L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 24 d’abril del 2013

Els punts damunt les is


Una vegada més el PP de Tavernes en fa una de les seues. Sembla ser que el seu grup municipal l’orella sorda, perque les coses ja es van explicar en el plenari passat, o bé igual potser, com nosaltres presuposem, que no s’enteren de les coses.

I això que en el plenari ja els ho van explicar!. Però res. El PP de Tavernes fa una nota de premsa i acusa el govern municipal i especialmente els senyors Jordi Joan i Víctor Borras, alcalde i regidor d’Hisenda respectivament, de ser els responsables que la Generalitat no haja concedit el total de 44.331’16 euros que havia destinat a Tavernes per Renda Garantida als veïns i que s’hagen quedat fora del repartiment 10.193’04 euros.

¿Com es menja això?  Perquè tots el món sap, menys el PP clar, que l’Ajuntament de Tavernes no destina, ni aprova, ni concedeix euros als ciutadans per Renda Garantida. Tot el món sap que és la Generalitat, per cert gobernada pel PP,  la que aprova eixe programa social, i és qui aprova les quantitats destinades en els seus pressupostos, també què correspon a cada poble i és qui concedeix les ajudes als veïns que les sol·liciten. Per tant… no sabem a què ve això de donar les culpes a altres, a l’Ajuntament, dels  retalls del seu partit en la Generalitat, i del fet de no repartir tots els diners.

I com argument parlen en la nota de gent en atur i que 400 families de Tavernes reben ajuda de Caritas. Però ¿no estava ja clar que és el Partit Popular amb les seues polítiques econòmiques  i d’acomiadament les que fan que cada dia hi haja més gent a l’atur? ¿No estava clar que el Partit Popular amb els seus retalls  de tot tipus de prestacions socials i en ajudes als necessitats està duent a les famílies a situacions insostenibles?.

El PP diu en la nota que no entenen que el govern municipal torne el 25% de l’ajuda als veïns del nostre poble. Normal que no ho entenguen. ¿Com han d’entendre una cosa que no és certa? Som nosaltres, els veïns de Tavernes, els que no entenem com Manolo Vidal i els seus regidors, a pesar de les explicacions del plenari i després d’anys de govern, encara no s’ha enterat de com funciona.

Senyors del PP, que l’Ajuntament ni posa ni torna ajudes: només tramita les sol·licituds dels veïns i paga les que la Generalitat autoritza i les que no paga és perquè la Generalitat no les ha aprovades. Per tant, caldria  que preguntaren a la Generalitat, governada pel partit, perquè no han concedit el 25% de les ajudes designades per a Tavernes. 

El regidor d’Hisenda ja ho va dir ben clar en el plenari: l’Ajuntament simplement es un intermediari i els Serveis Socials de l’Ajuntament tramiten les sol·licituds i és la Generalitat l’única entitat que pot aprovar-les.  I si enguany la Generalitat no les ha tramitades totes, o es troben pendent d’aprovació, no és cosa de l’Ajuntament sinó de la Generalitat. Al cap i a la fi, és la que talla l’abaejo en la Renda Garandia.

Per tant els fets estan clars com l’aigua: la Generalitat és l’única que aprova i paga eixes ajudes de Renda Garantida, i és l’única responsable de repartir-les tot o una part.

L’única cosa certa és que la Generalitat no ha aprovat repartir tot els diners. Tot el demés, que si compensanció, que si l’Ajuntament li deu 500 euros a la Generalitat, que si la Generalitat li’n deu un milio a l’Ajuntament i no li paga (perquè si no ho sabieu, la Generalitat li deu 1 MILIO a l'Ajuntament!!!)... son procediments administratius.

Ací l’única cosa que hi ha clara és que el programa Renda Garantida és de la Generalitat, tot ho decideix la Generalitat i és l’única responsable que eixos 10.193’04 euros no arriben a veïns de Tavernes. Per tant, els senyors del PP de Tavernes caldria que demanaren responsabilitats… a qui corresponga !!
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Y podrieu dirme per k es fan eleccions pa triar el partit en cuant sau tingut ke ajuntar pa tombar als k van triar el poble

Anònim ha dit...

Tu ho dius: es fan eleccions per saber que hi ha més regidors junts d'una banda que de l'altra i com la llei electoral ho aprova i ho permet, s'ajunten tots els d'un mateix color. I com que tenen majoria governen. Si és molt senzill.
I jo crec que tots han estat triats pel poble, o ¿és que el poble només tria als d'un color? I triant, el poble ha decidit que uns en tinguen més de regidors. I governen.