L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 24 de gener del 2018

El govern de Compromís indica que no s'ha despatxat cap agent



El govern de Compromís ha indicat que no s'ha despatxat cap agent i que les afirmacions del “Sindicato de Policías Locales y Bomberos (SPPLB)” no s’ajusten a la realitat. En nota publicada avui a Las Provincias és respon una anterior publicada en el mateix diari fa uns dies i on el sindicat va informar que dos agents havien estat acomiadats del treball.

Les explicacions donades per Compromís indiquen que no s’ha despatxat a ningú: els agents  s'han vist obligat a deixar el lloc de treball simplement perquè els agents titulars de la plaça - i a qui els cessats substituïen perquè eren en comissió de servei-  l’han ocupada novament, perquè ha acabat el període de la comissió.

Els dos agents titulars de la plaça havien passat a efectuar tasques de caps per una comissió de servei de dos anys que va finalitzar desembre passat i el seu lloc de treball va ser ocupats per dos agents interins. Ha passat simplement que el treballador titular de la plaça ha tornat al seu lloc de treball per haver acabat la comissió i l'agent interí ha hagut de deixar-lo.

El govern de Compromís ha indicat que les recomanacions del Consell Jurídic Consultiu no eren obligatòries sinó recomanacions i no són viables segons l’informe de la Secretaria General i “no es poden executar” de forma legal.

El govern de Compromís va presentar fa mesos una oferta de places de caps d'agent mitjançant concurs oposició,  però les bases han estat recorregudes al jutge pel mateix sindicat, el SPPLB. El jutge ha ordenat la paralització de l’oposició fins la resolució del contenciós.  Aquestes noves places, cas d'haver estat guanyades per agents locals, hauria evitat tots aquests canvis en els llocs de treball.

Elaboració pròpia 

17 comentaris:

IES F. Ribalta. Asignatura: Integración Social ha dit...

Aleshores aquest mes jo cobre la nòmina? Perquè a mi m'han despatxat. I estic al paro, després de 11 anys i dos mesos de treball a Tavernes de la Valldigna, vaig fer una oposició al 2006 i al no aconseguir plaça vaig entrar a treballar a Tavernes.
Desde el 2011 en aquesta corporació mai hi hagut queixa del meu treball.
Si no m'han despatxat quan me incorpore de nou?
No s'ha fet cas a un informe del Consell Jurídic Consultiu que es segons: "LEY 10/1994, de 19 de diciembre, de la Generalitat, de Creación del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana. (1)

PREÁMBULO

I

El Consell de La Generalitat (2) viene obligado, por diferentes preceptos normativos, a someter su actuación al dictamen de un órgano independiente y objetivo que vele por el cumplimiento de la Constitución, del Estatuto de Autonomía de la Comunitat Valenciana y del resto del ordenamiento jurídico, como garantía para la propia Administración y para la ciudadanía. Para el ejercicio de esa función consultiva, que se extiende no sólo al ejercicio de la potestad reglamentaria del Gobierno valenciano, sino también a determinados actos de la actuación administrativa cotidiana, se crea el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, dotado de autonomía orgánica y funcional a fin de garantizar su objetividad e independencia."cito literalmente.
Per tant no escriguem coses que no son certes, no faltem a la veritat, perquè el motiu de haber-nos despatxat no es el que escrius.
Que en alguna ocasió i en l'exercici de les seues funcions, han salvat vides,n'han donat de noves i han ajudat al poble de Tavernes a ser més segur i agradable.
Quina diferència hi ha entre despatxar i cessar? I deixar el seu lloc de treball? No es el mateix?
No son 2 anys com dius al escrit,un oficial duia des de l'any 2004 i l'altre des de 2005, això son dos anys?
Crec que abans d'escriure deurien, saber el que escrivim.
Aleshores el Consell Jurídic Consultiu, es un òrgan que no hi ha que fer li cas?.
I si volien convocar places perquè no les han tret abans, i perquè estan recorregudes? Si un jutge diu que es paralitzen ( que no es cert, sinó que el jutge el que va dir es que les bases generals estaven mal i que hi havia que modificar-les , però les d'oficial no) hi haurà que fer-li cas o no?
A cada paràgraf hi han falsedats.
I els oficials han tornat a la plaça, perquè algú ho ha decidit, perquè el CJC feia la recomanació de que es fera una millora d’ocupació, i no s´ha fet. O en tot cas una persona amb aquest CV http://portales.gva.es/cjccv/pdfs/cv/soler.pdf, pot dir que se faja una il·legalitat, i un Consell d’experts en l’Administració Publica, fan el següent dictamen: https://drive.google.com/drive/folders/12i2UjIgj-RzIn_TwCfstt3eXMQLvJcDT el cual es públic.
Per tot açò SI, SI QUE M’HAN DESPATXAT, i ara se que pot tindre conseqüències personals açò que escric, però després de perdre la feina i a tres dies de que isquera una Llei en la que prohibixen contractar nous interins, després de mes de 11 anys, esperes a l’ultim moment per fer fora dos treballadors? A mi personalment m’han fet molt de mal, la meua família depenia del meu jornal, i una decisió política i arbitraria, ha significat el final de la meua vida professional com a policia local.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es la seua opinió, que respectem i publiquem - altres no l'hagueren publicada - però simplement ens hem limitat a arreplegar una notícia de la premsa comarcal. No som l'òrgan adient per a donar una solució.

