L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 19 d’abril del 2013

PLENARI D’ABRIL: l’Ajuntament aprova el reglament de nomenament de cronista oficial de Tavernes amb els vots del govern municipal




El plenari, amb els vots a favor del govern municipal i en contra del PP, va aprovar la regulació del nomenament de cronista oficial de la ciutat, un càrrec honorífic i vitalici, que no tenia cap tipus de regulació en el Reglament d’Honors i Distincions aprovat en el 1965. 


L’anterior cronista oficial, Vicente Gascón Pelegrí, va traspassar fa quasi 10 anys i des d’aleshores cap govern anterior havia mogut fitxa per nomenar la persona que ocuparà aquest càrrec.


L’alcalde Jordi Joan explicava que havia presentat la proposta de nou reglament amb dues coses que entenia eren positives. La primera el fet d’estar obert i qualsevol ciutadà es pot presentar amb un procediment totalment obert i no serà una proposta directa de l’alcalde al plenari i en segon lloc establir un jurat majoritàriament tècnic que valorarà els candidats. 


Jordi Joan explicava que l’única representació política era la imprescindible, és a dir president l’alcalde o regidor en qui delegue, i el regidor de Cultura com a responsable de l’àrea que du l’expedient.


El jurat disposarà com a vocals de dos membres designats per la junta de govern de l’Associació de Cronistes Oficials del Regne de València i altres dos membres de reconegut prestigi professional en l’àmbit cultural designats per la Junta de Govern Local. Actuarà de secretari el general de l’Ajuntament o funcionari en qui delegue.


Serà per tant, indicava l’alcalde, el jurat qui proposarà al plenari el candidat millor valorat i el ple refrendarà per majoria al cronista oficial. “És una reglament que busca la transparència, la igualtat d’oportunitats i l’objectivitat” concloïa l’alcalde en la seua intervenció.


L’oposició sembla ser que volia un jurat més polític des del moment que demanava una major presencia dels partits, cosa que en la nostra modesta opinió anava precisament contra l’esperit de la proposta de l’Alcaldia que busca un jurat i una elecció per mèrits professionals, d’acord amb la faena que ha d’ocupar-se el cronista oficial, i no per perfil polític.  L'alcalde és els ho va dir ben clar: L'alcalde i el regidor de cultura estan en el jurat pel càrrec que ocupen i per partit polític. 

Tot apunta a indicar que es vol una persona pertanyent al camp de la Història, amb perfil d’investigador sobre la Valldigna, coneixedor de la nostra història, els usos i costums de Tavernes i que puga continuar la tasca divulgadora de la nostra ciutat des d’aquesta distinció.


També l’oposició va demanar una majoria qualificada de 2/3 cosa que explicava l’alcalde és impossible en els Ajuntament amb les lleis actuals tal com s’havia explicat – suposem que seria en comissió- i havia deixat ben clar el secretari general de l’Ajuntament, que al costat de l’alcalde assentia amb el cap quan Jordi Joan donava aquesta explicació. Després d’això, el partit de l’oposició va votar en contra.
-

11 comentaris:

Estruch ha dit...

Carles Casimiro o la seua senyora, Encarna Sansaloni, seríen al meu pareixer idonis per al càrrec, no vos pareix ?

j. Talens ha dit...

A mi em sembla que Toni Grau, te un treball memorable i que sempre ha estat quan se l'ha necessitat. Evidentment , no desmeresc ningú. Per a la comissió seria important que estiguera una persona que porta en Cullera des del 58 de Cronista, natural del poble , de Tavernes, i un gran desconegut per a molta gent. Si la seua salud li ho permeteix. seria ideal. Evidentment per a molts, parle de Francesc Giner. Qui va introduir a l'anterior cronista de Tavernes. I gràcies a ell tenimk als nostresllibres un meravellós valencià per tamps i des del 59.

Anònim ha dit...

COLLONUT.

EN LA EDAD DE LA TEGNOLOGIA DE LAS REDES SOCIALES, DEL 2.0

VAMOS A VOLVER NO SOLO LA MIRADA AL PASADO SINO QUE LA VAMOS HA HACER PRESENTE EN LA ERA 2.0

RECOLLONUT.

AHORA PIDAMOS TAMBIEN QUE DESPUES DEL CRONISTA, TENGAMOS AL DIOS FEUDAL,

PA CAGARSEEEEEEEE

Anònim ha dit...

Lluis Bueso.

Anònim ha dit...

Propose a Sico Fons

La Cotorra de la Vall ha dit...

Está molt bé això de que cadascú proposa a la persona que considera idònia.

