L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 2 de gener del 2018

Avui, els de sempre, ja han començat a intoxicar sobre el Festivern



Que el Festivern no és sant de la devoció de la dreta de Tavernes ni tampoc dels seus mitjans afins és una cosa perfectament demostrable. Només cal fer una recerca en Google per comprovar quines noticies són les que publiquen.

La dreta sempre ha actuat posant traves i traient foc pels queixals contra el Festivern. Els anys passen però en mantenen la fixació, potser perquè ens recorda a tots els valencians i valencianes que ells no feren mai res per la música en valencià, ni recolzaren cap indústria musical valenciana i, fins i tot, prohibiren la presència de grups i cantants en els mitjans que controlaven (Canal 9 i Ràdio 9).

La dreta té molts problemes amb el Festivern. El primer és que no saben ni poden pair la bona gestió i faena feta pel govern municipal de Compromís, que ha convertit Tavernes en la primera ciutat del país, en un referent i de la que més es parla en els ambients musicals valencians, precisament pel Festivern i per l’Iboga.

El segon, no poden pair que el Festivern ens haja portat unes festes nadalenques més alegres, amb bon ambient, sana alegria, diversió, el poble ple de joventut, de música, d’il·lusió... i això val tot els diners del món.

El tercer, no poden pair que el Tavernes del 2017 no tinga res a vore amb el Tavernes mort, obscur, sense cap persona pels carrers, que així era quan ells governaven, i sobre tot no volen el Festivern perquè els recorda que abans els joves fugien de Tavernes perquè no hi havia res on passar la Nit de Cap d’Any i ni tan sols l’Ajuntament es preocupava de muntar un envelat a la plaça Major per anar a escoltar les campanades i ballar. El Festivern els recorda que abans els nostres joves fugien del poble, amb el cotxe, patien la inseguretat de la carretera i amb les consegüents males nits de les famílies.


El quart, enguany Tavernes ha acollit sobre els 13.000 joves  que generen un impacte econòmic brutal, d’alguns centenars de mils per no parlar de milions d’euros, als negocis, bars i comerços locals.

Però tot això els dóna igual. Si pogueren farien desaparèixer el Festivern, cosa que estem segurs passarà si un dia governen Tavernes.

Després de 7 anys cal remarcar i dir ben fort que no hi ha hagut cap incident, cap baralla ni cap situació de perill destacable. Un èxit de civisme del qual quasi tots ens felicitem, quasi tots excepte els de sempre. 

És molt lamentable que mitjans que no han publicat res sobre l'esdeveniment musical més important de l'hivern valencià, amb 13.000 persones d'assistència i amb el cartell musical més impressionant, quan encara no feia ni 24 hores han començat a donar la murga magnificant notícies que normalment ni es publicarien, i publicant sempre en negatiu,  amb només com a  finalitat desprestigiar el Festivern i generar una opinió negativa dels vallers i valleres al voltant de l’esdeveniment.

I amb publicació de xifres de despesa del Festivern la destinació de les quals no són les que diuen per a què s’han emprat. I com de costum, res de contrastar amb cap polític responsable perquè les confirme o negue. I amb eixe camí, el desprestigi d'allò que publiquen va a més...