L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 8 de gener del 2009

¿IPC del 2008 al 1’5% i els impostos al 4% o més?

Les dates finals de l’any parlen d’una pujada de l’IPC a Espanya de l’1’5%. Un resultat molt bo després de les negatives previsions de l’estiu, quan es va parlar fins i tot d’un 4% o superior per al 2008.
El resultat final de l’IPC està lluny, molt lluny de les pujades d’impostos per al 2009 aprovades per l’ajuntament. El passat mes d’octubre, el ple va pujar un total de 22 taxes i impostos amb increments sobre el 4% o més. Entre ells, l’IAE, llicències d’urbanisme, cementeri municipal, el fem, espectacles, ocupació de la via pública, llicències d’obertura, guals, casaments a l’ajuntament, etc. etc.
I per damunt de tot l’IBI, on després de la revisió cadastral i l’augment exagerat de valors, el ple va aprovar un augment del 8% per al 2009. I encara sort que la crisi era clara i reconeguda quan es va aprovar, sinó, ¡ves a saber quin percentatge ens haguera aplicat el nostre govern municipal!.
Però, no ens preocupem!, Com que les pujades de taxes i impostos municipals són potestat de l’ajuntament, La Cotorra està ben segura que els nostres governants s’estàn plantejant ja una modificació-revisió a la baixa després de conéixer l’IPC de l’any passat.
Segur que han pensat també que per culpa la crisi i la caiguda de l’activitat de la construcción, els valors aplicats per calcular les quotes d’IBI són molt més elevats dels reals i actuals del mercat.
Així que, senyors del PP, demostreu-nos la preocupació que teniu per tots els veïns i com que governeu amb majoria absoluta i no us cal cap vot per aprovar les coses, poseu-vos les piles i….. ¡a abaixar impostos!