L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 27 d’abril del 2013

Primavera d’hivern, primavera d’estiu... tot és primavera



Som a la primavera d’estiu. Una estació de l’any que a les nostres terres, igual que passa amb la seua germana, la primavera d’hivern o tardor, sol vindre acompanyada d’algun que altre temporal i pluges.

Sembla ser, almenys així ho anuncien tots els serveis de metereologia, que tornem a temperatures quasi de l’hivern. I amb pluges. Unes pluges que ja han començat i que es perllongaran fins diumenge, segons les previsions.

Hem rebut alguns comentaris, preguntant pel cotxe. Si ix, si no ix i perquè no ix. Bé, cal dir que en tots aquests cas les forces de seguretat estan preparades, a punt i segueixen el protocol establert. I  si no hi ha alerta màxima, ni hi ha risc real i no cal traure el cotxe ni donar cap avís a la població que puga alarmar de forma innecessària.

Abans hi havia el costum a Tavernes de  nomes hi havia decretada alguna alerta, fins i tot la més mínima, traure el cotxe i avisar de possibles -sempre era possibles- pluges torrencials. Sembla ser que érem  l’únic poble que ho feia. ¿S’imagineu fent alertes amb cotxes a Navarra, País Basc, Galicia... cada vegada que plou? En farien quasi tots els dies ¿Heu escoltat a la ràdio d’alguna població fent avisos de que es preveu que va a ploure?

Pareix ser que a Tavernes una vegada decretada una mínima alerta (només 1 dels 4 graus) ja era prou per traure el cotxe al carrer. I tampoc cal exagerar. Això s’ha regularitzat, hi ha un protocol, i s’actua: patrulles al carrer controlant i si cal, com va passar temps arrere, el cotxe avisa a la població quan hi ha un risc real. Però un risc real, que hi haja una amenaça a la població, no traure el cotxe només plou i fa  mal oratge, amb la qual cosa pot passar que quan calga, la gent no faça cas per mal acostumada. Traure la megafonia no canvia res. Si fora així.... que la traguen tres vegades al dia!!!

Acabem. Recordem, ara estem en alerta groga-taronja, en cap moment s’ha previst roja en la nostra zona. De fet, les previsions del INMET només contempla entre avui i dema alertes grogues i com a màxima la taronja. De roja res. No cal, doncs crear cap alarma entre la població.

Esperem haver contestat algunes de les qüestions que ens heu fet sobre “el cotxe”. I ho tornem a repetir: és protocol d’actuació. I cal estar tranquils, perque vigilen i està pendents qui han d'estar.
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo estic d'acord. Fa uns anys, es veu que l'anterior Regidor de Policia li agradava escoltar la megafonía: tots els diez pasadeta. I açò que eren quatre gotes (plovisnar, al meu poble); al dia següent: risc d'incendi. Com? Si ha plogut tres dies i està tot mullat? Pareix que els de les gavines tan sols saben ixir de casa, amb paraigües, després de sentir el cotxe. Podrien provar a fer ús del`mòbil, internet, televisió o ràdio, que també diuen el temps amb antel.lació suficient

Anònim ha dit...

Ahir per la vesprada vaig veure als membres de protecció Civil com es preocupaben per netejar els desaigues i els pasos de l'aigua per la part baixa del poble i de la platja, i hem pregunte jo, com els agraeixen aquestes tasques a aquestes persones que pobres mala banyá portaben damunt. Ànim xics que poca gent com vosaltres hi ha.

Anònim ha dit...

En la web de la cotorra, les televisions, radio i premsa, asseguren que aigua tot el cap de setmana, i també el pròxim dilluns i dimarts. Que algú avise als de les ales, que si no ho diuen per cotxe amb megafonia no s'enteren.

Anònim ha dit...

Pense que s' equivoqueu. Les preemergencies estan per a previndre, i quan passa aço la poblacio ho ha de saber. El tema no es q ploga, es q hi ha un risc de que ho faça de forma intensa. Per aixo hi han tres nivells de preemergencia: verd,taronja i roig. Vos recorde que hem estat en nivell taronja, i que a mes les rafegues de vent eren prou fortes. La intencio no es alarmar a la gent, es simplement dir-li " precaucio si condueixes,si vas a passejar, si t' acostes a la platja etc etc.....
Voler justificar-se dient que: no em avisat perque no era una alerta maxima...... Tots no tenen internet i per fer massa prevencio , mai ningu s ha queixat.

Gracies amics i força.

