L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 14 d’abril del 2011

Algunes escoles de música comencen a tancar davant la falta de pagament de les subvencions de la Generalitat



 Algunes escoles de música ja han tancat, mentre altres estan a punt de fer-ho perquè els acords de la Generalitat amb les societats musicals continua sense complir-se, amb la qual cosa s'ataca seriosament la cultura i l'educació i s'incrementa la desocupació.

És la denuncia feta pel diputat i responsable de cultura de Compromís, Josep Maria Pañella que ha dit que el govern de Camps “gasta la vella estratègia de distraure a les societat i fent-les perdre el temps en reunions però no dóna donar compliment als acords i no paga el que es deu a les escoles de música, amb la qual cosa no s'assegura la seua pervivència i el seu funcionament”.

El cap de llista de Castelló per Compromís ha assegurat que “nosaltres sabem molt bé com atendre les necessitats de les escoles de música. I ho hem demostrat en les intervencions i propostes fetes en les Corts Valencianes. Calen fets i no paraules".
-

4 comentaris:

silmin ha dit...

Mai he sigut massa d'escoles de música (del sistema educatiu de la música), de fet no veig el retorn de les inversions que fa la societat. Abans de que em peguen més que un tonto, algú ha establert xq invertir tant (o tant poc) en música envers de diversificar un poc com en teatre, escultura, pintura...
Sempre que he preguntat pels beneficis als músics m'han contestat que cal invertir perque és cultura (la resta també).
Weno resumint, en ànim d'aprendre (en serió no estic de wasa) i peguntant als possibles músics o polítics (o qualsevol) per ací al blog, per a invertir en la formació musical:
* Algunes raons
* límits,quantitat, percentatge
* Cal passar i xq la (ir-) responsbilitat (de la GVA al no invertir) als ajuntaments
Gràcies per endavant

Anònim ha dit...

no es el cas de la de tavernes

vicent ha dit...

Silmin. No és per pegar-te ni cap altra cosa semblant però, les persones de seny haurien de meditar les coses abans de dir-les, i crec que això caracteritza eixe tipus de gent i les diferencia de la resta.

No sé perquè et planteges si les inversions en educació musical tenen o no retorn, supose que et referiràs a la societat que ha invertit o prestat eixos diners. Doncs, el mateix podries preguntar-te si l'ensenyament públic té algún retorn a la societat que el manté.

Pel que fa als ajuts al teatre i altres manifestacions artístiques que assenyales, ahí també has demostrat estar molt poc informat ja que existeixen diferents fórmules per accedir a ajuts, de tot tipus: econòmics, d'assessorament, logístics, administratius i organitzatius per a qualsevol grup, una vegada comença, i després pot inscriure's al SARC i dedicar-se a realitzar múltiples actuacions per diferents pobles i en diferents èpoques de l'any, però cobrant una entrada o cobrant una tarifa que paguen la Diputació i l'Ajuntament que contracta els serveis. I jo et pregunte. Has pagat mai l'entrada per assitir a un concert de la banda del teu poble? Igual no has anat mai i no ho saps. Jo t'ho diré. Per assistir a un concert de banda o d'orquestra o coral, fins ara, que jo sàpiga, mai s'ha pagat una entrada. Ahí està el retorn, amb escreig, dels diners invertits pels ajuntaments, diputacions i generalitats.

Quans ne cria la farina i ells, fina que fina.

silmin ha dit...

Per a mi, el seny es veu en el que no sé, preguntar-ho, ni he dit si és poc o molt, si està bé o mal, sinó que vull idees per saber com mesurar fins a quin punt interesa social o econòmicament invertir.

Allò de l'ensenyament públic ho tinc clar, que tothom deu saber ecriure i llegir, i un poc més de cultura per poder anar pel món. Ho trobe bàsic. Si dius universitat utilitzem continuament el serveis de la gent que en surt.

El comentari que havia fet és per vore des de altres perspectives, el SARC es per a tots igual músic o no.
No voldria que vosté ho prenguera en to bel.ligerant, sinó més bé per ganes d'apendre.Està dient que si faig tantes exposicions on la gent no pague entrada deuria tindre la mateixa inversió que rep la música? o les mateixes representacions treatrals? (a igual nombre de membres)
De fet, en Tavernes, fa molt de temps hi havia l'escola d'arts plàstiques amb Eduard I. on anava molta gent i el cost de per a l'ajuntament era mínim (no sé si encara continua). I tal volta el presupost de l'escola de música en Tavernes siga mínim o null (no ho sé i per tant no valore). Ara conec altres llocs on és més que respectable, massa per una entitat local.