L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 12 de gener del 2009

Història d'una depuradora

La depuradora de Tavernes es va inaugurar a l’any 2000 amb una inversió de 255 milions de pessetes. Una depuradora que, cal recordar-ho, ja es construïa insuficient i menuda per a les necessitats de Tavernes. Es parlava d’una depuradora per a 10.000 habitants quan Tavernes sobrepassava els 16.000.
I la solución que es va trobar va ser ser:
(copiem literalment de document oficial)
La situació es resol construint al poble una depuradora nova i un col·lector que porte les aigües del poble a la depuradora de la platja.
La intenció és que a l’hivern, que la población es troba, fonamental al poble, una part dels vessaments es tracten en la depuradora nova i una altra en la depuradora de la platja. I que a l’estiu la depuradora del poble només tracte els vessaments del poble i la de la platja només tracte els seus, i així s’aconseguirà que les 2 depuradores funcionen a ple rendiment durant tot l’any “.
I es va construir el col·lector de més de 3.000 metres entre les dues depuradores, etc, etc.
Tot clar. Se sabia que la depuradora nova, per menuda, no anava a solucionar els problemes de Tavernes ciutat.
Ara, als huit anys de la inauguració, podem dir que, si no passa seran 255 milions de pessetes mal aprofitats. De fa uns mesos, el govern del PP ens anuncia… UNA NOVA DEPURADORA, ALS 8 ANYS!, per substituir-la, i també les dos de la platja. El lloc on havien pensat (prop de l’estació) no aprofita per ser terra de PAI. La paperassa administrativa està paralitzada fins que trobem un lloc adient.
¡Quantes patades, temps i diners perduts per no programar i fer les coses bé des del primer moment!