L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 3 d’abril del 2018

Govern de Tavernes & govern de la Generalitat en el PP




Després de 12 anys de govern del PP a Tavernes amb majoria absoluta el resultat és, salvant les distàncies, molt semblant a l’aconseguit pel seu partir després de 20 anys de govern al front de la Generalitat.

Són dues línies paral·leles, amb moltes semblances. En el cas de Tavernes, referides com no a la gestió del nostre poble. En el cas de la Generalitat afectant tots els valencians. I sobre tot en una gestió, l’econòmica on la gestió del PP a Tavernes i a la Generalitat va deixar una ruïna en diferit, com les mines antipersones, que fan danys anys després. Parlem-ne.

En el cas de Tavernes la seua nefasta gestió va suposar deixar en la ruïna l’Ajuntament i impedir que moltes coses s’hagen pogut avançar, i impedir durant anys realitzar qualsevol inversió en obres o importants de manteniment. Ara es comença a vore la llum, prou anys després. En el cas de la Generalitat, és molt molt semblant i nomes cal vore educació, sanitat, serveis socials, elements bàsics d’un sistema de benestar, que  no han avançat i estem massa vegades a la cua de l’estat.

Encara que ho hem dit moltes vegades,  cal de vegades recordar que a Tavernes deixaren:



- 18 milions de deutes a bancs

- 4’5 milions de dèficit en romanent de tresoreria

- 3 milions d’impagats a proveïdors

2 milions a la Diputació pel cànon de fem que cobraren al poble, però no pagaren a Diputació

- Cànon de l’aigua cobrat per avançat fins el 2016 (representaven vora 3 milions)



Açò es només les xifres més grans. Caldria completar la relació i es faria molt mes llarga amb Troyanos, palmeres per tot arreu, lloguer de la gespa artificial del camp de futbol, préstec a Agevasa que paguem i pagarem en el rebut de l’aigua, i el que ha estat més sagnant, tot eixa ruïna impedint atendre el manteniment de Tavernes, del mobiliari, dels jardins, etc. com calia per falta de diners. Sort que des de fa uns anys, la situació comença a revertir.

En el cas de la Generalitat la ruïna del PP es calcula en més de 5.433 milions d'euros, fruit de la seua pèssima gestió:



- 1.773 milions en sobre costos en la construcció de col·legis. Sense sobre costos s’haurien pogut construir 200 centres més.

- 1.000 milions investigats per la Justícia de balafiament en Fira València

1.300 milions en RTVV

381 milions en la  Sociedad de Proyectos Temáticos, l’empresa pública del Parque de Atracciones Terra Mítica

- 340 perduts i llançats al claveguerams (mai més ben dit) de la gestió de l’EPSAR, l’empresa publica de sanejament d’aigües residuals.

- 150 milions en salvar l’aeroport fantasma, l’aeroport del “abuelito” en Castelló.

95’8 milions en material sanitari

93’3 milions perduts en la Ciutat de la Llum

36’5 milions en multes per mala gestió lones en multes por mala gestió

- 8 milions de multa de l UE per no invertir els fons sol·licitats en projectes educatius

19 milions de multa de la UE per falsejar el dèficit valencià

- 9’5 milions per rescissió de contractes de forma unilateral, cas de l’autovia de la Vega Baixa essent consellera Isabel Bonig

- 261 milions balafiats en la Fórmula 1

- 3 milions balafiats en l’habitatge protegit.



A més de tot això, el govern actual de la Generalitat Valenciana s’ha vist obligat a assumir altres 2.393 milions de deute comercial, FLA i pagaments a proveïdors d’abans del 2015.

I és que, fins amb això, és el mateix cas de Tavernes, on el govern actual va haver de pagar els 3 milions que es devien a proveïdors i assumir els 18 milions que ells sol·licitaren als bancs i que actualment està en 8 milions. No cal ni dir que el govern de Compromís no ha fet cap préstec bancari, i s’ha hagut de dedicar a pagar el deute d’altres.

Com veieu, moltes coincidències. Per això quan sentim que l’únic interés que ara tenen és tornar a governar Tavernes i la Generalitat, això sí sense presentar cop projecte per Tavernes, ens preguntem: per a què, per a tornar a repetir la història?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per a governar a benefici dels amiguets, privatitzant tot el que puguen i afonar-nos bona cosa.

Anònim ha dit...

Molt bona noticia la reducció del deute. Un treball formidable per part d’aquest govern. De l’anterior govern, doncs que jo tindria vergonya d’haver format part d’eixe partit, no entenc com poden trobar gent que vullga formar part.