L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 26 d’octubre del 2012

El rescat als bancs l’estem pagant nosaltres de la butxaca: en el 2010 cada espanyol va aportar 1.846 euros per a sanejar la banca.





Les ajudes destinades a la banca van sumar 87.145 milions d'euros en el 2010, o siga, la banca es va emportar el 99,59% dels 87.497 milions en ajudes públiques destinades eixe any a superar la crisi econòmica. Per tant, cada espanyol va aportar 1.846 euros per a sanejar als bancs, segons l'informe anual d'ajudes públiques que elabora la Comissió Nacional de la Competència (CNC).

Aquestes ajudes van incloure la recapitalització d'algunes entitats i les garanties sobre les emissions de deute dels bancs i caixes en els mercats secundaris amb un termini de venciment d'un a cinc anys. És a dir, avals que no van haver de ser executats.

Aqueixes ajudes van servir la reestructuració de Caixa Castella-la Manxa i de Caixa Sud; la injecció de capital a la CAM; l'ajuda a NCG Banc, a Unnim i a Catalunya Banc; la recapitalización i mesures de liquiditat per a Banc de València i l'ajuda en favor de la fusió de Bankia-BFA.

La resta de sectors

Les ajudes denominades “de marc temporal” orientades a sostenir les empreses en els sectors econòmics van sumar 352 milions d'euros, és a dir, 7’46 euros per cada ciutadà.

Les ajudes d'una altra naturalesa van aconseguir els 5.000 milions i van ser dirigides a Indústria i Serveis (4.328 milions), seguida de l'agrícola-pesquera (528 milions) i els transports (146 milions).
Aquestes quantitats contrasten molt amb els 87.145 milions que l'Estat ha destinat a la banca privada, mentre els serveis públics com sanitat i educació i els sous del funcionaris han patit retallades contínues. Són les xifres del 2010, les que ara ha fet públiques la Comissió Nacional de la Competència.

-

2 comentaris:

Un Jubilàt ha dit...

Si els 87.000 milions d'euros, el govern que's denomina socialista els havera destinàt a fomentar les ajudes a les families i a les xicotetes empreses, possiblement no tinguerem l'atur que huí tenim i possiblement algún dirigent de la banca estiguera jà empresonàt que bona es fà.

Pere ha dit...

En aquest enllaç es recullen signatures "No al rescate de Bankia". Signa i Reenvia'l

http://www.avaaz.org/es/petition/No_al_rescate_de_Bankia/?ctVKFdb