Cal recordar que no és qüestió de propostes, sinó de que la persona que considera que ella pot exercir aquesta funció i tinga ganes, presente personalment la seua candidatura i suposem que tot el curriculum que avale eixe desig, quan l'Ajuntament indique l'obertura del procés.

Anònim ha dit...

Jaume Talens ho faría perfecte.
Un gran amic

J. Talens ha dit...

A vore, primer fa temps proposarem a Vicens Palomares, cinc carreres universitaries, i com per la salud no va poder ser, presentarem per carta ja fa sis anys a MIquel Joan, que també haguera estat un gran cronista, ja que ho porta fent més de vint anys dia a dia com a mínim. Però entenem un grup de persones que l'historiador notori i que ha treaballat obertament per Tavernes, publicant i en primera linia de la història quan l'hem necessitat , ha estat Toni Grau. Ara , bé res encontra de persones com Encarna Sansaloni, té diàleg, és del poble i una persona amb rigor històric, com Casimiro. Però opinar és una forma d'ajudar aportant d'inici opinions a una llarga xerrada d'acords. Per tant, la meua opinió una més, però ve de temps.

j j talens ha dit...

Medieval? Més val que no mirem tant les definicions en internet, i comprengam més les funcions dels cronistes, persones que han d'estimar la història, mira com una persona Cronista Oficial des del 58 de Cullera, Francesc Giner, tenia vora deu mil cites històriques classificades, tot el treball d'una vida que li va passar al conegut nebot seu Alfons Cucó, que sempre hi presumia del fet. Tenia una amistat amb un enamorat de la història, per amistat de joves, amb el encara no cronista de Tavernes , Gascón Pelegrí. Un home, aquest darrere que preferia més el fet de militar que el d'objectiu historiador. Ho demostren algnes de les seues conferències com la de Jaime Primero, i no tenia res a veure en el Jaume Primer que coneixem, donada al capità general d'aquell moment. Noslatres ara necessitem un cronista que oriente, acumuloe i ajude als historiadors actuals i futurs. Una persona que puga estudiar sene problemes el present i obertes totes les portes oficials al passat, crec que ara una mica millor. En fí una persona que dinamitze l'estudi i tots i tots pugam recorrer en costant diàleg amb ella o ell. ës això i no una formula de l'època medieval. Escru la història qui la guanya, doncs caldria canviar per un o una històriadora amb mètode objectiu al màxim possible. Eixa ha de ser la nostra cronista. I recordeu damunt sense cobrar.

Anònim ha dit...

La història, a aquest poble ha estat molt oblidada, hi ha hagut molta deixadessa per part d'alguns polítics en aquest àmbit, i ara hi han noves generacions d'historiadors dispostes a seguir la història de la Valldigna. No és sols, el carrec de cronista, es que la gent de Tavernes, tinguin accés a l'arxiu dels diversos documents històrics del poble, ja que molts s'han de retraure en l'Arv, açò donaria feina i aprenentatge a gent que estudia història, i a més a més gent que ja està tota la vida dedicada a ella.

Va per vostés, J. Talens ha dit...

per cert, avui he aconseguit còpia del VOLKISCHER BEOBACHTER - L'OBSERVADOR POPULAR - del 11 de febrer de 1932. Eixa és la funció de la història jutjar amb temps el que deien i com ho deien i el perquè ho deien alguns mitjans de comuniació. Per tant, escriviu amb rigor, humor i
ciència a Tavernes, per a no ser recordats com una època negra o grisa o parda, feixista, nazi, autoritaria, corrupta. Tot això ho pot fer la història amb el seus estudis de comparació de models i l'interés en codificar cièntíficament . Per això necessitem persones preparades en sociologia, història, periodisme i o literatura. Un bé etern al nostre poble. Com h fet Vicens Palomares en la seua Vall eterna, que alguns hem llegit les seus vuit-centes pàgines de la guerra civil i la primera dècada del franquisme. COM algunes persones, com Miquel Joan tenen i ens han deixat els primers llibres de festes després de la guerra incivil. Poder vore els canvis. Enfí, tenim gent excepcional que ha de dirigir esta societat ja que val, no per ser fill de qui es. Això es per la bragueta, a força de cocos i sols ho porta els àntics règims que encara perduren. Ja fa temps que no llegesc a la COTORRA a l'Observador? Acabé, ja que m'interessen els mèrits, i no les privatitzacions. Com li van dir al senyor Agnelli, el seu salvador que venia de la WOLSVAGEN, val l'exemple - el seu fill done-li la paga completa que se la gaste tota però que no vinga per la fàbrica. Això mateix als de les privatitzacions feu.los el mateix , pagueu-los però que no coloquen adit els seus fills que cada vegada en són més i han de tirar a més personal. Va per vostés.