L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Deixar sense netejar els excrements dels animals comporta una sanció entre 30 i 600 euroseN





No adoptar les mesures que calen per impedir que els animals embruten les vies i espais públics està tipificat com a infracció lleu (inicialment) i comporta una sanció de 30 a 601 euros, segons el grau de transcendència i reincidència en la comissió de la infracció, segons s’indica a les ordenances municipals de “Netedat Urbana” i la “Reguladora de la Tinença d’Animals de Companyia”.

La regidora de Bloc-Compromís,  Llum Sansaloni, presentava aquesta nit la campanya “Tavernes és de tots i entre tots l’hem de cuidar”  acompanyada pel cap de la policia local, Miguel Chofre. I  ho feia assenyalant que és una demanda que arreplega l’Ajuntament de la societat vallera i deixava clar que no té cap objectiu recaptatori sinó millorar la neteja del poble, potenciar l’harmonia entre els veïns i les bones pràctiques que ajuden a tindre un poble i uns espais urbans en condicions.


La regidora explicava que el govern municipal es basa en les ordenances “Netedat Urbana” i la “Reguladora de la Tinença d’Animals de Companyia” que foren aprovades per acord plenari el 7 de maig del 2001 “però que mai no s’han posat en pràctica. Els veïns hem anat deixant de costat l’interés per la neteja i hem arribat on hem arribat”.  Ací la regidora assenyalava la despreocupació general per arreplegar els excrements d’animals i altres pràctiques que porten a una sensació de falta de neteja en la població.

La regidora indicava que no s’han actualitzar les sancions després d’aquests 11 anys sense posar l’ordenança en pràctica “perquè l’objectiu no és recaptar”, repetia, “sinó que el poble prenga consciencia de com cal actuar”.

El cap de la policia local, Miguel Chofre, indicava aspectes d’una campanya que serà vigilada pels agents locals i explicava que es va organitzar després de pasqua, però com s’anava cara a l’estiu,  es va preferir ajornar-la per motius obvis. Confirmava que els agents explicaran, advertiran “dos, tres voltes primer”, abans d’aplicar les sancions que indiquen les ordenançes.

Que cal saber, segons les ordenances municipals...

Les persones que porten gossos i altres animals per la via pública, hauran de dur-los lligats amb una corretja i, si cal, amb boç

Les persones que porten un animal per la via pública estan obligades a arreplegar els seus excrements. I ací, aclarim nosaltres, estan afectats TOTS els animals: gossos, cavalls, gats...

La Policia Local exigira al propietari o responsable de l’animal que retire els excrements de manera immediata

No adoptar les mesures que s’indiquen pot comportar, com ja hem dit, una sanció entre 30 i 600 euros.
-




20 comentaris:

Anònim ha dit...

Un altre exit,el salo segons diuen ells( de gom a gom) pero de consejals.
Sort que estageren ells sino llum y miquel mrs asoles que la una

La Cotorra de la Vall ha dit...

Està clar que vosté no estava. Perquè no se com pot dir "ple de gom a gom de regidors" quan, a banda de la regidora que presentava la campanya, només estaven els regidors Josep LLácer i Vanessa Marti, de Bloc-Compromís. I ningu més. I en eixe "ningú mes" entren els del PP, que no hi havia ningú. Ara sembla prou normal perqué igual ni saben que existeix eixa ordenança. Almenys no l'han aplicada mai.

Bé, bromes a banda, si que coincidim en que hi havia poca gent. Simplement desmostratiu de a quin grau de passotisme per la cosa pública ens ha dut 16 anys de (des)govern i desinformació del PP a Tavernes, i la politica del govern del PP a la Generalitat de no informar res, ni als partits de l'oposició de Les Corts, tot amb l'ajuda de "rentacervells" com Canal 9.
Costarà molt moure el poble i fer que s'interesse pels temes que ens afecten i fer que es preocupen més de coses tan importants com la neteja del poble. Perquè no és més net qui més neteja sinó qui no embruta. En això segur que coincidim. I no es qüestio de demanar que FCC netege més sino que la gent no embrute. O és que els papers, cigarretes, xicles, paper d'embolicar esmorzar i berenars, corfes de pipies... cauen del cel?