Anònim ha dit...

Per què neteja Protecció Civil els desaigues?
No tindrien que estat nets per previsió? Tindria que haber-ho fet l'Ajuntament abans i no fer-ho els voluntaris de Protecció Civil.
Molt mal senyors governants de l'Ajuntament i molt be pels voluntaris de Protecció Civil.

La Cotorra de la Vall ha dit...

És el teu punt de vista ben respectable, però sembla ser que això no és el protocol que se segueix, o almenys així ho tenim entés nosaltres i és el que hem explicat.

Les normes i el protocol no els fem nosaltres, els veïns, sinó la gent entesa i la que porta el tema i en coordinació a tots nivells locals, autonòmics i estatals. I si ells ho han aprovat així ( i suposem que també els de dalt) serà per alguna cosa. I ja ho diguem també: fa poc de temps, quan va caldre, el cotxe va eixir i va avisar. Perquè calia.

Deixem els temes de seguretat i prevenció per als de seguretat, pensem nosaltres.

Jo ho diguem també: això del cotxe només és un costum de Tavernes. I passa quan cal.

Efectivament tots no tenen internet (en tenen quasi tots, en casa, adsl o cable, i en el telefon i a mes hi ha zones wifi gratis), però hi ha televisió i ràdio. I ací si que en tenen tots.

I respecte a un altre comentari, de si Proteccio Civil neteja: segur que és perquè entra dins de les seues tasques. Ara ¿Estava netejant o revisant? És que no és el mateix.

I ho feien per iniciativa pròpia? Segur que seria una tasca encomanada dels governants i d'acord amb el que pot fer eixe cos, amb la qual cosa seria tot el contrari del que dius: molt ben fet pels governants en previndre.

Anònim ha dit...

Jo crec que s'està exagerant i molt este tema. Pensar que la gent està informada si passa la megafonía, és fantasia. Tavernes no és barx o benifairó, i moltes vegades la gent ni s'entera de que ha passat la megafonía. Aleshores, per a tindre alcanç, deuria pasar pel poble, platja i algunes zones rurals, on viu i treballa gent. Els de les fabriques i negocis, tampoc crec que s'enteren, ni qui treballa fora. No sé el cost que puga tindre eixe servici, que, al cap i a la fi, és privat i crec que tan sols hi ha una persona que ho porta. Continue pensant que s'està exagerant este tema.

Anònim ha dit...

Ostras. Si el cotxe té que dir tot açò cada vegada que ploga, tindrà que fer parades de prou minuts en cada cantonada. Si no para, la gent no tindrà temps a escoltar totes les mesures de prevenció que estàs proposant (amb un repetitiu etc...) Estàs segur de que el cotxe és per a estes tasques? D'on el traus que siga una obligació treure el cotxe de megafonia? Pense que eres tu qui està equivocat, i que, davant la falta d'arguments, fas critica destructiva.

Anònim ha dit...

Cotorra respecte a Protecció Civil; iniciativa pròpia si, encomanada pels governants res. Netejant o revisant? Les dos coses, més val previndre que curar. Per últim no vullga llevarli el mérit a esta gent que treballa per el seu poble de manera desinteressada i li pose les medalles als governants, que de segur que ells no farien eixa tasca.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No era la nostra intenció desmeréixer als voluntaris de Protecció Civil. Sabem ben be la tasca que fan, com sabem que sempre sota el comandament i resposnabilitat de algú amb autoritat i poder de manar-les.

Simplement ens sembla molt rar que un cos que no te cap responsabilitat en eixe aspecte i que dèpen de la regidoria de Seguretat Ciutadana se les agafen eixes atribucions amb les seues mans llavades. A algu consultarien i algú els donaria el permís.
Es el que sembla normal ¿no creus? Perquè son tasques enmig de la via publica i el responsable seria els que les ha encomanades.

Ara si tu dius que les han fetes ells per iniciativa pròpia... ens ho creurem, però repetim: no és normal i lògic, que un cos de voluntaris i sense cap autorització o responsabilitat es dedique a eixes tasques. ¿No creus?

Per l'altra banda, està clar que treballa de forma desinteressada i s'ha d'agrair i públicament els ho agraïm, però no es un cos independent i depén de l'Ajuntament en primera instància.

Anònim ha dit...

Dins de les tasques de Protecció Civil està el previndre, per eixe motiu amb un estat d'alerta una tasca preventiva pareix ser eixa no? Dins de la responsabilitat de la regidoria corresponent, el reglament ho diu.