L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 8 d’abril del 2013

El Beneteixir ja no tornara a inundar la Safor.... ¿I del Vaca i la Valldigna, què?



Ahir podíem llegit al diari LEVANTE-EMV una informació a doble pàgina – fotografia de dalt- on s’ens informava de la grans obres executades per evitar riuades i inundacions a La Safor des del 1987: consolidar la presa del pantà de Beniarrés; executar la presa del riu Vernissa per laminar crescudes del Serpis; l’actuació en el barranc de Beniteixir, a punt ara de concloure i la millora de drenaje i canalitzacio dle Serpis al pas per Gandia per evitar desbordament a aquesta ciutat. En total 50 milions d’euros per a executar quatre actuacions contra riuades en el Serpis. 


Està clar que Gandia i la Safor no són Tavernes ni la Valldigna. Està clar que el Sr. Moragues, l’excap de la Confederació del Xúquer és de Gandia; i que Pepa Frau com el Sr.Boix o el Sr. Orengo, diputats socialistes, són de Gandia. I pressuposem que serien qui més i millor informarien de la necessitat d’aquestes obres que, indubtablement, calien i més després de les inundacions del 1987. Com és indubtable que calen a Tavernes i  la Valldigna després de les continues inundacions que patim d’ençà del 1996.


Però sembla ser que, a Gandia, els seus polítics s’han preocupat per la ciutat i la comarca i més si han manat els seus partits a Madrid,  mentre els de Tavernes, si han tingut d’algun pes, sembla ser que han mirat a un altre costat. Si fem un poc d’història, en temps d’Aznar i Zaplana, arran de les inundacions del 1996 es va prometre la canalització del Vaca i només es van fer uns centenars de metres de marge en pedra; es va prometre la millora del pas d’aigua sota l’autopista i no s’ha fet res... 


Passen els anys, es canvia el projecte i es promet la millora del Vaca des de Simat fins a Xeraco. I el PP, quan el projecte estava ja per adjudicar, el va paralitzar i damunt en el Congres de Diputats vota dues vegades en contra de l’esmena de Compromís per incloure eixes obres que, us recordem, tenen el projecte redactat, ja s’havia licitat i només quedava adjudicar i començar. ¿I que feren els polítics del PP? L’única cosa que han ofert a la ciutadania els polítics vallers de pes en el PP ha estat... ¡¡¡l’esforç i la voluntat per aconseguir-nos el pas de l’alta tensió per la Valldigna!!!! Ni tan sols l’escola de nàutica promesa a la nostra platja durant la Copa America l’hem vista per cap lloc.


Sí, ja ho sabem: algú ens va a dir que som pesats en aquest tema. ¿Sincerament penseu que som pesats per recordar-ho? Som pesats per recordar i denunciar que per culpa del desinterés del partit que governa a Madrid i a la Generalitat estem tots els ciutadans de la Valldigna i en especial els de Tavernes amb l’ai al cor quan venen pluges torrencials? ¿Som pesats per recordar que són ells qui van generar el greu problema que té Tavernes amb la urbanització del Vergeret – no cal ara recordar els detalls – i a pesar d’això són ells qui menys interés i esforç han possat per solucionar-lo? Perquè l’única solució passava per haver acceptat eixa esmena que aprovava els pocs més de 30 milions que calia per al projecte del Vaca. ¿Què no hi ha diners, diuen? En tenen per allò que volen i sinó mireu fora de les terres valencianes els que s’estan gastant en infraestructures, sobre tot en Galicia i el seu AVE.


I tornarem a recordar aquesta discriminació que es fa amb la Valldigna sempre i quan les circumstàncies ho demanen. Fins que el projecte del Vaca s’execute i desaparega el perill de vore mig Tavernes amb aigua fins el genoll i vegem com la sentència sobre el Vergeret queda sense afecte i dormen tranquils molts conciutadans. És el nostre deure i la nostra responsabilitat.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

En Gandia, fins fa 4 dies ha manat el PSOE amb el Bloc.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament va haver un pacte de govern PSOE-Bloc durant la legislatura 2003-2007, fa 6 anys.

Anònim ha dit...

I amb el PP també el Bloc a la Vall.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament va haver un pacte de govern amb el PP i el Bloc durant els tres darrers anys de la legislatura 1995-1999. Fa 14 anys.

Abans en va haver un altre de govern entre el PSOE-PP-UV (legislatura 1987-1991. Fa 22 anys.

I un altre de govern de tres anys entre EU i l'actual Bloc entre 1991 i 1994. Fa 19 anys.

I fins i tot podem considerar el pacte de govern el primer any de la legislatura 1995-1999 entre EU i el PP. Fa 17 anys.

Estem ben informats.

Anònim ha dit...

Pues com ja tots han fet totes les combinacions possibles a tots els pobles i governs, ja ningú li deuria tirar res en cara a cap coalició política. Qui ho fa i quan ho fan ho tenen justificat quasi tots els partits polítics des del moment en que entren a governar i coloquen a tots els acòlits als càrrecs funcionarials i de confiança, valguen o no. Així que qui no predique amb l'exemple deuria estar calladet, per coherència.

Pardalet ha dit...

No faces niu a la vora del riu.