L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 de gener del 2018

La neteja total del riu Vaca s'ha completat amb el Tancat, zona on feia 20 anys que no s'actuava



 
El govern de Compromís,  a través de la regidoria d’Agricultura que dirigeix Javier Escrihuela, ha continuat i ja ha acabat pràcticament la tasca  de neteja de la vegetació i canyes del riu Vaca, un treball que s'ha vist facilitat per la falta de pluges i que no passa aigua pel riu.

La neteja total del riu en un any, la primera vegada que es fa, ha acabat ara amb la neteja de la zona d’El Tancat, el terreny al voltant de l'encreuament del riu amb la carretera nacional.


El treball realitzat, segons ens han reconegut alguns propietaris de la zona, els ha omplert de satisfacció perquè ja feia més de 20 anys que no s’hi havia actuat. Aquesta acció té més importància quan es pensa que el Tancat és el primer punt de desbordament del riu Vaca, com vam poder comprovar durant les pluges de desembre del 2016, quan va ser l’única zona desbordada.
 
Aquesta era l’única zona del Vaca que quedava per netejar i el treball ha presentat ací més problemes perquè hi ha rampa d’entrada al riu i  la màquina de l’Ajuntament s’ha hagut de dipositar a l’interior amb l’ajut d’una grua. La regidoria d’Agricultura era conscient de la dificultat, però el govern de Compromís ha decidit executar-la perquè és una zona d’embossament per la quantitat de vegetació que s’entolla en el pont del riu que travessa la nacional, molt menut per a la quantitat d’aigua que ja porta el Vaca en aquest punt.


Cal remarcar també que, aprofitant aquests treballs, la regidoria d'Agicultura ha procedit a reforçar la mota del riu, com es pot vore en les fotografies
 
El cost de l'excavadora, amortitzat

La regidoria d’Agricultura ha netejat tot el riu Vaca des del passat octubre fins ara, i tot seguit es continuarà amb el Vadell. Tot aquest treball l’ha efectuat l’excavadora comprada ara fa dos anys, eixa màquina que en opinió d’un popular partit de l’oposició era un balafiament de diners i el cost no s’anava a amortitzar en la vida.


Però  ha estat eixa maquinària, tan mal rebuda i criticada per eixe partit, qui ha netejat per primera vegada en la història tot el riu, perquè les actuacions municipals sempre havien estat puntuals i per zones. 

Eixes actuacions les feien empreses privades, i així l’Ajuntament els va pagar per tasques de neteja del riu  un total de 115.000 euros entre el  2009 i el 2015. A partir d'aleshores i en els dos darrers anys 2016 i 2017,  la neteja del riu l’ha feta l’excavadora municipal, amb el consegüent estalvi de diners. No cal ni dir que tots eixos diners els havia d'haver pagat la Confederació, depenent del govern de Rajoy, que és qui té l'obligació per llei de netejar els rius, i no l'Ajuntament.


La màquina va costar 65.000 euros, aparell triturador de canyes i IVA inclòs, i amb els treballs efectuats aquests dos anys i l'estalvi produït es considera que ja estaria amortitzada.Com exemple nomes dir que els treballs del Tancat es calcula haurien suposat una despesa superior als 5000 euros, segons els barems de treballs anteriors fets per empreses privades. 

Elaboració pròpia
 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona faena pero amb els 65.000 euros, jornals dels treballadors municipals, reparacións, combustible, grua com la de la foto, multes,... tenim per llogar una máquina 10 anys.

Anònim ha dit...

Parlar per no callar, perquè amb eixos 115.000 euros que diu la Cotorra gastats en pocs anys amb faenes a trossos del riu i a mitges s'haurien comprat dos màquines.
I ara tens la maquina teua i damunt es passa tot l'any fent altres faenes que abans es llogaven a empreses de maquinària. La bona qüestió és siga com siga criticar.

Anònim ha dit...

Per a que es feu una idea.
Netejar tot el riu al complet com s'ha fet enguany pot arribar a costar 50.000€ cada any.
Aneu fent números i després parlem.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Està ben clar i massa explicat. Abans es feien neteges de llocs puntuals i quasi sempre els mateixos. Ara és la primera vegada que es fa una neteja completa, començant del terme de Benifairó.

Però no hi ha pitjor sord que aquell que no vol escoltar, o en aquest cas no vol llegir.

Ací ho vam explicar:

https://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2017/11/informe-lexcavadora-quina-gran-compra.html