Respecte al que respon el Consell Jurídic Consultiu pensem que caldria que preguntara als òrgans jurídics de l'Ajuntament i que ells li expliquen perquè no es pot atendre jurídicament el que diu, com s'ha publicat en premsa.

Nosaltres no som solucionadors de res, com tampoc segurament ho és Las Provincias, de qui hem arreplegat la noticia.

IES F. Ribalta. Asignatura: Integración Social ha dit...

En part es la meua opinió, en part es la del Consell Jurídic Consultiu, es a dir li preguntes a un òrgan especilista en dret administratiu i te respon, que has actuat mal durant anys, i en compte de fer li cas, prenc la decisió de fer nos fora. Molt bé, la pregunta la vaig fer i la resposta sap quina sigué: torne a citar textualment " tens que donar Gràcies que t'has cascat 11 anys en Tavernes".
Creu vostè que es una contestació a un treballador?
Jo se que la premsa no es la culpable del que a mi i als altres companys, ens ha passat. El que si se, es qui ha pres la decisió i perquè la pren.
Tot al seu temps ae sabrà i tot al seu temps donarà i llevarà la raó.
Tal volta no la tinga jo, però si li agrairia es que quan se publique qui la tenia, ho publiquen en este mateix mig o a cualsevol altre.
Jo estic al paro, per desgràcia, però valor per a anar de cara no me'n falta. Eixe mateix que la responsable de que jo estiga al paro no ha tingut en mi.

IES F. Ribalta. Asignatura: Integración Social ha dit...

I no entenc lo de que la publiquen? No li he faltat al respecte a ningú, he sigut i soc una persona correcta en tot moment, que l'únic que fet es aclarir (si vol, des de el meu punt de vista). El que ha passat.
Cal dir despatxar.

Anònim ha dit...

A vosté no l’han despatxat. A vosté se’l va contractar interinament per a ocupar una plaça d’un agent que havia ascendit interinament també a oficial. Simplement vosté era interí i en el moment que ha tornat el titular de la plaça, s’ha acabat la feina per la qual se’l va contractar. Altra cosa és que se li haja oblidat que era interí.

Interino:

[persona] Que desempeña temporalmente una función o trabajo en sustitución de otra persona, especialmente en la función pública.
"un profesor interino la sustituirá durante el permiso por maternidad; los interinos de la Administración pública no gozan de los privilegios de los funcionarios"

adjetivo
[función, trabajo] Que es temporal o provisional.
"anunció que asumiría la presidencia interina del país hasta la retirada de las tropas enemigas"

Anònim ha dit...

Onze anys interi i sense aprovar cap proces selectiu per tindre plaça propia????. No és massa nivell !!!!. Que professionalitat!!!.


Sóc veí de Tavernes i crec que mereixem alguna cosa mes.


El meu món és l'ensenyament. No conec a massa interins en onze anys sense aprovar res.


Per cert "Francisco Camps" forma part del Consell Juridic Consultiu.


En fi... crec que l'Ajuntamemt ha fet be, com fa qualsevol administració, quan un propietari torna a ocupar la seua plaça.

