L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 19 d’abril del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: El metro i la AV3J



Ja fa molts mesos que acudisc el dia 3 de cada mes, a les 19 hores, a la Plaça de la mare de Déu de València, a solidaritzar-me amb l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol.

He seguit amb el major interès els esforços d'aquesta associació i per açò puc dir que ha resultat esperpèntic el ridícul que va fer RTVV intentant, en el seu moment, minimitzar la notícia. Pitjor encara va ser l'actuació de la direcció de FGV, amb Marisa Gracia al capdavant, i la seua manipulació carregant tota la responsabilitat al conductor del comboi. Pel que fa a la Comissió d'Investigació en les Corts Valencianes, podem assegurar que es convertí en tot un teatret molt semblant al judici que es va realitzar per a cobrir l'expedient.

Seria interessant saber qui està darrere d'aquesta estratègia de minimització dels fets. Amagar 43 morts, més els 47 ferits i tots els seus familiars és difícil. La tenacitat i la convicció moral d'una part dels familiars, la seua voluntat de no tirar la tovallola ni acceptar el que se'ls oferia a canvi del seu silenci públic, han aconseguit que el tema no estiga tancat, ni de lluny.

Ningú ha volgut ni vol acceptar cap responsabilitat, i l'“omertà” que existeix sobre el tema és més que insuportable. Es tracta de la continuació en la línia que dóna per bona la impresentable actitud de Francisco Camps i el seu govern quan es va produir el lamentable accident.

Però si a tot açò li anem sumant les notícies que han anat apareixent en la premsa, o en la xarxa, amb els reportatges de Barret Films, el tema passa, de l'“omertà” forçada i interessada, a la màxima actualitat pública. El silenci del President Fabra, la Consellera Boning i l'actual director de FGV, el senyor Cotino -no el confongueu amb Juan Cotino, qui segons sembla tindria molt que aportar per les seues visites a familiars dels morts oferint treballs a canvi de silenci i de no formar part de l'Associació de Víctimes-, comença a fer-se insostenible.

La presència de Jordi Évole el passat dia tres en la concentració i el fet que pròximament dedicarà un programa televisiu a aquest desgraciat assumpte, indica que lluny d'acabar, el tema torna a començar. Com ha de ser.

Pere Mayor
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco
fundacio@paisvalencia.org