L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 5 d’abril del 2013

ARTICLE D'OPINIO: Trellat

Respecte a la situació que pot dur al darrere una agressió, després d’escoltar com treballen les persones de trellat - que les hi ha-  respecte a apropaments i sol·licituds de disculpes. Vull posar al públic aquest text, per a mi molt significatiu, aparegut a “Teatre i Democràcia”, unes jornades que va dirigir el nostre dramaturg, Josep Monleón Benacer.  A l’apartat de “Teatre i Comunitat” un text de Yolanda Pallin, autora i professora de teatre,  com a resum de les jornades fetes al 1999, concretament els dies 6, 7 i 8 d’abril, exposa:


"No sóc optimista. Lamente començar posant sobre la taula una afirmació com aquesta. Però estime que dec començar pel principi.


I no , no sóc optimista. No crec en la justícia poètica, ni en l'altra. No crec que estem destinats a enamorar-nos de la persona adequada, ni que necessàriament hagen de guanyar els bons i els mals siguen castigats; no crec que el talent, finalment, siga reconegut; ni que el premi tarda en arribar, però arriba. Obric els ulls . Mire al meua voltant i no, no m’ho crec.


Per la mateixa raó no tolere el fatalisme, encara que adore la tragèdia com expressió de conflictes legítims. Crec que tot està per a ser dit. Que qualsevol cosa està per passar i res no ens eximeix d'actuar.


Així que tampoc sóc pessimista ja que visc com si fora optimista però amb la vigilància del que no es conforma; ja que el meu escepticisme no és paralitzant; ja que crec que al bell mig de totes les mentides, algunes francament ben intencionades - fins les guerres pareixen poder ser-ho - en mig de tots els despropòsits encara podem proposar experiències que aporten complexitat al món". 

Alguns intenten fer-ho mitjançant una activitat humana que es diu "POLÍTICA”. Yolanda Pallín li diu teatre.


I tu Jordi ho estàs al nostre poble dignificant la dedicació a la política des de la teua intel·ligència aplicada al dia a dia en uns moments difícils per a tota la nostra societat. Només vull recordar com estàs dedicant-te al teu poble, al teu partit, a la teua cooperativa política que es diu COMPROMÍS i des de les instàncies més altes. 

Estàs en les executives, estàs aportant trellat reconegut per la gent que porta poc de temps en la política i els que portem molts anys , com és el meu cas.

Perdona, però no oblides. Les mentides son entrebancs que hem de sortejar, hi ha com saps molts interessos, desgraciadament no sols polítics sinó econòmics que actualment connotem com a corrupció.  I recorda, finalment, que necessitem a molts i moltes per al nostre projecte que avui tu tant dignament dirigeixes.  Per tant, sense ser optimista, et puc dir que:  endavant que comptem en la millor persona en els pitjors moments - per la política general i l’economia global - per a la nostra societat vallera. 


          Jaume Talens.

-

15 comentaris:

Una policia digna ha dit...

El gran problema que he vist ha estar fer mofa, burleta, d'un fet desagradable, la violència sempre ho és, i en segon lloc ficar-se amb els policies que actuaren contra una denuncia per agressió. La policia ACTUA SEMPRE IGUAL amb respecte legal a totes les persones, no pregunten signe polític, ni resolen finalment els conflictes, sols solucionen momentaniament i identifiquen els causants de certs problemes, i el que no poden esperar mai són mentides interessades que els pot perjudicar professionalment. Esta policia es la mateixa de sempre que en este cas auxilia al seu cap suprem, com és l'alcalde, com si haguera estat qualsevol ciutadà que ens haguera avisat. Però el que no admitim mai són mentides intencionades i deguem anar a per la veritat, caiga qui caiga. Per això, cal parlar entre altres d'un excel·lent professional com és el policia Angel, que quan va salvar de ofegar-se el pare d'un conegut ex-concejal del PP, no va preguntar per afiliació política, sino que es va tirar al riu i li va salvar la vida. En aquest cas igual va actuar professionalment i amb un tacte per superar un ambient de molta gresca, trompes i problemes que s'hagueren pogut donar, en una exemplar actuació de nou, com la resta del guardies i alguns guardia civils que ajudaren. Per tant, no podem ni devem ignorar les mentides d'una falsa denuncia, que els testimonis i la justicia, per tant, posaran al seu lloc. No es deu jugar, ni de broma, amb els servidors del poble.

Indesidenter ha dit...

