L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 11 d’abril del 2018

"Metall i So" celebra enguany el seu 25é aniversari



"Metall i So" és un grup de rock nascut a Tavernes l’any 1993 i que fou fundat per quatre components: Robert (baix i veu), Xavier (guitarra), Bernat (guitarra) i Moisés (bateria). En setembre de 1994 guanyaren el 5é Concurs de Rock a la Valldigna i posteriorment s’emportaren el 6é concurs de maquetes A la nostra marxa de Ràdio Nova de València.

El primer disc dels vallers, "Prohibit", publicat l’any 1996, tingué un gran èxit i una gran repercussió. Era una barreja de música rock i punk amb lletres de contingut social, i contenia cançons que amb el pas del temps s’han convertit en autèntics himnes com “Prohibit” o “Hiroshima”. L’any 1998, i després d’importants canvis a la formació, publiquen el segon treball, "Benvinguts", que segueix l’estela del primer disc. Destaquen temes com “25 d’abril” o “Estat de benestar”. 

L’any 2001, coincidint amb l’entrada de Jesús al baix, el grup endureix el seu so, apropant-se més cap al metall, com queda reflectit al tercer disc, "Instint", editat per "Maldito Alcatraz Records". Anys després, amb una formació ja consolidada, publicaren dos treballs de curta durada i totalment autoproduïts, com són Crits de llibertat (2007) i Sense fronteres (2010), en els quals mantenen el missatge crític que els ha acompanyat des de sempre.



El grup participà al Festivern 2012-2013 i continuà fent concerts pel territori valencià. Això sí, nous canvis a la formació, fan que el projecte de "Metall i So" es tambalege per moments. En 2016, dos components nous, Xino (bateria) i Llorenç (baix) s’uneixen a Bernat i Xavi i comencen a treballar en els nous temes.

L’any 2017 ix a la llum el sisé treball discogràfic del grup, "Tot es ven", amb un so renovat i una critica ferotge contra les injustícies socials i culturals que pateix el món. Arran de l’aparició del nou treball, també es publica el primer videoclip de la història del grup, amb la cançó que dóna nom al disc, “Tot es ven”, dirigit per David X. Myers (Batland Films) i filmat a llocs emblemàtics de Tavernes de la Valldigna. 

Durant l’any 2018 es commerarà el 25é aniversari de la formació del grup, i per aquest motiu s’està preparant un gran esdeveniment per a celebrar aquesta efemèride.