L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 30 d’abril del 2013

INFORME: València i Catalunya arriben a un acord de reciprocitat per vore TV3 i Canal 9



Les Generalitats de Catalunya i de València han arribat a un acord de reciprocitat que permetrà vore TV3 al País Valencià i Canal 9 al Principat. Per tant TV3, 3/24, Super3, 33, Esport 3, TV3HD, TV3CAT s'emetran al territori valencià i Canal Nou, Canal Nou HD, Canal Nou Dos, Canal Nou 24 i Canal Nou Internacional al Principat. 
 
La reciprocitat no serà immediata perquè el govern valencià demana més espai radioelèctric, que ha de ser concedit pel Ministeri d'Indústria espanyol, que ja ha dit que no en altres ocasions. Ho siga que... sembla ser fum, fum i fum.

L’acord implica el respecte a les senyes d'identitat i al respecte cal recordar que el govern del PP valencià sempre ha expressat el seu malestar pel mapa del temps de TV3 i per l'ús del terme “País Valencià”.

Cal recordar que el govern valencià del PP, presidit per Camps, va tancar les emissions de TV3 i va imposar a ACPV multes desorbitades en el que era clarament una voluntat política de voler fer desaparéixer l’entitat a base de multes i per restricció econòmica.

El Tribunal Suprem espanyol va anul·lar la resolució del govern valencià que obligava a tancar les emissions de TV3 i la sanció de 300.000 euros a l'entitat. L'alt tribunal considerava que era l'estat i no el govern valencià qui tenia competències per a controlar i sancionar l'ús del domini públic radioelèctric.

Compromís qualifica de propaganda del PP l'acord per TV3 i més quan es pot emetre ja sense esperar un múltiplex

El portaveu de Compromís, Enric Morera, afirma que es tracta d'un titular fàcil i ràpid que no soluciona el veritable conflicte. “És una acció propagandística d'un govern assetjat per les males pràctiques i la manca de transparència”.

I no se soluciona el problema quan “hi ha canals de sobra perquè TV3 es puga emetre sense esperar al múltiplex que demana el PP”. Morera ha dit que si no hi ha reciprocitat encara és no hi ha voluntat política i ha recordat que “les TDT han estat un gran fracàs i les concessions adjudicades de manera sospitosa a presumptes amics del PP han tancat pràcticament totes”
 
Eixe espai, ha recordat Morera, està ocupat de manera il·legal per televisions de tarot, pornografia o vendes, per la qual cosa TV3 podria ocupar un d'aquests canals sense haver d'esperar a la concessió de més espai radioelèctric. 
 

Preguntes i respostes sobre l’acord

Aviat vorem Canal 9 al Principat i TV3 al terrritori valencià?
Sembla que no. Canal 9 es va vore molts anys al Principat fins que la Generalitat Valenciana va deixar d'enviar el senyal. Només cal que el tornen a enviar. La situació a casa nostra és més complexa perquè el senyal català arribava a través de la xarxa de repetidors d'Acció Cultural del País Valencià, que fou clausurada fa més de dos anys per la pressió exercida per la Generalitat Valenciana. I ara cal nous canals, però depenent directament de la Generalitat Valenciana i si no s'habiliten TV3 no es vora.

La Generalitat Valenciana té canals per emetre TV3?
I tant que en té. De sobra. Ara gestiona dos múltiplexs autonòmics. Pel múltiplex 1 emeten Canal Nou, Canal Nou 2, Canal Nou 24, Ehs.TV (un canal de televenda) i TV Mediterráneo (que pertanyia a Popular TV). Pel múltiplex 2 emeten Canal Nou HD i dupliquen Canal Nou, Canal Nou 2 i Canal Nou 24.

Hi ha tres canals doblats i es poden usar aquests canals per a facilitar immediatament l'emissió de TV3, però el PP no ho vol fer, sinó reclamar un tercer múltiplex, que ha de ser concedit pel govern espanyol. Però ni el govern del PSOE ni ara el del PP ho han acceptat mai.

Vol dir això que TV3 no es vora en un futur immediat al País Valencià? Si la Generalitat Valenciana no cedeix un dels canals doblats i continua com a condició tindre el tercer múltiplex, és evident que TV3 no la vorem fins que el govern espanyol no ho autorize, cosa molt difícil. En la pràctica, l'acord de reciprocitat signat entre tots dos governs no aprofita per a res.
 
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Si el dimenge, vaig tindre vergonya de ser valencia pels nostres representants politics mirant el programa de la sexta "Salvados"; i ara llegint aquesta noticia amplifica aquesta sensació i el que es pitjor, el nivell de fer el redicul es ja insuperable. Amunt la llibertat en la cultura, la globalitzacó, una Europa sense fronteres... i som al segle XXI o eixò pensava jo. PPeros obri-se a la realitat del que significa ser "español" no de paraula i banderetes sinó amb fets i demostreu que tots deuriem poder elegir el canal de televisió de qualsevol autonomia, que a més són pagades amb diners públics, i que la conciència de cadascú trie LLIUREMENT. Tot és cultura i el més important LLIBERTAT ja estem a l'any 2013.

