L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 4 de maig del 2010

El Vaca cada dia més sembla un bosc impenetrable

L'aspecte que presenta el Vaca al pas per Tavernes és imponent: tot verd, ple de vegetació, d'un verd brillant com en anys no es veia. No es recorden moltes temporades últimament en que l'aigua ha corregut mesos i mesos de forma ininterrompuda i això ha fet creixer com mai la vegetació.
I també.... tampoc es recorden massa temporades en que la neteja del riu ha brillat per la seua absència. I això ja és més problemàtic.
A la Cotorra ja ho hem dit algunes vegades: el riu fa mesos i mesos que no es neteja, i si ara, al principi de la primavera ja té l'aspecte que veieu, no cal ni imaginar-lo com estarà en ple estiu. ¡I més si l'aigua com és previsible continua corrent pel llit, que l'any és plovedor, i alimenta una bona vegetació!.
I eixa massa boscosa de canyes i riciners (arbres de l'oli de rici), principalment, forma una espessa vegetació. Molta vegetació, a la llarga, implica brutícia, amagatalls per animals, lloc on els homes deixen deixalles i fems... En resum, pot esdevenir un problema de la salubritat pública, sense oblidar l'altre perill, el d'incendis. I un altre mes encara: el taponament del corrent d'aigua que pot fer la vegetació en cas d'avinguda o plena.