L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 21 de març del 2019

L'Ajuntament atén les demandes dels veïns i repara les voreres, cosa que ha obligat a eliminar els arbres que les trencaven.


No hi havia altra remei almenys han afirmat els tècnics municipals, i nosaltres n’hem parlat amb alguns externs, ben coneixedors del tema d’arbratge en ciutat, i ho han ratificat.

Coincideixen: es van plantar els arbres en unes voreres no gens adequades, massa prop de les cases i ningú no va pensar que eren arbres que, per les seues característiques, en créixer, les arrels alçarien les voreres, així com també per la seua grandària s’anaven “a ficar” pràcticament dins de les finestres i balcons de les cases, causant molèsties. I el que és més greu també les arrels afecten els baixos i soterranis de les cases.

Escocells i voreres desfetes
 Potser en aquell temps, ja fa bastants anys, la raó de triar aquest arbres, va ser el preu: un ficus val segons ens diuen el mateix que 10 mèlies, l’arbre caducifoli originari de l'Índia, sud de la Xina i Austràlia, que arriba a fer sense problemes més de 12 metres d’alt i que ara es tallen. 

Els arbres es clavaven materialment dins de les cases.

I una altra cosa ens han fet vore els mateixos tècnics. En el passeig, a més d’aquesta filera d’arbres mèlies damunt de les voreres i barrant el pas, hi ha al costat dues fileres de plataners, en el passeig no asfaltat, formant un conjunt molt atapeït. 

“Una exageració, sobren arbres”, ens han dit, perquè s’han plantat molt més arbres dels que calen i a menys distancia de separació de la que pertoca per a aquestes espècies. “Fixeu-vos com la filera de plataners que ha quedat enmig ha crescut menys, té el tronc més prim i els arbres creixent de costat, cara al sol i mirant a l’Ombria. Un senyal que estan patint, no té les condicions idònies”

Les fotografies permeten apreciar com els arbres mes prop de la vorera no creixen com cal.

Els mateixos veïns venien reclamant a l’Ajuntament la retirada d’aquests arbres i la reparació de les voreres, alçades per les arrels, i que fins ara eren un perill per al transit de persones, amb perill de caigudes i entropessons.

Cal també indicar que no és l’únic cas que hi ha en la zona dels Sequers: es molt freqüent vore que fa anys també es plantaren arbrers en voreres que tenen només sobre 1’5 metres d’amplada i que, han acabat alçant i destrossant per complet les voreres a més de ser un impediment per al pas de les persones.

Els escocells i voreres trencades era una constant en tot al llarg de la vorera

Ara s’elimina aquesta filera de mèlies de les voreres del Passeig de l’alcalde Vicente Gómez, amb la qual cosa s’eliminaran els problemes que venen denunciant els veïns, es repararà per complet la vorera i, de pas, es facilitaran que els plataners que hi ha més prop dels habitatges del passeig, cresquen de manera normal i així oferiran bona ombra, fins i tot a les cases gràcies a la grandària que arriben a tindre.


Una mesura la de la reparació de les voreres que, sense dubte, agrairan els centenars de vallers i valleres que usen aquestes voreres per a caminar dins de la denominada popularment a Tavernes com a la “Ruta del colesterol” o esportistes que practiquen “running” en aquest espai urbà.