L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 22 d’octubre del 2012

De gener a octubre, van 10 mesos. Per ara, quasi 20.000 euros d'estalvi



 
Gener, febrer, març, abril… i per ara fins octubre. Per ara 10 mesos. I això són 20.000 euros d’estalvi el que ha tingut l’Ajuntament. I tot gràcies a que l’arreplegada de restes vegetals seques del cementeri (corones, “centros” i flors) no ho fa, com abans, una empresa privada sinó els empleats municipals.

Fins l’any passat, l’Ajuntament pagava a una empresa privada del poble dedicada a temes de jardineria sobre els 2.000 euros al mes. Aquesta empresa arreplegava les restes de corones i flors del cementeri, així com les restes de les podes dels arbres del poble, palmeres incloses. La seua missió era endur-se’ls a una parcel·la que té eixa empresa a la Partida, i fer-les desaparéixer, cremar-les.

Ara es fa exactament el mateix: els empleats de la brigada arrepleguen les corones i flors seques, “el ramerio” de la poda dels arbres del poble, i se l’enduen a una parcel·la de la Partida, però aquesta de propietat municipal, i allí es cremen.

Resultat: mateixa faena, mateix treball... però 2.000 euros d’estalvi al mes, que tal com estan les coses, li van bé a les arques municipals.

Parcel·la on es cremem les restes vegetals del poble
I pensem nosaltres, i segurament quasi totes les persones, que això no és cap despreci als nostres ésser benvolguts que ja han mort, ni cap falta de respecte a ningú. Simplement es fa com sempre s’ha fet i com en qualsevol cementeri: al cap d’un temps, com és lògic, tots els adornaments florals s’assequen i s’han de retirar. No s'han de quedar podrint-se temps i temps davant dels ninxols. 
Es retiren, com sempre s’ha fet. Simplement que ara ho fan els empleats de la brigada municipal i això representa que vora 2.000 euros al mes que es pagaven en l’anterior legislatura, ara s’estalvien.

Però a Tavernes, segons llegíem a Las Provincias de dissabte, hi ha un partit que no vol que es retiren del cementeri i es cremen les corones, flors o “centros” florals que s'han assecat. Diu que això és una falta de respecte.  I mira que ho tenen fàcil: anar al cementeri, arreplegar-los i emportar-se’ls. O millor encara: pagar ells a l’empresa, dels seus diners. Perquè sembla ser que si ho fa una empresa, sí que està bé, però no si ho fa pel seu compte l’Ajuntament.

¿I perquè serà que llegint la noticia en Las Provincias ens recordàvem d’aquella popular cançó “Amigos para siempre”?  És que llegim cada cosa en la premsa....!!!! 

-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Què fort em sembla este tema. I més que ja és la segona vegada que el PP entra al drap.
La mateixa feina, però amb un estalvi de 2.000 euros al mes. Haurien de tindre vergonya. A la gent nova que estan de regidors, no els cau la cara també de vergonya aliena vore el que feien els seus companys veterans?
No es pot criticar el que ells estaven fent costant dines al poble.
I mes fort, és que estan utilitzant els nostres difunts per criticar allò que no és criticable.
Jo estic pensant si hi ha algunes persones d'eixe partit que no pensen les coses, sino no s'explica estes coses. Per favor, alguna persona amb trellat del PP que pose ordre i els diga a estes persones que paren de dir sense trellats.

serp ha dit...

El de les plantetes feia negoci fins i tot amb els difunts. 1,5 milions li facturà a l'Ajuntament entre pitos i flautes. On estan els nostres diners?

Anònim ha dit...

Hem pareix perfecte que ara es realitze d'aquesta manera i permeta estalviar una suma considerable al llarg de l'any. Es deplorable que la anterior legislatura no haguera topat amb aquesta solució.. Per algo seria..

I també voldria dir que ja posats a pensar idees millors, es podria plantejar la manera de evitar que es cremen aquestes despeses florals i fer-ne ús com a "abono" i aprofitar-ho després als parcs del poble que faça falta
I així contaminariem menys i seria una altra manera de estalviar
:)

Anònim ha dit...

En un altre blog es pregunten si l'Ajuntament té llicència per a amuntonar i cremar en eixa parcel·la?
Crrec que deu tindre llicencia perquè l'Ajuntament no faria açò sense estar tot legal ja que seria un mal exemple per als ciutadans