I després passa el que passa.
Com el cas de dimats amb el tema de la Protecció de Dades. Crec que 12 petits comerciants van anar. Avui parlava amb un interessat, de l'Associació de Comerciants, i em confirmava que és un tema que desconeixen tots els comerciants i que pràcticament el 100% dels comerciants a Tavernes no compleixen la normativa. I si ve una inspecció... són 900 euros.
Avui sembla que alguns ja estaven arrepentits de no haver anat, i més quan la informació la tenien a casa i donada per un gran especialista com és el tecnic municipal Xavier Brines.
A vore si eixe arrepentiment es nota i d'aci uns dies els veiem en altres coses que hi ha preparades.

Anònim ha dit...

El disseny gràfic de la campanya, naïf, molt naïf (dic naïf per tal de dir-ho suaument). I amb un "si" que condiciona i no afirma.

Anònim ha dit...

No poden posar a tots els que tenim animals de companyia dins del mateix pot, així que despreocupaciò general res de reS.
Una pregunteta: si van lligaets els gossets podran entrar a llocs públics(poliesportiu? Així que la concejala podria, ja que està, modificar l'accés a estos llocs PÚBLICS...

Anònim ha dit...

El cartell un poc fluix,si va nugat si que poc cagar o que?.Deuria de especificar que deuen anar nugats i amb boçal(lo segon per les races perilloses)i que no poden cagar en la via publica ni solts ni nugats,perque sempre i haura gent que dirà com el porte nugat si que heu pot fer,deu de ser el cas de aquest matí que estagent ja el cartells en la Plaça d´Espanya,ja estava el gos cagan i la dona aguantan la corretja i per supost que la tia gorrina no a arreplegat la cageraeta del gos,en un parc public que no deurien ni de portar als animals,si el parc dels vents està prohibit que entren i açó es un parc,perque permeten que alli si que vagen els gosos,sancions ja,per la salut del nostres fills.

Indesidenter ha dit...

Fluix o no fluix el cartell, el que està clar és que "no està el pati" (econòmic) per anar gastant diners amb grans dissenys, a tot color i paper de gran gramatge. I damunt que ho faça un equip de dissenyadors "amics" que ens cobraran un ull de la cara. Això deixem-ho per a altres.

I de vegades les coses senzilles, són les més clares. Perquè no oblidem que el cartell és una icona, una simple aplicació de la tipologia del llenguatge icònic com hi ha tants altres en tota la societat. I pense que amb les dues icones s'interpreta el que cal interpretar. Sense entrar en consideracions psicològiques, de percepció visual i la interpretació cerebral posterior, està clar que tots entenem el que vol dir. ¿O és que acàs es més concreta i precísa la icona d'una cigarreta i una ratlla damunt per dir que no es pot fumar? ¿o el senyal d'una fletxa per indicar direcció obligatòria? Pense que en la simbologia que usem en la societat, el cartell compleix la missió, i amb això ens podem donar per satisfets.

Qui no interpreta el que es vol dir, és perquè no li dóna la gana.

I per acabar... ¡què bonic es buscar cinc peus al gat!.

Anònim ha dit...

El que teniu que fer es posar policies de paisà i comensar a posar multes (de 300 € en l'alsa, res de 30 €) a tots els que es deixen algun "regalet" del seu animal de companyia. I 600 € em pareix poc, donat que molts ho fan a pocs metres d'on juguen xiquets (exemple, Passeig Lepanto, que ja es pot dir Cagaor Lepanto). I per supost tambe sancionar als que no porten corretja (o bosal on calga). I els propietaris responsables no tenen de que preocuparse. Jo inclús prohibiria les corretjes extensibles, qui no vullga passetjar al pobre animal que no en tinga. Pais de Pandereta.

I no sóc dissenyador ha dit...

Un dels punts forts de tota campanya és precisament la seua imatge, el seu disseny. Ací el que passa és que tot déu es creu dissenyador gràfic i no té cap pudor -sí, he dit pudor- a l'hora d'agafar el ratolí. I llavors es perpetra el que es perpetra. Bunyols, nyaps tan grotescos -sí, he dit grotescos- com el que ens ocupa. No falten tampoc les suades al·lusions a la crisi econòmica o a l'amiguisme per tal de menysprear, una vegada més, la tasca professional. Així ens va de bé amb aquesta condició ciutadana de pa sucat amb oli.

Anònim ha dit...

Em pareix perfecta la iniciativa, pero em preocupa que la Regidora diga que l'ordenança, aprobada en 2001, mai no s’ha posat en pràctica perque entenc que ho diu perque mai s'ha posat cap sanció.
Mal anem si pensem que la eficacia d'una ordenança es mesura per la quantitat de sancions imposades. Mal anem Sra Regidora.
Espere que la campanya siga un exit i que no trobem mes "regalets" pel poble sense fer falta posar cap sanció.
Crec que la majoria de la gent de Tavernes arreplega els excrements dels animals pero les excepcions es veuen i empastren masa.

Anònim ha dit...

A ixe q diu q el lepanto es un "cagador".
He de dir-te que hi ha molts xiquets( i pot ser que el de vosté que embrute més que un gosset.
I plantejar.te la poca consideració cap a lea corretges extensibles... ( de segur q el seu fill a arreat una pixarrà entre dos cotxes).

Anònim ha dit...

Això és una interpretació teua, la de les multes. Jo vaig estar en la presentació i sí, sí que va dir això, pero no per les multes, sinó que dins del context general que va parlar, anava més referit al fet que no s'havia fet cap campanya de consciènciació i d'informació a la gent i així ens anava de malament en eixe problema.
I si mal és que no posen sancions mal és també que aci cadascú campe pels seus respectes i les autoritats miren a un altre costat.

I parlant de sancions, si no recorde mal si que se'n va posar una, almenys així es va dir en premsa, una de 3000 euros però en este cas era més per un tema de perillositat i agressivitat de l'animal i per falta de cura del seu amo, si no recorde mal.

Indesidenter ha dit...

No sé "I no sóc dissenyador" si et refereixes al comentari que he fet, però si et val d'alguna cosa et diré que jo tampoc sóc dissenyador. I en cap moment he despreciat ni deixat en mal lloc eixa professió, però crec que ací no calia.

I no calia perquè parlem d'una campanya d'un poble, gran però molt poble, una campanya que vol recorda que cal mostrar actituds cíviques. Una campanya que crec també no caldria fer-la si tots actuassem com cal i amb unes mínimes dosi de sentit comú.

De tota manera, crec també que ací no cal engegar una campanya com si fora l'Ajuntament una multinacional per vendre un producte estrela. Ara si tu ho prefereixes així, amb un estudi del marqueting, dels colors, del tipus de lletra a usar, pensant de quina manera es pot fer arribar el missatge subliminal a través d'un disseny acolorit i cridaner, amb tota la parafernalia de premsa, ràdi, televisió com si fora això el darrer model de la Ford o la Mercedes... sobre gustos no hi ha disputes.

Estem a Tavernes. I crec que la senzillesa és el valor millor que té. A vore qui no comprén el que vol dir i el que es demana. O es que de cas tots no anem fent ziga-zaga per voreres i carreres?

Si tu el llenguatge basat en les icones et sembla grotesc, o un bunyol o una simple taca sobre el paper, no és el meu problema.

