L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 904
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 21.189

dijous, 1 de gener de 2009

Monument històric o water?


La Torre de Guaita és BIC (Bé d'Interés Cultural) Nacional de fa uns anys. La Torre de Guaita és també una prova més del desinterés i desídia del nostre govern municipal pel patrimoni cultural i artístic local. Com en tantes altres casos al nostre poble: Bolomor, Castellets, Molí del Pla, ruines del Ràfol...
La Torre de Guaita s'ha convertit en un femer: una vegada li han arrancat la reixa de la porta, és usada per a mil i mil funcions gens d'acord amb el seu valor patrimonial i històric: fer foc, pixar, cagar, etc. etc.
Diran i voldran excusar-se (d'ací uns dies ens respondran a la "premsa oficial") recordant que hi ha pendent un pla urbanitzador del sector que començarà prompte (per a quan???), però no diran que això no lleva per a mantindre net i condicionat el monument i l'entorn.
"Que l'opressora incultura muira baix les nostres mans..." diu una estrofa de l'Himne a Tavernes. Esperem que d'una vegada siga una realitat en aquest poble.
I que la Torre de Guaita deixe de ser un water-femer públic.

Cap comentari: