L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 9 de setembre del 2010

Compromís demana que s'aclaresca la falta de mitjans en els incendis

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes , Enric Morera, ha demanat que s'aclaresca la denúncia del sindicat UGT en què criticava que el dia de l'incendi a Onitnyent "només hi havia quatre bombers i un cotxe per eixir a atacar el foc " .
Per Morera, la denúncia dels sindicats evidència que "els que ens governen s'han gastat els diners en festes , saraus , paradisos fiscals i altres històries, traient aquestes partides de serveis tan necessaris ", ha afegit.
Morera, que ahir va visitar Agullent acompanyat d'alcaldes i regidors del Bloc de la comarca , va acusar el Consell de " no tenir recursos per dotar els parcs de bombers com cal, o que no disposa de fons per pagar brigades forestals i vigilància les 24 hores del dia o que no es cobreix la major part del territori i això ho saben els piròmans i els terroristes mediambientals que han provocat el caos i el desastre ecològic d'aquests dies ".

Repoblacions inadequades
Un altre tema que crida l' atenció, segons ha destacat Morera , "és el de les repoblacions que ha fet al llarg i ample del País Valencià la Conselleria de Medi Ambient. Nosaltres ja vam plantejar l'any passat a les Corts que les reforestacions es fessen amb més sentit i amb ús d'espècies autòctones, però resulta que la conselleria s'ha dedicat a repoblar amb dues espècies de pins que són autèntica pólvora en molts casos i això és el que ha passat ara ". Morera ha exigit al Consell pagar el seu deute amb el consorci i inverteixi en la seguretat del personal.

- De Levante-EMV.
Enllaç:
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/09/09/compromis-pide-aclare-falta-medios-ontinyent-dia-incendio/737496.html

Per un altre costat, La Cotorra afegiria:

- Què s'ha fet del Pla de Repoblació de la zona que es va anunciar després de l'incendi del 2006?
- Per què la Generalitat va negar subvenció al programa de prevenció d'incendis (Voluntariat Mediambiental ) que havia redactat Simat i Benifairó per enguany?
- Perquè Generalitat i diputació han retallat les quantitats destinades a aquests objectius?
- Perquè, com ha denunciat l'ajuntament de Simat, es van retirar els mitjans aeris (parada tècnica) quan el foc estava casi controlat, migdia del dimarts?
-