Totalment d'acord amb el comentari anterior. Les mentires són intencionades i amb un objectiu futur que cal vore ja des del present.
Cal preguntar-se:¿Qui se'n beneficia o pot beneficiar-se? I està ben clar perquè volen que continue l'afer i arribe a judici: confien a traure beneficis.
La meua anàlisi ara que han passat uns dies: qui l'ha aconsellat, al regidor, d'anar a denunciar a la polícia ho fa pensant en un possible guany futur. Sap que el regidor té les de perdre davant un atestat policial i a més amb testimonis de la Guàrdia Civil afegida, encara que estaven de paisà, i que confirmaran l'atestat oficial: una simple identificació i el regidor de nou a la festa.
Però com si jugarem a escacs: no importa perdre un peó quan l'objectiu és el rei. Si el jutge dona la raó als policies ells perden un regidor en quedar assenyalat, politicament parlant, però quina importancia té el regidor d'un poble quan l'objectiu és un altre. Es pot sacrificar un regidor perquè... ¿I si el jutge falla en contra dels policies?
Ací si que vindrà la grossa perquè tot recaurà en el màxim responsable, l'alcalde. I començaran a demanar la seua dimissió, a dir que no es pot mantindre un alcalde que ha fet abús de poder, etc. etc.
Si ja hem vist la campanya de desprestigi que esta fent el PP i els seus acolits en les xarxes socials, no cal ni pensar si un jutge sentenciara que va haver detenció i emmanillament, encara que això siga un dels mitjans que pot usar la policia per a garantir l'ordre i la seguretat ciutadana.
L'objectiu del joc és el rei, o siga l'alcalde, persona que els fa nosa, que sabem serà el gran rival en les eleccions del 2015 i cal segar-li els peus com siga. Fins i tot usant mitjans poc ètics, com estan fent des de fa mesos, perquè pot ètic és usar la mentira i falsetat com fan.
Estic convençut que en altres circumstàncies, el PP ho hauria solucionat a l'endemà, hauria treballat perquè feren les paus, cosa gens dificil. I més després d'apareixer en premsa que l'agressor era el seu regidor, cosa que no queda bé.
Pero no els interessava moure un dit perquè juguen a vore si hi ha per casualitat sentència a favor i li donem efecte bumerang contra Jordi Juan.
Per això, el PP de Tavernes, i tant de bo m'enganye, ni condemnarà clarament, ni donarà una paraula de suport a l'alcalde del seu poble, ni mouran un dit per capgirar la tensió creada.
¿Que podem esperar d'un partit que en uns plenaris fa homenatges (merescuts) a jovenets que tenen un premi comarcal de batxillerat i no va ser capaç de felicitar a Jordi Juan quan va ser premi nacional de matemàtiques o va obtindre el doctorat "cum laude"?
És la meua anàlisi. El temps llevarà i donarà raons.

GAD ha dit...

"Mans dels que maten, brutes; mans fines que manen matar" ... Molts són els bròfecs que criden amb força i repeteixen per tal de pareixer més i així semblar què estan amb dret de raó... els altres no cridem tant, no enviem ningú a embrutar-se les mans, igual és que estem fets d'altra pasta o igual és que "no creguem en les pistoles, per la vida s'ha fet l'home i no per la mort s'ha fet"... Tot passarà, nosaltres sempre amb tu Jordi, som més dels que ells volen i diuen. Altres estaràn tacats, de sang? de vergonya? Cal que aquells consentits i consentidors es miren al mirall de casa seua i es pregunten on volen anar a parar... Qui busca i ampara la violència és aquell que no sap defendres en paraules... allà tu els guanyes i ells ho saben i tenen por, la por els fa violents... tu eres llest, sabràs soportar aquesta malifeta, que sabem no serà l'última... quan ja portes algunes, la resta ja no seràn doloroses, resistiràs i nosaltres amb tu, i més gent contraria a la injusticia també ho farà... ells quedaran retratats i no aconseguiràn doblegar-te, mai ho consentirem. Endavant company!!!

Anònim ha dit...

Qualsevol que conega un poc el món policial, sabrà que eren motius més que suficientes per a procedir a la detenció, i haver evitat les possibles eixides de tò, les mentires de qui es veu atrapat pels seus actes. Si el Cap de la Policia i els Agents que van actuar, tan servils foren, no hagueren dubtat en enmanillar i ditendre a eixe Regidor no afí al partit que governa, i estaven totalment legitimats a fer-ho sense lloc a dubte. Però fent ús del trellat, de les circumstàncies que envoltaven la seua actuació i, en definitiva, de la seua professionalitat, opten per procedir a la identificació i no fer passar a un Regidor pel mal trago de passar, almenys, una nit en el calaboç i a disposició judicial. En agraïment a la seua actuació totalment professional, eixa "persona" els denuncia a tots per detenció ilegal.
Esperem que la policia de Tavernes continue amb el trellat i seny que deu regir les seues actuacions, i no canvien el seu criteri d'actuació per culpa d'un element com eixe, totalment interessat i que va a quedar-se a soles en les seues falces acusacions.
Des d'aci, vull donar-li suport tant a l'Alcalde Jordi Juan com a tot el Cos de la Policia Local de Tavernes.

