uns dies i la ciutat li ha dedicat un carrer.


La subvenció servirà per a sufragar la primera fase dels treballs, que consisteix en l'exhumació de la fossa i la recuperació de les restes. Els cossos seran preparats per a la seua posterior identificació, un procés que entraria en una segona fase de l'ajuda de diputació.

L’ajuntament de Tavernes, a traves dels regidors Noèlia Alberola (Compromís) i Eduardo Bononad (EU) estàn treballant colze a colze amb l’agrupació de familiars per tal que la memòria i dignitat d'aquests veïns de Tavernes quede recuperada i reconeguda.

Serà un procès llarg però si a dalt a bon port permetrà que per fi puguen tornar a casa i descansar al seu poble al costat dels seus familiars.


Elaboració pròpia