L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 25 d’abril del 2013

AVUI DIA 25 D'ABRIL: 25 d’abril del 1707, pèrdua dels Furs. 25 d’abril del 2013, la gran desfeta

Batalla d'Almansa

El 25 d’abril del 1707 la planícia d’Almansa es va convertir en la batalla definitiva on els valencians perdérem la nostra identitat.

La desfeta d’Almansa va significar la fi de la preponderància dels Austries i al mateix temps la pèrdua dels Furs i la independència del Regne de València per a subjectar-se a les lleis i al domini castellà. Tot això comportà el poder absolut dels Borbons, pel maleït Felip V i la suplantació de la llengua vernacla portada en el seus temps pels repobladors catalans front al castellà.

Tots coneixem la història i les seues conseqüències, i ara, sembla que hagem tornat al 1707, salvant el temps. Ens trobem davant una desfeta moral, cultural, econòmica i social, i com a “danys col·laterals”, les persones del País Valencià i la resta de l’Estat patint les aberracions del poder polític i financer.

Una crisi de valors que s’ha perdut per culpa de lladres, eixos que ʺveniu d’Almansaʺ i de més prop com canta Al Tall. Ni vergonya, ni cavallers… I ens faltava Urdangarin…

La política econòmica i social del govern valencià, després d'anys de malbarataments ha provocat que el nostre País siga l'autonomia que està en pitjors condicions per a fer front a la crisi i els efectes socials d'aquesta, com les retallades en sanitat, educació, dependència i serveis públics. 
 
Plànol francés de la batalla d'Almansa
Batalla d'Almansa

Pel que fa a la llengua, com tots sabeu, a partir de 1707, els valencians tingueren prohibit parlar en valencià després del Decret de Nova Planta. Però ara, el PP està fent quasi el mateix, ja que pretén carregar-se l’ensenyament públic i en valencià.

Però sempre ens quedarà Escola Valenciana. Entre tots hem de donar-li suport, de fet, així ho van demostrar milers de persones. Han començat les Trobades d’Escoles en Valencià amb una gran participació, deixant constància, que els valencians estimen la seua llengua. Com és possible que el President de la Generalitat no solte ni una en valencià?

Però què es pot esperar d’una Conselleria que li cauen els col·legis a trossos amb el perill que això suposa per a mestres i xiquets, una Conselleria que va dir que posaria una inspecció immediata en tots el centres i encara no ha començat? I que va dir fa anys que remodelaria el IES Jaume II el Just i ni se sap de cap projecte o consignació pressupostària?

Què es pot esperar d’un PP que com a polítics incultes es neguen amb la seua majoria absoluta a declarar 2013 any Estellés a proposta d'EUPV? Què es pot esperar dels diputats valencians del PP a Madrid que voten en contra d’una proposta de Compromís per reduir l’IVA de les Falles i Fogueres? Res.

I Rita i companyia tiren pestes sobre la pujada de l’IVA i dels inspectors d’Hisenda; perè ara mutis pel folre. Sra. Rita Barberà i ara què fem? Si el seu amic González Pons i els altres diputats valencians voten contra els interessos dels valencians a Madrid, de les nostres festes i dels nostres artistes. Clar, primer és el partit i després el País, Regne o Comunitat. Primer, la poltrona. Ni vergonya, ni cavallers. 
 
La batalla actual (Foto:LVdPV)

La "Batalla" actual

I és que la paradeta del balafiament, la corrupció, els saraus, el fet de posar 'la Comunitat en el mapa', es desmunta com un castell de cartes.

Mentrestant, la gent està passant-ho molt malament, 700.000 aturats al País Valencià, quasi un 27% de la població activa, desnonaments, estafa de les preferents, tancament de fàbriques i negocis, ruïna; és a dir, una tragèdia humana, tal vegada pitjor que la desfeta d’Almansa.

La desfeta d’Almansa actual ha estat provocada per les polítiques neoliberals, l’especulació, la gola, el balafiament, les ʹfestorresʹ a costa de l’erari públic, les comissions i sobretot la falta de valors d’una classe política governant que ha perdut el nord.

La manifestació del 25 d’abril del dissabte estarà marcada per la reivindicació d’un finançament just de la Generalitat per part de l’Estat, les retallades, la corrupció, la defensa del sector públic, és a dir, l’actual desfeta d’Almansa.

I una reflexió, la Senyera es porta tots els dies de l’any, tots els dies cal fer País i lluitar contra les injustícies, canviar el model social i vertebrar el País Valencià.