L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 987
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 17.899

dilluns, 1 d’octubre de 2012

Jordi Joan, elegit membre del Consell Nacional del Bloc. Va ser la tercera persona més votada pels 600 delegats en el Congres Nacional celebrat a València


Jordi Joan, membre del Consell Nacional del Bloc
 El VIé Congrés Nacional del Bloc ha elegit els 33 representants del nou Consell Nacional, òrgan al qual el Bloc de Tavernes presentava com a candidat , Jordi Juan, alcalde de Tavernes, que aconseguia ser la tercera persona més votada entre el llistat de vora cent aspirants. El Bloc de Tavernes considera que el fet que Jordi Juan haja estat elegit en tercer lloc, només superat per David Navarro, candidat a la presidència del Bloc Jove , i Pere Mayor, antic Secretari General de la UPV (Unitat del Poble Valencià) és tot un èxit i un reconeixement al bon treball que s’efectua en el col·lectiu local.

Al costat de Jordi Juan, la Valldigna comptarà també en el Consell Nacional amb el simater Juanma Mansanet, mentre que l’actual regidora a Simat, Agustina Brines, entra a formar part de l’Excutiva Nacional. El valler Miquel Bononad ha estat elegit com a membre de la Comissió de Garanties del Bloc.

El Bloc Nacionalista Valencià ha celebrat aquest dissabte i diumenge el 6é Congrés a la ciutat de València amb l’eslogan “”la força de la democracia”. L’acte celebrat al Paranimf de la Universitat Politècnica a reunit 600 delegats arribats de totes les comarques valencianes.

- Nota Bloc de Tavernes
 
Morera reelegit secretari general

VIé Congrés del Bloc

Enric Morera ha estat reelegit pel VIé Congrés Nacional com a secretari general i els delegats van aprovar per unanimitat mocions, com la que demana la fi del deute històric, el concert econòmic i una agència tributària pròpia, i la que propugna l'autodeterminació i el dret de decidir que tenen els pobles, en referencia als processos de Catalunya i d'Escòcia.

També per unanimitat es va aprobar oposar-se a l'apujada de l'IVA sobre la cultura, es van condemnar les retallades en ensenyament i l'atac a les línies en valencià i es va optar per un model econòmic més just i centrat en les persones.

El secretari general del Bloc va assenyalar que al País Valencià ja hi havia començat el canvi : “Perquè ja necessitem un canvi, no un recanvi.” També va anunciar una candidatura, presidida per Compromís, amb aliats al parlament espanyol, amb vista a les eleccions europees.

Aquest congrés històric, que seria el més important des de la fundació del partit en paraules de Morera, s'ha renovat l'executiva nacional i s'han reforçat els pilars de la coalició Compromís, que permet créixer i esdevenir un partit amb opcions reals de governar la Generalitat.

Un moment del congrés
Estem en un context de creixement, de fortalesa i d'ambició. I històric perquè l'ha preparat el valencianisme polític pel canvi i per governar la Generalitat. Eixe és el nostre objectiu” deia Morera que s’adreçava als 600 delegats per dir-los “El que fem bé als municipis, amb la política que representem de valencianisme, innovació, rigor, honestedat, en fi, tots aquells aspectes que han fet fort el valencianisme i que posem en pràctica allà on governem, volem portar-ho també al govern de la Generalitat, per canviar la política que ens afona ara mateix com a poble”.

El Bloc, assenyalava Morera, “ha demostrat que té la força necessària per a canviar la manera de fer política, com fem als ajuntaments, a les diputacions, a les corts i al congrés espanyol, on és una alternativa a l'opacitat del PP i del PSOE".

El congrés també reforça el paper del Bloc dins de Compromís i es pretén que “la coalició siga una innovació política, una coalició permanent i estable, on el paper del Bloc siga fonamental i decisiu, perquè quan més fort siga el Bloc en la coalició més fort serà Compromís”.

El congrés ha aprovat les noves estructures de partit i a partir d’ara s'estructura en cinc grans àrees i s'implanten algunes secretaries noves, com la de defensa del militant o la de la transparència.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats, Jordi! T'ho mereixes!

Robinjut ha dit...

A vore si se t'apega algo de Mònica Oltra!!

Anònim ha dit...

És veritat, a veure si se li apega algo per que este Alcalde ens ha eixit un poc soset políticament parlant.
Passen els dies i pareix que no tinguem Alcalde. Si no fora per tu Cotorreta

Anònim ha dit...

I això de sosset què és? Què no xilla per l'Ajuntament i no diu alguna paraula mal dita i insultant als funcionaris?
No deu ser políticament parlant soset quant un Congres polític l'elegeix vicepresident del Congrés i president de la ponencia política, el document politic més important d'un partit en este cas el Bloc. O es que els delegats del Bloc son idiotes?
Hi ha una dita que diu: no el fies de l'aigua mansa que la corrent va per ella.

A mi això de soset ni fu ni fa. Que faça be les coses i la gestio municipal com hui ens ha demostrat en el ple que fa en l'informe que ha dit de la depuradora. 0 no?

jaume talens ha dit...

Porte des del vuitanta tres amb la UPV i el Bloc. He estat en tots els congressos dels nacionalistes valencians i puc assegurar-vos que no es normal estar votat per tanta gent en un Congrés, sols hi ha una explicació i es el discurs accertat en el moment de presentar-te, no ferir succeptibiltats, i accertar en totes les tendàncies. Us assegure que el discurs fou aixina, molt encertat per a una militancia amb una ponencia de molt d'alçada com la politica. Jo crec que les dos intervencions de ocmparar-lo amb Monica i el del sosset han estat fetes per persones per a que es parlara d'aquest home que no se on pot arribar. Personalment pense per adequar el llenguatge i les necessitats en la seua intervenció. Disculpeu, he estat delegat i actiu al Congrés.