Anònim ha dit...

Este home es creu que el Consell Juridic és Deu. Se li consulta, se li demana l'opinio i després qui ha de decidir es qui decidix. I si els conselles venen de ma de Camps, fuig i no el cremes.

Les funcions d'eixe Consell no es deduix ni posa res de que siguen experts en empleo i llocs de treballs dels agents de la policia. I si hem de creure el que ha dit el secretari, en els consells o recomanacions que no son obligatòries ha clavat la pota i mescla llocs de treballs, amb empleo i no sé que mes.

El Consell Juridic com diu al principi: El Consell de La Generalitat viene obligado, por diferentes preceptos normativos, a someter su actuación al dictamen de un órgano independiente y objetivo que vele por el cumplimiento de la Constitución, del Estatuto de Autonomía de la Comunitat Valenciana y del resto del ordenamiento jurídico, como garantía para la propia Administración y para la ciudadanía. Para el ejercicio de esa función consultiva, que se extiende no sólo al ejercicio de la potestad reglamentaria del Gobierno valenciano, sino también a determinados actos de la actuación administrativa cotidiana, se crea el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, dotado de autonomía orgánica y funcional a fin de garantizar su objetividad e independencia."cito literalmente.

I tan literalment. Ara aci cada u interpreta el que li convé.

IES F. Ribalta. Asignatura: Integración Social ha dit...

Jo almenys donen la cara i no escric com a anonim.
En la seua resposta està dons la solució al problema, si al oficial que jo ocupava la plaça se'l nombra como a interí( ja que tant sap vostè), perquè ara se li diu que era en comissió de serveis? Ha provat vostè a llegir?
No mai se m'havia oblidat que era interí i com a tal treballava i m'esforçava en el meu treball, més enllà de la meua condició, perquè he fet més funcions de les que me donava la llei, i tot per el benestar i seguretat de vostè i la resta de veïns de Tavernes.

IES F. Ribalta. Asignatura: Integración Social ha dit...

Jo almenys escric amb el meu nom i no com a anonim.
Donç mire vostè apart de treballar 11 anys com a interí a Tavernes, soc diplomat en Magisteri, i que vostè me diga que no coneix interins durant 11 anys en eixa professió és que no coneix l'escola pública. Segons les últimes dades més de 13.000 https://www.google.es/amp/amp.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-educacion-propone-13000-plazas-oposicion-magnifica-oportunidad-interinos-20170725162250.html , però bé.
I dir que Tavernes mereix més? Vostè me coneix i coneix de la meua professionalitat com per a Fer aquesta afirmació? Una mica de respecte i pedagogia nom vindria malament, sobretot si com diu se dedica al ensenyament.
Per exemple he donat educació vial a les escoles de Tavernes, i els xiquets me saludaven, o per exemple he donat a llum a un xiquet i quan ens creuem en Tavernes el xiquet està molt content de vorem. Si no me coneix no dubte de la meua professionalitat.

IES F. Ribalta. Asignatura: Integración Social ha dit...

Jo almenys escric amb el meu nom i no darrere de un anònim.
Jo no crec que el CJC siga déu, el que sé és que són especialistes en dret administratiu i que es crea per a que les administracions no feren el que vullguen quan vullgueren. Al igual que el funcionariat, per a que el polític de torn, no fes i desfés al seu gust.
Ni sóc polític ni m'agrada la política, i anomenar-me en el mateix comentari que Camps, no me ve de gust.
Opina i vol donar càtedra i al mateix comentari diu "i no sé què més". Abans de dinar una opinió deuria informar-se i llegir el que diuen els experts.
I si jo he estat 11 anys coma interí, no hi hauria que preguntar-li a l'administració, perquè no ha convocat places d'agent, per evitar eixa perpetuació. Des de 2006 no s'han ofertat places d'agent.

Anònim ha dit...

