L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dimarts, 2 d’octubre del 2012

EL SERVEF I ELS DESOCUPATS: Molts dels aturats de Tavernes han de seguir anant a Sueca perque la Conselleria no ha firmat des del passat mes de març el conveni amb l’Ajuntament






Fa uns dies podiem llegir en blogs,  i ens han dit que també es va anunciar molt per la ràdio local com a falca publicitària - suposem que pagada pel partit interessat,el PP – la  notícia que la Generalitat a través del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), havia firmat un nou conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Tavernes. També ho podeu llegir en Las Provincias:
http://www.lasprovincias.es/v/20120927/safor/tavernes-retoma-servef-local-20120927.html

Eixe conveni  permetia oferir en el Braç Treballador els serveis de renovació de la demanda, entrevistes, actualitzacions de currículums, i la resta d'accions del SERVEF evitant així els desplaçaments a Sueca dels desocupats de Tavernes. I es deia que els serveis s’extenien als usuaris de Simat i de Benifairó, millorant l'atenció a tota la Valldigna. El PP local aprofitava tot seguit per agrair al PP que governa la Generalitat Valenciana eixa deferència amb Tavernes. 

Doncs, no. Això no és veritat. A hores d’ara la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana NO ha firmat encara el conveni a pesar que Tavernes ja fa mesos que el aprovar. I molts dels desocupats de Tavernes i la Valldigna han d’anar a Sueca. 

La veritat no sabem quin interés tenia el PP de Tavernes donar una información que és com a mínim inexacta i quin paper es volia atribuir. Sembla ser que no s’assabenten de les coses o que els calen fer coses per cridar l’atenció.

Bé, per a la vostra informació i per a la informació d’algun partit, si li cal. En el fons ací en La Cotorra som tots i totes bones persones… 

Resumint: El decret 14/2012 del 13 de gener deia que aquells centres associats al SERVEF deixaven de ser-ho el dia 31 de març i que podien adequar-se i ser autoritzats per a pasar a ser agències de col·locació. Foment Local prepara tota la documentació per aconseguir l’autorització de Tavernes (Braç Treballador) com Agència de Col·locació.

Però uns dies abans del 31 de març, el mateix SERVEF li diu a l’Ajuntament que per mantindre un servei de qualitat el millor que poden fer és firmar un nou conveni de col·laboració amb el SERVEF que els facilite l’ús de l’aplicació informática TAURO. El govern municipal es reuneix i decideix, fent-los cas,  que el millor per a Tavernes es firmar eixe nou conveni i renunciar a ser Agencia de Col·locació.

I l’alcalde, Jordi Juan, firma la resolució d’aprovació dels termes del conveni, que després aprova el plenari i  s’envia de seguida el certificat de l’acord perquè tinga efecte de seguida. Des d’aleshores ença, passen els mesos i a pesar de les telefonades que es feien totes les setmanes, no se sabia res sobre el tema… fins la meitat de setembre, quan fa dues setmanes se li ha demanat a l’Ajuntament de nou la firma de tots els documents i l’enviament per correu perquè així ho podrá firmar la consellera. I será després de la firma de la consellera, quan s’intal·lara l’aplicació TAURO que suposem será una eina informática per a poder gestionar per internet els tràmits que ara es fan a Sueca.

Com veieu res de res de SERVEF encara, i no per culpa de Tavernes. Una història prou diferent a la muntada pel partit en l’oposició. No cal ni dir que  l’Ajuntament de Tavernes ha donat als usuaris tot el servei que estava al seu abast.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Estos ventilats del PP se'ls han fundit els ploms. Com sempre mal, mentira i manipulat.

Anònim ha dit...

Que cara tenen alguns. Quina manera de voler manipular-nos.
Gràcies Cotorra per eixa informació. Ara ja se perquè vaig a Sueca i qui te la culpa de fer-me perdre hores i diners amb viatges.

Anònim ha dit...

No habia dit el PP que gracies a ells els parats ja no tenien que anar a Sueca a passar la revisió?
Qui te ara la raó?
Algú tindria que mostrar la documentació i explicar perque no s'ha firnat el conveni.
2.000 parats anant tots els mesos a Sueca sob molts diners gastats i moltes hores perdudes

Anònim ha dit...

Van a Sueca tots els mesos? Ja saps qui té la raó.
Ara segur que el conveni es firmarà més tard o menys, però voler fer creure al poble que ja esta en marxa i insinuant que es gracies a ells quant no han fet res ni a nivell local ni autonomic per accelerar-ho es lamentable.