VALENCIÀ DE CASA ha dit...

El PPSOE no ho consentirà mai. Per a que els valencians pugen vore TV3 primer hi ha que trencar el monopoli PPSOE. Y eso los valencianos no lo van a permitir, primero porque ELLOS SON MAS y segundo porque no tienen claro aquello de LIBERTAT, RESPETO, DEMOCRACIA... A més, com quedaria la quota de CANAL 9?. Quina empresa contactaria publicitat a CANAL 9?.
Como manipularian la información nuestros "honorables", ( si, con minusculas y mas despues del SALVADOS del domingo).

Estruch ha dit...

No crec que s'arrive molt llunys doncs els catalans s'empenyen en no respectar el símbols identidaris legalment establits de la Comunitat Valenciana , punt acordat entre presidents com a innegociable .

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres no hem entés això. Hem entés que la TV3 no pot obligar a un convidat, a un participant en un programa (ni la TV3 ni ningú) a dir "Comunitat" si eixa persona vol dir País Valencià.
A nosaltres, ¿qui ens pot obligar a no usar l'expressió País Valencià ací en el blog?
Quina manera de voler clavar el clau per la cobota quan eixa expressió està recollida en l'Estatut!!!
Es com el nom de la llengua que si català o valencià o balear, o argentino, colombiano,peruano o mexicano... allò que importa és que s'use i s'empre, siga un idioma o un altre, i no sabem perquè, però tots els defensors a ultrança del "valenciano bien ententido són sempre el que menys l'usen, menys el parlen ells i als seus fills i el que menys saben escriure'l.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Oblidavem: No s'arribarà molt lluny perquè allò que li importa el PP és potenciar el 2% que diferencia i no el 98% que hi ha de comú.

Estruch ha dit...

Efectívament, no es pot prohibir però jo entenc que l'acord es referix a les informacions que donen en els seus programes i sobre tot en els seus informatius, i a que es lleve el mapa dels PPCC quant es parla del temps .I sí, teniu raò, la millor forma de defendre la lengua es parlar-la i tractar d'escriure-la i el millor possible, com tracte de fer jo , els meus fills ...
De totes maneres, si a la TV3 no li interessa pels motius que siga respectar l'acord, dons no es signa i en pau, ningú els obliga : Un acord sempre té almenys dos parts que acorden quelcom, pel que si a una de les dos no l'interssa el que es signa, que no ho faça , no ? .

La Cotorra de la Vall ha dit...

Mira per nosaltres això que diu el PP, com es diu en el poble "son excuses de mal pagador".
O com es diu en castellà "el árbol que no deja ver el bosque". És el 2% que hi ha de problema front al 98% que no. Els defensors ara de la "Comunidad" (ni tan sols Comunitat) abans es barallaven amb qualsevol i ho prenien a morir defensant "lo Regne", paraula que han oblidat i abandonat. O siga, una simple qüestió de noms que no fa a l'esencial: que hi haja TV3 al Regne, Regió, Comunitat, País i que cadascú prenga el que vulga.

Si realment volgueren, que no ho vol el PP valencià, es tan senzill com donar el permís a ACPV perquè engege els repetidors. L'entitat ja s'ha oferit però això no passarà, perquè ells no volen que passe.
El PP ens gasta una broma de mal gust i molt pesada només per tapar les seues vergonyes: no al valencià, cada dia més entrebanc a les escoles, cada dia menys valencià i més castellà a Canal 9, no parlen ni usen el valencià per a res. Eixa és la mare del cordero. Tot el demés embolicar, perquè el árbol no deje ver el bosque i donar excuses de mal pagador.

En el segle XXI i amb la tecnoligia actual tot això del tercer multiplex... bovades!

Anònim ha dit...

L'extrema dreta ha treballat molt bé dins del PP (no vull posar-los a tots al mateix sac) i ara, el poble Valencià està collint allò que ha anat sembrant amb els seus vots... ens enredaren amb si parlem català o valencià i si portem blau o no a la bandera... ara tornen a les mateixes i encara serem tan imbècils de tornar a caure... la dreta espanyola-valenciana (PPCV) i la dreta catalana (CIU) volen rentar les seues vergonyes amb un acord que no es farà posible... "enganyifa" com diu Rafa Xambó... tot i ser tan sencilL, com molt bé ens diu, de donar-li a ACPV la llibertat d'obertura dels seus repetidors... Asquerosa dreta catalano-valenciano-espayola... i nosaltres seguirem anys i panys sense vore ni una bona i nostra TV PÚBLICA com CANAL 9, manipulada pel feixisme ranci del PP i una bona i, per què no també, nostra TV3... això si, podem gaudir d'un València - Barça a Al Jazira... semos valensianos VISCA LA MARE QUE VOS VA PARIR!!!