L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 12 d’octubre del 2012

Compromís sol·licita els informes que avalen la idoneïtat de gastar 20 milions de Diputació en el Pla d’Eficiència Energètica per a l’Enllumenat Públic. La coalició té por que la inversió acabe en el fem.





Compromís en la Diputació de València ha sol·licitat a la Diputació els informes tècnics que avalen la idoneïtat de la despesa de 20 milions d’euros per a la anualitat 2012, en el marc del  Pla d’Eficiència Energètica per a l’Enllumenat Públic, que la Diputació de València, va presentar en juliol d’enguany.
El diputat Emili Altur ha recordat com l’empresa Ledurbano SL ha presentat, per registre d’entrada a la Diputació, un escrit on posa de manifest la improvisació del procés per atorgar subvencions dins el marc del pla i que els Ajuntaments puguen fer la substitució directa de bombetes per bombetes LED.
Altur remarca que l’empresa, basant-se en les conclusions del Comité Espanyol d’Il·luminació, ha declarat per escrit que “la certificació de les bombetes LED no és suficient per a garantir que la lluminària sencera, una vegada feta la substitució, complirà amb la normativa exigida”. La mateixa empresa suggereix que abans caldria “realitzar un estudi luminotècnic per a assegurar que la substitució directa de bombetes per bombetes LED compleix amb els valors exigits per l’IDEA (Instituto para la Diversificacion y Ahorro de la Energia)”, amb el que “s’està posant de manifest que l’esmentat Pla de la Diputació no compta, almenys, amb l’aval ni l’estudi d’este Institut”.
El diputat de Compromís ha explicat, a més a més, que un informe del Comité Espanyol d’Il·luminació arriba a la conclusió: “Que al integrar un bloque óptico/lampara Led en una luminària no diseñada para ello, conlleva riesgos que pueden afectar a la vida y fiabilidad del mismo [...] pudiendo comprometer la seguridad y fiabilidad del mismo”. També la manipulació de la luminària pot repercutir en la mala instal·lació de la mateixa, tot afectant a la garantia tant de la Bombeta LED com en la pròpia lluminària.  
La conclusió seria que no es pot realitzar el canvi de bombetes i sistema sense un estudi tècnic previ sobre les necessitats tèrmiques del nou equip per assegurar el bon funcionament. I Compromís no vol que la inversió multimilionària acabe en el fem, com apunta una de les empreses que participa en el Pla, i ha exigit a la Diputació tota la informació.

Segons apunta Compromís, aquesta “Nota de Premsa” s’enviava el 4 d’octubre, però cap diari no ha publicat res. El dia 8, el diari “Levante-EMV” publicava:

-