Jo sóc dels que pensen que el llenguatge (amb qualsevol modalitat) s'usa per a fer-nos entendre, per comunicar-nos. Si l'objectiu s'aconsegueix tot el demés sobra. A mi, m'importa no l'embolcall, sinò allò que hi ha dins.
Salutacions.

No sóc dissenyador i sóc de poble ha dit...

Efectivament, eixa és la qüestió: que estem en un poble, "gran però molt poble" (?), i com estem en un poble, gran però molt poble, hem de ser barroers. Efectivament, així de bé ens va de amb esta condició ciutadana de pa sucat amb oli. Salutacions també per a tu.

Indesidenter ha dit...

No voldria haver de recordar allò de no hi ha pitjor sord que qui no vol escoltar ni pitjor cec que qui no vol vore.
Mescles el continent amb el contingut. I damunt arguments ni un ni mig ni cap.
I t'ho torne a repetir i a per a mi és l'argument de pes: el que m'interessa és el missatge senzill i clar i que la gent de poble, senzilla i plana, i sense tanta formació amb disseny com sembla tens, ho entenga amb un cop d'ull.
I li he donat el cartell a la meua filla de 6 anys i a un veïnet del mateix temps que jugava a casa i.... ho han interpretat a la primera. Bon senyal. Entesos?
De res.

Tampoc sóc dissenyad'or ha dit...

No sabia que eixes infraccions i les seues sancions ja venien a les ordenances municipals, i supose que no ho sabia perque no s'han aplicat mai.
Pel que fa al comentari "Mal anem si pensem que la eficacia d'una ordenança es mesura per la quantitat de sancions imposades", estic d'acord en que no és la manera més correcta de fer-ho pero sí la més eficaç. Estic segur que qui fa el comentari no es troba dia sí dia també una caguerada a la porta de casa. Enhorabona a l'ajuntament per eixa espenteta i espere que dóne resultat.

També veig que ha hagut una refrega pel tema del cartell i voldria posar la meua. Bé, potser es puga pensar que el comentari que el critica no té a vore amb l'article i no és el lloc per a fer-ho, ara bé, la resposta és de jutjat de guàrdia. A més ja era hora que algú traguera el tema.

Està clar que qui contesta és afí al govern actual i em pareix molt bé, jo també ho sóc (o més bé sóc desafí al que hi havia) i es veu que quan un és simpatitzant d'un partit polític no cap cap crítica cap a eixos "colors". Pense que qui més hauria de criticar un partit són els seus votants precisament perque han confiat el seu vot a eixe partit i li han d'exigir el màxim. I eixe és un dels principals problemes que tenim on vivim, diem-li Tavernes, València o Espanya.
No s'explica si no és així que es defenga el cartellet i per extensió tota l'obra gràfica a que ens té acostumats l'ajuntament des de fa molts anys. I que es faça eixa defensa dient coses com que "parlem d'una campanya d'un poble" o "ací no cal engegar una campanya com si fora l'Ajuntament una multinacional per vendre un producte estrela...a través d'un disseny acolorit i cridaner, amb tota la parafernalia de premsa, ràdi, televisió com si fora això el darrer model de la Ford o la Mercedes".

