L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 d’abril del 2013

El PP valencià vol retirar una exposició sobre l'Estatut en les Corts, molest perquè hi ha imatges de la Senyera de Jaume I

El PP s'ha molestat per vore la Senyera de Jaume I o l'Escut del Consell preautonòmic. També s'hi pot apreciar una Senyera amb la franja blava en un dels quadres.


Sembla ser, parodiant Raimon, que l’única història és la d’ells i que els altres no en tenim. O si voleu, com sempre s’ha dit, la història l’escriuen els vencedors i en aquests cas, i mentre no es demostre el contrari, els vencedors són els del PP després de vora 18 anys de govern de majoria absoluta, com a nous Felips V.

Aquell governava i va arrasar el País “por justo derecho de conquista”, el PP arrasa o vol arrasar en el País tot allò que essent històric no els convé. I ahir en vam tindre una altra mostra: diputats del PP a les Corts Valencianes van demanar la retirada de l'exposició “Nosaltres. 30 anys de l'Estatut d'autonomia”, muntada als passadissos de l'hemicicle tot molestos per la presència de quadribarrades entre els cartells de l’exposició.

Una exposició organitzada per la Universitat d’Alacant i la Conselleria de Governació i amb pròleg del propi president de la Generalitat, Alberto Fabra. Una que fa un repàs dels anys de la preautonòmia valenciana amb convocatòries de manifestacions sota el lema “Som una nació”; crides a la denominació oficial del nom de català per a la llengua o l’ús de País Valencià que no oblidem s’arreplega al preàmbul en l’Estatut, no és il·legal com volen fer creure; o un manifest signat per Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés i Raimon, entre més. Com es normal, si parlem del periode preautonòmic, en l’exposició apareixen imatges i cartells amb símbols usats per l’esquerra en aquest periode, abans que “l’estatuet” del PP i PSOE no acabaren amb el nom acadèmic de la llengua, la Senyera històrica dels valencians i tantes coses. 
Imatge de l'exposició amb cartells de l'època
Doncs bé, vore els cartells ha indignat els diputats del PP, que han arribat a qualificar l'exposició de pancatalanista i s'han negat a assistir a la inauguració. Vaja, es com si feren al Congrés de Diputats de Madrid una exposicio sobre la seua història, i els del PP es negaren a assistir i demanen la retirada perquè entre els quadres, cartells... n'aparegueren de l’epoca republicana amb les banderes tricolors!!!. Quina manera de demostrar la intolerància a una època que vulguen o no està en la ment de molts, va existir i que no es pot fer desaparéixer! Fins i tot algun diputat del PP va arribar a dir que s’havia pres una pastilla en vore l’exposició. No ens consta que la pastilla se la prenguera en saber el nombre de desocupats o que ens cal 1.300 milions més de rescat de l'Estat!

L’oposició no ho veu igual. El síndic de Compromís, Enric Morera, ha lloat la pluralitat democràtica de l'exposició, i la diputada d'Esquerra Unida del País Valencià, Marina Albiol, ja ha advertit que si el PP vol retirar la mostra primer que convoque la Mesa de les Corts, que es qui va acordar mantenir-la durant el mes d'abril.

En resum, tornen a atiar situacions i aspectes de la nostra història qualificant-les de catalanistes i potser siga per tapar la fallida econòmica del País Valencià, eixa nova xifra record d’aturats i com el PP valencià s’ajup davant Rajoy i en la sessió de Les Corts abans de la inauguració ja afirmava que no anava a reclamar eixos 11.000 milions de deute històric que ens deu l’Estat. Per cert, 11.000 milions més interessos.
-

6 comentaris:

Morts en vida. ha dit...

Es que els nacionalistes no hem existit, ni deixen que la Universitat puga objectivament fer una exposició. Ni eixim a Canal 9. La cultura valenciana ha estat morta en vida. Desagradables tots els parlamentaris del PP amb eixa miserable proposta.

Vull dir-los que els morts que vosaltres Peperos mateu gaudeixen de molt bona salut, i força. Visca el nostre Compromis amb la Terra.

Anònim ha dit...

Només que els haveren deixat com tota la simbologia franquista, altre gall havera cantat. Ara al Bloc del poble tambe li falta ser mes valent i canviar la blavera per la quatribarrada al consistori, com es feia pels pobles de la Marina.

Dignitat valenciana ha dit...

Ja està bé de traure a passejar el fantasma de l'anticatalanisme, peperets! La gent ja està ben farta de les batalletes que propicieu per marejar la perdiu, per manipular els sentiments del poble valencià. Us heu dedicat a governar per a enriquir-vos, vosaltres i els vostres amiguets de l'ànima, i així ens heu dut a la ruïna econòmica i moral. Però els valencians ja us veiem vindre d'una hora de camí, ja hem obert els ulls. Per molt que tergiverseu la història i per molt que ens silencieu, els valencians sóm un poble digne i renaixerem de les misèries en què ens heu afonat.
27 d'abril, 18 h. Plaça de Sant Agustí. Manifestació per un finançament just per als valencians.
1 de maig, 11'30 h. Plaça de Sant Agustí. Manifestació pel dia del treball: "No tenen límit, lluita pels teus drets!"

Anònim ha dit...

Els valencians tenim un nom digne i de futur per al nostre territori. I no és descafeïnat!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ERDtrb6QNUk

Cavallers VA DE BO???? ha dit...

PPSOE van per davan en la partida, l'estatutat ens llevà el nom, la senyera, la llibertat...El que falta saber és si hi ha partida.Si és així hi ha que demostra-ho.En la dita popular es diu que la partida es guanya quan s'arregla.Però la mateixa dita també diu que fins l'ultim qinze hi ha partida

Anònim ha dit...

No hi ha partida. Els Valencians en som pocs i no tenim la força del anys 80. Sols hi ha que vore el que han fet amb la nostra benvollgua terra valenciana. "Valencianos hay muchos y además mandan. Las instituciones estàn en sus manos y después de 20 años controlando los organos de decisión nos han reducido a un grupo marginal. No creo que seamos ni el 10%. En pareix be que defenseu la terra valenciana, però, els peus a terra. Veig l'assumpte mol verd. Tal vegada els nostres nets, (vaig néixer als 80) ens diguen allò de VERGONYA CAVALLERS VERGONYA!!!!!!!!