L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.495
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.802

dilluns, 12 d’agost del 2024

La cantant Fiorenza Calogero va actuar anit en el Festival Sete Sois Sete Luas

 


La cantant de Nàpols,  Fiorenza Calogero, va actuar anit en el Festival "Sete Sois Sete Luas" oferint als espectadors una mostra del que s'anomena cançó napolitana, el gènere musical tradicional de la seua regió  caracteritzat per la seua emotivitat, arribar al cor de l'espectador amb lletres poètiques que parlen de l'amor, la nostàlgia, els costum, la vida... sempre sota la visió particular localista, de manera que formen part avui dia, com la cantant va expressar en distints moments del concert, del que és la identitat d'aquella regió italiana.

Bastant públic en el concert,  entre els quals com a representants del govern municipal només hi havia la regidora de Cultura, Encar Mifsud, i els altres dos regidors de Compromís.  

 

 

 

 Fiorenza Calogero ens va oferir en la càlida nit d'ahir -"molto caldo" va expressar mentre el termòmetre  marcava 27º -un tast d'aquest estil, amb música senzilla i melodia que enganxen, amb el recolzament de la guitarra, mentre ella mateixa  acompanyava la melodia amb una gran pandereta i, fins i tot en algunes cançons, poguérem gaudir sobre l'escenari de la coreografia com ajut amb uns passos de dansa.

 

 

 

 

La cançó napolitana necessita d'un bon nivell de tècnica vocal i sensibilitat davant el que es canta, cosa que la cantant va demostrar en té, i molt, i en moltes cançons la seua veu esdevenia l'instrument musical principal. Unes cançons que s'adaptaven bé a les seues cordes vocals, molt sensuals, càlides i fosques, que l'han convertida en una de les millors intèrprets de les melodies tradicionals napolitanes, des de la villanella fins als autors contemporanis.

 

 

 

La cantant i també actriu napolitana és avui dia un referent de la cançó tradicional napolitana, compta amb l'enregistrament de múltiples discs, i ha tingut l'honor de guanyar el Premi Saint Vincent al millor intèrpret, o representar la música napolitana en la celebració del Columbus Day a Nova York, sense oblidar la seua participació en festivals dels més importants del món, per citar-ne alguns,  Womad – Roma, La Notte della Taranta, Sete Sóis Sete Luas, Festival d'Avinyó, Columbus Day, a més de col·laboracions amb nombrosos artistes de renom internacional.