Jo tampoc sóc dissenyador pero m'agrada el tema i em fixe en tot el relacionat i no puc fer més que donar-li la raó a qui el califica de bunyol entre altres coses.
Eixe argument de que vivim a un poble dona a entendre que per això no passa res per que a l'hora de promoure qualsevol cosa es faça d'una manera pobra quan pel bé de la campanya és molt més eficaç un bon disseny.
No veig que ningú haja dit res de fer res de parafernàliques i costoses campanyes pero ja que ho has dit no haguera estat malament que els mitjans es feren ressò, entre altres coses perque una nota de premsa és gratuita i tots sabem que quan ix Tavernes al diari tots ho llegim.
Pero apuntant directament al cartell i, com he dit abans, a tots els que fa l'ajuntament promocionant actes, espectacles, etc., no em crec que un poble (sí poble) com Tavernes no tinga en planter a cap persona capaç de fer res millor que això. I no caldria gastar ni un duro més. En els temps que estem, a cop de ratolí hom té a la seua disposició milers d'exemples de cartells de tot tipus de motius i DE TOT EL MÓN. Hui no cal sér dissenyador per a fer res semiprofessional, només cal, això sí, una mica de gust i una mica més d'autocrítica. Està clar que no es podrà contractar cap profesional pero sí, al menys, fer alguna cosa decent. A banda de que tindre a l'ajuntament algú que compte la de saber usar mínimament un photoshop entre les seues capacitats (que segur que els hi ha) serien diners ben invertits perque vulga vosté o no, el que es pretén anunciar arribaria molt més.
Dir que en aquest poble no hi ha cap persona capaç de fer res millor que eixe cartell és simplement aberrant. Per últim això d'apelar a la senzillesa, la majoria de dissenyadors estarien d'acord en que les coses senzilles són més directes pero això no implica una pèsima execució i una elecció tipogràfica de xiquet de primària.

Bé, el tema de l'ortografia donaria per a un altre article pero ja he escrit massa i tot. Senyors, un poc d'autocrítica, per favor.

Torne a dir-ho (no torne a repetir-ho): la meua formació en disseny és 0 ha dit...

No cal que em recordes el que no em voldries recordar: ja m'ho fas present amb el teu "argumentari". I et regracie de cortesia i amb posterioritat, tot i que negue allò que, en el teu comentari de les 00:41, dónes per descomptat: que m'hages fet cap favor o que un servei m'hages prestat. Au. Amb redolí final i tot.

Anònim ha dit...

Anònim (18/10/2012 17:46:00): Com a veí del passeig li puc dir que sí, es un cagador (quan vullga ens anem i jo mire mentre vosté és revolca per la poca gespa que queda; acepta el repte?) A part de cagador es una "caguerà" de passeig fet a mida per a la carpa de la falla PP (cal dir-ho, encara que no vinga al cas...) Com a persona civilitzada utilitze les papeleres SEMPRE... Les meues necesitats i les dels meus fills van a casa SEMPRE... I al no tindre mascota no tinc pq guardarli consideració a cap utensili caní, és vosté deuría tindre consideració cap a les persones i arreplegar lo seu i lo del seu gos, ja que tal i com parla queda clar que vosté és de les persones "comodes" que abunden per aci i que ens deixen els regals dels seus gossos... o es que li molesta que al parc juguen xiquets? Preferix que el seu gos pixe i cague en un passeig a que els xiquets juguen? Camine un poc i vaja-se'n a l'horta a que el gos correga i faça el que te que fer...

Anònim ha dit...

Dime de q presumes y te diré de que padeces... Jo tinc mascota i a més sentit comú... Només dir-te que gent com vosté fa q un país vaja cap enrere. Li ho explicaré: la meua mascota quin mal fa per exemple si entra al poliesportiu? Si els pares dels xiquets estan més cerrils q el meu gos. Que poca sensibilitat... O que un adolescent vaja pel carrer trencant el mobiliari urbà? Clar és que el seu fill o fills son santets.... No poses a tot el món dins del mateix pot...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sería possible que el debat anara per la línea d'educació i respecte, sense usar formes que freguen l'insult, encara que estiguen dites en sentit general?

Expressions del tipus "pares cerrils dels xiquets" no aporten res al debat, només crispació. Ens sap greu haver d'eliminar algun comentari, però compreneu que no és la línia a seguir.

Anònim ha dit...

Queda ja una mica lluny l'apunt publicat en La Cotorra i el debat suscitat, però bé, després de veure els cartells (diguem-los cartells, diguem-los folis protegits per una funda de plàstic) enganxats en fanals o columnes d'edificis (jo n'he vist un), amb paper de cel·lofana marró, doncs no puc dir sinó el que algú ja ha dit: un bunyol. Vergonyós.