L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 6 d’abril del 2013

Els artistes que exposen al monestir de Santa Maria denuncien danys i falta de cura en l'exposició.



Fotografia al Facebook on es veu les condicions de l'exposició
Els artistes de la Valldigna participants en l’exposició col·lectiva “Mirades joves de l'art. Intercanvi d'experiències de la interpretació artística” han demostrat el seu malestar amb la Fundació Jaume II el Just, responsable de l’almàssera monacal, lloc on està muntada fins el dia 14 l’exposició. 

Els artistas informen a través d’aquest mitjà, el Facebook, que s'han trobat amb la sorpresa de vore les seues obres al costat de neveres, botelles d'aigua, taules, papereres… tal i com es pot vore en la foto que publiquen. 

Entre altres denuncies els artistes indiquen que algunes de les obres exposades s’han tret de l’exposició i altres estan danyades, sense que els hagen indicat per quina raó s’han fet malbé, cosa que els porta a queixar-se de la poca consideració i cura sobre el material exposat. Algun artista ha volgut retirar l’obra exposada però no els han deixat en base a raons que els autors no veuen clares. 

La Fundació Jaume II el Just, responsable del recinte, es troba entre les entitats que segons el díptic explicatiu tindrien a vore amb la celebració de l’exposició, al costat de la Mancomunitat i de el Patronat de Turisme de la Diputació. 
 
Imatge del diptic informatiu amb les entitats implicades en l'exposició
Algun afectat, usant el mateix mitjà, ha fet palés la queixa al president de la mancomunitat, Jordi Joan, qui des del mateix Faceboox les ha respost una cosa òbvia i que tothom sap: que el que passa dins l’almàssera no és competencia seua ni de la Mancomunitat de la Valldigna, sinó que la Fundació Jaume II el Just, com a entitat de la Generalitat propietaria del monestir de Santa Maria sería qui mana, disposa i fa el que creu convenient en el recinte. 
 
Per tant, pensem que haurà de ser la fundació qui s’encarregue de vigilar, controlar entrades i eixides, mantindre la sala en condicions i en perfecte estat per a les visites a l’exposició, així com el de procurar els mitjans i condicions adients (llum, horaris,…) perquè les visites es facen en les condicions que, suposadament, ha de tindre una exposició d’art. I caldrà demanar responsabilitats a la Fundació Jaume II si aquestes condicions no s’hi donen. 

El president de la mancomunitat ho deia clar al assenyalar que la competència és “de la Generalitat Valenciana, que gestiona tot l’entramat del monestir a través de la Fundació Jaume II el Just, on treballen persones que l’únic mèrit que tenen és ser del PP”. També ha recordat que la mateixa Mancomunitat de la Valldigna va tindre problemes i no li van donar el permís per celebrar el concert de l’Orquestra Valldigna anunciat en l’esglesia monacal, tal com es feia des de fa anys. 

“Al final, el que fan és allunyar els valldignencs del monument més emblemàtic de la Valldigna. De totes maneres, la Mancomunitat va ser organitzadora de l’exposició i haurà d’assumir les responsabilitats que li pertoquen” indica Jordi Joan que asegura farà les gestions oportunes per solucionar eixos problemas. 

Són moltes les exposicions artístiques que impulsades des de la Mancomunitat i amb la col·laboració organitzativa de la Fundació Jaume II el Just s’han celebrat en el monestir al voltant del Dia de la Valldigna. I ja es casualitat que ara, precisament quan no hi ha un president del PP en la Mancomunitat com en la passada legislatura, passen aquestes coses que mai havien succeït. 

De tota manera sembla ser que aquest no és l'unic cas dels darrers temps, i així en el mateix Facebook, es denuncia que l’exposició del simater Ribera va estar a oscures i també s'assenyala com l’exposicio de MJL va patir maltractaments i que, fins i tot, els Premis Sant Jordi que sempre s'havien lliurat al monestir enguany no ha estat així o com els visitants es queixen de vore l’església monacal a fosques. 
 
-