L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.417
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:4.916

dimecres, 3 d’octubre del 2012

TEMA DEL DIA: El PP trenca el pacte en Les Corts i no vota els candidats consensuats amb l'oposició, que després no ha donat suport a la candidata a directora general proposada pel PP.




EL PP ha trencat l’acord assolit amb l'oposició per elegir els membres del consell d'administració de Ràdio Televisió Valenciana i no ha donat suport als candidats proposats de l'oposició. 

Els únics candidats proclamats en el ple de les corts han estat els proposats pel PP en haver obtingut 92 vots,  la majoria de tres cinquenes parts requerida, perquè han rebut els vots tant del PP com de l'oposició com s’havia pactat. Però quan s’han votat els consellers proposats per l'oposició, el PP no s'hi ha sumat, i només han rebut 42 vots.

Després en una segona votació, l’oposició ha votat en blanc l'elecció de la directora general.  El PP volia el suport de l’oposició,  però el PSOE ha posat com a condició retirar els expedients sancionadors a treballadors i rebaixar l'ERO, cosa que el PP no ha volgut entrar ni a negociar-ho i els diputats de  Compromís i EUPV tampoc no han donat suport a  Rosa Vidal, proposada pel PP com a directora general, que ha tingut 49 vots.

I ara que? Això obliga a repetir la votació demà, quan n'hi haurà prou amb majoria absoluta i  el consell d'administració de RTVV pot estar ocupat només pels membres elegits pel grup del PP. Cal saber que demà només es podrà votar en blanc o a favor tant de la directora general com dels quatre candidats que avui no han estat elegits. Com que n'hi haurà prou amb una majoria absoluta, l'elecció de Rosa Vidal ja està feta. Però si els diputats del PP voten en blanc els candidats de l'oposició, s'obrirà un nou termini de presentació de candidats que es votaria en el ple del 17 d'octubre.

El síndic del PSOE,  Antonio Torres ha dit que “el PP va proposar una candidatura conjunta, i tots els grups de l'oposició vam cedir”. Ha aclarit que l'acord feia referència només als vuit consellers i no a la directora general, que és una proposta posterior. Quan la va conéixer, el PSOE es va mostrar disposat a votar-la “sempre que s'anul·laren els expedients disciplinaris als cinquanta-cinc treballadors i que l'ERO es rebaixara”. La resposta del PP va ser negativa, i després de la votació d'avui, Torres ha acusat el PP de voler impedir que l'oposició tinga representació en el consell d'administració de RTVV.

Enric Morera, el portaveu de Compromís,  ha manifestat "absoluta preocupació" de la coalició per "les formes utilitzades pel PP en aquestes Corts" amb "el consentiment" del cap del Consell, Alberto Fabra. "Considerem que la democràcia va a patir molt. Estem visualitzant un PP en descomposició i un grup parlamentari que està desorientat i vulnerant principis de la democràcia", ha plantejat en aquest sentit.

Morera, que ha assenyalat que "el PP no és de fiar", ha explicat que ha preguntat a Fabra, "si estava en la maniobra" del PP
 i que li ha donat a entendre que "sí". Ha opinat que Fabra és "un president dèbil i considera una "urgència democràtica" canviar el Consell i una majoria "que ja no té i que està vulnerant acords fonamentals per a la salut democràtica".

La portaveu de EUPV, Marga Sanz, ha acusat al PP
 “d’amenaçar a les Corts, la democràcia i la pluralitat" i ha assenyalat que "hem assistit a una irregularitat manifesta en la votació", ja que "avui es triava a tot el consell, no a candidats solts" ha explicat.


Més informació:

El Mundo

El País
 
 -