L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Compromís exigeix una modificació de la llei que regula els indults perquè no es puga aplicar a delictes de corrupció




Compromís ha presentat una bateria d’iniciatives parlamentàries tant en el Congrés, a través del seu diputat Joan Baldoví, com en Les Corts Valencianes, a través de la seua portaveu adjunta, Mónica Oltra, per a exigir una modificació de la llei que regula els indults en l’estat espanyol de manera que els delictes de corrupció en l’administració pública queden fóra dels supòsits pels quals un govern pot indultar.

La Proposició de Llei registrada per Compromís en el Congrés i la Proposició No de Llei registrada en el parlament valencià indiquen que l’indult és una causa d’extinció de la responsabilitat penal i suposa el perdó de la pena. És una situació diferent a l’amnistia, que suposa el perdó del delicte, mentre per l’indult la persona segueix sent culpable però se li ha perdonat el compliment de la pena.

Compromís recorda que “l’indult, és una figura de caràcter excepcional, i està sent utilitzada pels governs, però especialment pel govern del Partit Popular, per saltar-se a la torera el que han dit els tribunals, la qual cosa suposa un atac a la separació de poders”

La diputada Oltra  ha manifestat que últimament s’ha indultat per part del govern de Mariano Rajoy a càrrecs públics del PP condemnats per corrupció i des de Compromís “creiem que l’indult no pot ser utilitzat perquè un partit en el poder indulte els propis càrrecs públics condemnats. Qui aplica la llei són jutges i tribunals i l’indult ha de ser una mesura per a casos molt excepcionals i no un instrument perquè els polítics s’indulten entre si”.

Compromís proposa modificar la llei perquè no es puga indultar persones condemnades per delictes de malversació de cabals públics, prevaricació o qualsevol altre contra la hisenda i Administració pública, impedint així que els partits polítics indulten els corruptes condemnats de les seues pròpies files, com està ocorrent en l’actualitat.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

esperaba mas valentia por parte de Compromis , Lo que no debe permitir la Ley es que ciertos ediles corruptos vean que son indultados despues enriquecerse a cargo de las arcas publicas. Por ello ningun delito debe ser indultado y ademas todos los corruptos o bien sus familiares allegados deben devolver lo que han defraudado o bien no haya constancia de haber sido obtenido por medio de un trabajo remunerado.
Por otra parte me gustaria ver publicada la lista de los indultados y en base a que fraude
A ver si veo al chupacamara de Tabernes