L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimecres, 2 de juny del 2010

Estan les societats musicals condemnades a desaparéixer?

Si l’any passat la Generalitat retallava dràsticament les ajudes a les societats musicals en 12 milions d’euros, per enguany el Consell deixava a les societats musicals amb el pressupost de 3’5 milions d’euros. Els grans afectats: les escoles de música, el pilar de les bandes.
A la retallada pressupostària del 35% aprovada inicialment pel Consell, cal sumar ara una segona del 30% que acabarà d’enfonsar el model d’ensenyament musical no reglat tant arrelat al País Valencià. La mesura afectarà a 280 centres d’Alacant, Castelló i València i a 3.000 llocs de treball, i no cal dir que entre aquests el de la Valldigna.
La dotació inicial de 3,5 milions, ara queda en 2,6 milions, fou finalment aprovada amb els únics vots del Grup Popular. Només una xifra, per entendre’ns: Al País Valencià la dotació assignada és de 60 euros per a alumne, mentre a Catalunya és de 600 euros.
Josep Francesc Almeria, president de la Federació de Societat Musicals Valencianes (FSMCV), assegura que "el conseller d'Educació Alejandro Font de Mora, ha comés una irresponsabilitat política en deixar a precari tota l’estructura de centres d'educació musical de les societats musicals".
La Federació ha dit que enguany es cobrirà el 12,47% de les despeses de contractació del professorat, quan en 1996 es cobria el 60%. La retallada no cobreix ni la meitat de les despeses de Seguretat Social del professorat. La rebaixa pressupostària del Consell “aboca a aquest model d'ensenyament musical de la Comunitat Valenciana a la inestabilitat i, fins i tot, a la desaparició d'alguns dels centres”.
Les escoles que vulguen mantenir el mateix nivell educatiu haurien de cercar vies de finançament alternatives que, en bona mesura, passaran per l'increment de l'aportació dels pares i mares dels estudiants, molts d’ells en situacions crítiques causades per l’alta desocupació.
La Federació va presentar al Consell unes esmenes als pressupostos de 2010 per un import total de 16 milions d'euros en diverses partides. Aquestes propostes, que va rebutjar el PP, van ser presentades per Compromís a les Corts Valencianes i comptaren amb suport del PSOE i EU.
La dotació inicial de 3,5 milions, que ara es queda en 2,6 milions, fou aprovada amb els únics vots del PP i és el 22% de la quantitat que la FSMCV estimava necessària per a cobrir les necessitats de les societats musicals. A més, suposa un incompliment dels acords signats pel consell.
Al llarg del dia d’avui, potser es facen saber les decisions adoptades per la Federació.
-

3 comentaris:

vicent ha dit...

La meua resposta és que el que va desapareixer una societat: la valenciana. Estan carregant-se-la
Ja no són les retallades pressupuestàries sinó, la falta de suport social per part de les institucions públiques valencianes.
Ara hi ha qu e diu: sempre esteu contra el PP. Per a vosaltres no fan res ben fet. Si fora un altre partit, no criticarieu tant.
Si, potser siga sempre critiquem el PP però és el que mana i el que està fent les coses tan malament com estan fent-se. No és cap animatversió personal, al menys pel que a mi respecta.
Qualsevol autonomia espanyola va per damunt de la vanlencia en allò que siguen trets diferenciadors o en qualsevol àmbit que vulgau i després s'omplin la boca dient que la "CV es la primera en...".
Exemples:
Segons una informació publicada el dilluns al Levante-EMV, la CV és la cinquena en potenciar l'us de la llengua actòctona als mitjans de comunicació, per darrere inclòs d'Astúries. El tercer lloc l'ocupa Galícia, el segón el País basc i en primer lloc està Catalunya. No cal dir les xifres perquè em fa vergonya i supose la majoria dels que visiteu la Cotorr,a haureu llegit la informació de què parle.
Un altre cas que he pogut conéixer fa poc del què, a hores d'ara, no dispose de les dades però les aconseguiré per a que la Cotorra les publique, si té a bé. La Federació de Ciclisme de la CV és la segona de l'estat en nombre de llicències però la sisena en rebre ajudes per part de les institucions autònomes. La primera és Catalunya, que també és la que més llicències té. En segon lloc està la basca, què és la tercera en nombre de llicències. En tercera posició està la madrilenya, la cinquena en llicències, seguida per l'andalussa que és la quarta en nombre de llicències. El sisé lloc en ajudes rebudes està la gallega, la sisena en nombre de llicències.
De memòria i per comparar, mentre la valenciana va rebre 40.000 euros en 2009, la catalana va rebre 600.000 euros.
Doncs, més que plantejar-me si una activitat social o cultural del nostre país està en perill d'extinció, jo em plantejaria: què fan dels diners dels cojntribuients? En què se'ls gasten? Sols els importa la Fórmula 1, la vela o les motos?

La Cotorra de la Vall ha dit...

De l'ajut a la llengua pròpia i els mitjans de comunicació ho tenim "en cartera".

Anònim ha dit...

cotorra en cartera deus tindre un fum de coses, les coses estan fatal, aixó pegarà un pet