L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 19 d’octubre del 2012

Tavernes crearà un banc de terres per dinamitzar el sector i afavorir l’autoocupació




Carmen Canet, regidora d'Agricultura
La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes ha iniciat els tràmits per crear d'un banc de terres amb l'objectiu de dinamitzar el sector agrícola i afavorir l’autoocupació
 
L’Ajuntament de Tavernes està creant un banc de dades de propietaris de terres. La funció del consistori és exposar les terres que li proposen per a arrendar, i el futur arrendatari optarà segons necessitat i demanda. Una vegada que propietari i arrendatari entren en contacte, hauran d’informar l’Ajuntament del resultat de les negociacions. Si hi ha acord entre les dues parts, es retirarà el terreny de l’oferta del banc de terres.
 
La regidora d’Agricultura, M. Carmen Canet, ha recordat que al nostre terme hi ha molta terra abandonada i també propietaris que, tenint-la en producció no poden atendre-la. El banc de terres pot afavorir les dues parts i des de l'Ajuntament es posa en contacte a qui te interés d’arrendar i el que en té per ser arrendatari.
 
Els propietaris de terrenys interessats a arrendar-los han de passar per les oficines del Consell Agrari per a omplir el model d’arrendament i donar el consentiment perquè les dades relatives als terrenys es facen públiques. Hi figurarà polígon, parcel·la, referència cadastral, partida, superfície, estat del terreny i condicions de reg. 

Aleshores, es crearà un llistat i, mitjançant anuncis, s’informarà la població perquè els interessats a treballar els terrenys es presenten a consultar-la en les oficines del Consell Agrari, de la Plaça Major. Qualsevol propietari de terres que no puga treballar-les o no les tinga en producció podrà arrendar-les amb les condicions que estipulen arrendador i arrendatari, i així tindran rendibilitat les dues parts. 
-