No sóc el docent d'abans.
Efectivament hi ha interins en l'escola pública que porten més de 11 anys. Són gent generalment major que, per les circumstàncies que siga, són ara interins i ara volen estar prop de casa, no aprovar unes oposicions als 55 o més anys, per por als desplaçament. Cada cas és un món.
Però gent jove amb 11 anys d'interinatge hi ha ben poca. I vosté ho sap. Potser, i dic potser, vosté ha estat 11 anys a Tavernes també perquè li interessava. És el normal, que qui estiga bé no es menege. Senyal que ací l'han tractat molt bé, i si ara vosté ha de deixar el lloc de treball perquè el titular torna a ell... això en l'Administració es moneda correnta. I vosté ho sap.
I quan al treball a fer... home, que tots cobrem per fer alguna cosa, no per deixar de fer-la. O és que simplement cobrem per entrar en la classe o posar-nos l'uniforme, i després volem que ens paguen a banda la faena?
No el conec de res, però si vol un consell, crec que no li fa ningún bé tant de comentari i respostes en el lloc que no es gens adequat per a fer-les.
També he sigut interí substitut i quan ha acabat la substitució, he deixat el lloc.
Li desitge sort.

IES F. Ribalta. Asignatura: Integración Social ha dit...

Gràcies per el consell, si se dubta de la meua professionalitat he de contestar.
Si ne conegués sabria que pense el mateix sobre el de cobrar el jornal, cadascú se'l ha de guanyar.
Jo visc en una població propera a Tavernes i amb dos fills, quan vaig entrar a Tavernes i abans, me presentat a totes les oposicions que van eixir, no tenia carregues familiars. Per des de l'any 2008 fins a 2017 en pràcticament cap població han eixit places, bé per la crisi, bé per no fer falta, en cada lloc sabran els seus motius.
Jo conec Tavernes i no s'han tret per els motius que he exposat abans, però jo estava ocupant una plaça d'un agent, i seguint el consell del cap de personal a l'any 2009, vaig canviar per la d'un agent fent funcions d'oficial, i ahi a estat el error. Però bé decisions son.
Però no es que s'acabe la substitució, es que la fan acabar en un dictamen en contra del CJC.
Si a juny anaven a traure places, en les que donar me la oportunitat de presentar-me, perquè no esperar a veure?

Anònim ha dit...

Sobre la convocatòria d'oposició de places d'agent eixa pregunta la tindries que fer als governs del Partit Popular d'eixos anys. Ells podien i no van voler per tindre gent dòcil i si es desmadraven no ampliaven el contracte d'interins o de contractats.
Quan va vindre la crisi, el govern central del Partit Popular va prohibir fer oposicions i incrementar les plantilles en els ajuntaments.

Olé ha dit...

Sr. Pepelu y compañero de trabajo, desde fuera nunca y digo nunca van a ver las labrores que tanto usted como casi todos los policias locales de Tavernes hacemos que van mas allá de nuestras funciones y cito una, la de jugarnos la vida muchas veces, seguro que ahora algún "anonimo" dice: nadie dice que te juegues tu vida. Pero lo bien cierto es que nos la jugamos mientras muchos en Tavernes duermen o estan tranquilos en sus casas o trabajos y solo se enteran de lo que dicen las noticias que es un 20% de lo que ha pasado. Con esto no quiero decir que somos los mejores Srs. Anonimos que quede claro. Tanto el Sr. Pepelu como yo y otros en diversos casos nos la hemos jugado y él y yo lo sabemos, golpes, insultos, amenazas y acojonarnos en actuaciones. Hemos dado siempre mucho tanto de puertas hacía dentro como en la calle y con todo esto que quiero decir... Que lo que la gente de afuera no sabe es todo el trasfondo que hay detrás de su cese, porque aquí el problema no es ni el CJC, ni usted, ni sus 11 años de interinaje, el tema es político-sindicalista-policial-muchos tienen la cara muy dura y son unos perros. Ese es els problema. Srs. Anonimos este joven es de los más cumplidores de la policía local de Tavernes de la Valldigna, lo ha dado todo y el resultado es que se va a la calle, por cierto, una gran perdida para PL Tavernes y para los vecinos y en especial los niños que te quieren mucho. No lo defiendo por estar interino en Tavernes y mas 11 años, lo defiendo porque es un gran trabajador, gran persona y él quería estar en Tavernes porque le gusta todo. Esta claro que és su culpa por no aprobar antes, pero por sus palabras entiendo también que él lo ha dado todo y muchos fijos són los que no hacen nada, él ha tirado del carro, pero todo esto ustedes Srs. Anonimos no lo saben y no lo pueden juzgar, o no deberían porque ni saben quién és ni como trabaja. En fin, no os calenteis la cabeza que esto no tiene solución, y creo que ha sido por una gran gran gran mala gestión tanto política, como sindical, como la misma policía local. Espero al menos haceros ver, que antes que interino es una gran persona y a la que le he confiado mi vida muchas veces, espero que te vaya todo muy bien en esta vida y que sepas que aquí en Tavernes tendrás a unos cuantos que siempre estaran a tu lado para lo que haga falta, lo tuyo ha sido muy injusto pero no hay mal que por bien no venga, animos y un abrazo. Grande!. PD: a los Srs.ANONIMOS no te echarán de menos, hay quién se rie de las desgracias, pero la vida da muchas vueltas, pero muchas, el karma actuara.