De bona font ha dit...

Indesinenter, en els policies ho te malament. Hui he sentit a dos joves dispostos a declarar i el que dien no te res a veure en el que denuncia el agressor de Favara. Em sembla que ho tenen ben controlat, i com diuen les mentires no poden acabar en amisticis i acords amb una denuncia falsa per mig. Crec que la justicia ací no pot fallar, tot i que estem acostumats a vore desliços, este seria tan greu que faria botar a una part del poble i trencaria la pau social que este poble te i tindrà ja que el que dius, Indesinenter amb les proves que he vist no és possible. Però pel teatre que va fer, un llicenciat en dret, el agressor de Favara, posant les mans darrere, i laçant-les cap amunt, semblava una peli prparda per part d'este subjecte. I per cert que es preparen els que diguen fals testimoni per les proves que tenen. Al temps. SE N'HA PASSAT DENUNCIANT ELS POLICIES.

Estruch ha dit...

Totalment d'acord amb els comentaris sobre la policia, i dir-li a Jaume que per a trellat, el seu , que en té i sobrat .

Anònim ha dit...

No es preocupeu que personalment e vist una grabasio
Del moment dels fets, el sr Jordi y els polis ehu tenen fotut, ahi es veu tot clarisim,ya es vora tranquils

Anònim ha dit...

Un Policia amb trellat vos diu;

Moltes gracies a tots i totes per el recolzament que esteu demostrant a tot el col-lectiu, i que a més a més es realment la defensa de la veritat.

De nou moltes gracies.

Anònim ha dit...

I eixa grabasio que as vist com es ke no esta ya en yotube?
Axo es molt estrany. Ba, pencheula que la miren tots i se dibertisquen an l'ancalde i la polisia.

Anònim ha dit...

De grabacións hi han i moltes, i en ninguna apareix el regidor enmanillat, altra cosa es la voluntarietat de ficar, ell mateix les mans darrere.



El rete a que les portes al judici.

Anònim ha dit...

Açò ha derivat ja en paròdia kafkiana. No penseu demanar majoria d'edat (mental) per a opinar?

Anònim ha dit...

Como se interpreta que, ahora que ya han pasado muchos dias y se ha hablado mucho de este tema, los socios de Jordi Juan en el gobierno (socialistas y Karina) esten callados y no hayan salido a defender y apoyar a su Alcalde?
Yo creo que no deben estar muy de acuerdo con la actitud del Alcalde y la Policia y por eso están a la espera de acontecimientos. Al fin y al cabo los socios en el gobierno hoy serán los enemigos en las próximas elecciones ya que compiten por el voto de la izquierda.
Vaya respaldo que tiene el Alcalde en sus socios. Con amigos como estos para que quieres enemigos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com s'interpreta ara que el PP, que esta dimonitzant la plataforma antidesnonament i equiparant-los als etarres per acosso als seus diputats, eixe PP que diu que està contra la violència vinga d'on vinga, estiga callat i no haja dit res a favor de l'alcalde del seu poble? Potser siga perquè està d'acord amb l'actuació de l'agressor?
Això ho haurà d'aclarir el PP ¿no creus?

I et recordem que l'alcalde és alcalde de Tavernes, no és alcalde només d'un grup de ciutadans o "d'uns amics", és de tot Tavernes, el màxim representant de tot el poble.

Una policia digna ha dit...

Pensavem i demanavem trellat per poder portar els temes més seriosament. Note que ja han entrat fantasmes en ganes d'assustar no se a qui. Primer, si hi ha enregistraments, fantàstic. Si els partits no han parlat, es perque no tocava. Quanta pressa demanen alguns per a que hi haja errors. Cap error i molt de trellat ha tingut la policia local, i l'alcalde al vores soliviantat per un foraster, per tant desconegut, que anava molt carregat d'alcohol. Per tant tots i totes tranquils que qui ha volgut correr haurà de pagar les seues presses: va per la denuncia a destemps contra la policia i els que s'han burlat i em diuen que continuen sense trellat d'un cas que no beneficia en res el nostre orgull de poble.

Anònim ha dit...

El mateix orgull de poble que teniem de vore a Manolo Vidal amb dos guardaespatlles a tota hora. Dic jo que també serien policies dignes. Tal vegada fores tú una d'ells, policia digna!
Això no ho va denunciar cap sindicat policial, com si es feu amb Ginés?