Anònim ha dit...

no dubte de la teua professionalitat
pero quan dius aço: i una decisió política i arbitraria, ha significat el final de la meua vida professional com a policia local:-- si durant tot el temps que has estat treballant com a interi hagueres seguit proparante i presentante a les oposicions per tota la comunitat com la majoria de interins, ara en aquest moment estaries prparat per a competir en les opos i simplement intentaries aprovar en altre lloc

pense que es molt bonico entrar de interi i tirarsela a la "bartola" en el tema de estudis
espere que tingues sort i pugues aprovar a altre lloc ara que pareix que la cosa estiga millorant

Anònim ha dit...

Nadie está obligado a ser Policía Local. Puede renunciar cuando quiera.
Me parece una respuesta demagógica que vengas ahora recordándonos las características del trabajo. Un albañil tiene el peligro de caerse del andamio, un transportista de tener un accidente y un médico se ser agredido por algún paciente, y asi sucesivamente todos los oficios. Todos sabemos lo que tiene de positivo, como de negativo, cualquier trabajo que desempeñemos.
Usted era conocedor de donde se metía cuanto eligió voluntariamente ser Policia Local. Sabía lo que conllevaba, al ser un oficio de riesgo y de peligro. No nos venga demagógicamente a hablarnos de ello como justificación de que un interino debe dejar su lugar de trabajo porque debe ocuparlo el titular, que eso no tienen nada que ver con la peligrosidad u otras características del trabajo.
Se supone que por eso gozan de una serie de complementos en el sueldo que en otros trabajos, no se cobran. Es así o no?
De los comentarios que aquí se pueden leer veo que ningún anònimo ha puesto en entredicho que ese agente haga bien su trabajo, que no sea buena persona, etc. No tiene eso nada que ver con un interinaje que finaliza y como ocurre en cualquier Administración, uno deja el trabajo para que lo ocupe el titular.
Y en relación al Consell Jurídic Consultiu nunca dicho organismo afirma lo que vosotros decís, más bien hace una interpretación no ajustada a ley confundiendo empleo y lugares de trabajo, con lo cual no se pueden aplicar las medidas que aconseja, he dicho aconseja y no obliga. Y eso lo discutís con Secretaría General que interpreta el escrito del CJC. Pero eso no interesa verlo, como no interesa ver que són los recursos de algún sindicato los que han paralizado las oposiciones a oficiales que hubiesen concluido seguramente sin tener que cambiar nada en el trabajo de los interinos. Y eso lo sabéis. Y calláis.
Y los señores anónimos siempre echaremos de menos a los agentes que cumplen sus obligaciones y no a los que disfrutan de bajas continuas o delegaciones sindicales. No hace falta decir más. Tavernes no es tan grande para desconocer lo que tenemos.

Anònim ha dit...

Em fa gracia els mestres que comenten asi i que al ser funcionaris es creuen el rei del mambo. Senyors nomes heu aprovat un examen,res mes. No sou millors per aprovar un examen, la feina de cada dia es el que fa bo a un professional. Tambe conec gent funcionaria que es treu loposicio i se la tira a la bartola pq te el lloc assegurat. Els interins son necesaris i la seua feina no pot ser desprestigiada perque a vosaltres us ha costat anys treballar on volieu. Ells no fan les regles del joc. Dit aso si eres interi saps al que texposes,no pots triar sempre com ha passat en aquest cas.