L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.495
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.802

dilluns, 12 d’agost del 2024

Inversió de 282.470 euros per a reurbanitzar el carrer Buenos Aires, segons ha confirmat el regidor d'Obres, Josep Llàcer.

 

El carrer Buenos Aires  s'unirà al carrer Alacant dins del projecte de reurbanització programat per la regidoria d'Obres, presidida pel regidor de Compromís, Josep Llàcer, i que s'executarà dins del Pla d'Inversions 2022-2023 de la Diputació.

El projecte d'obres a executar presenta gran semblança amb el que vam explicar del carrer Alacant, tot i que serà més gran la inversió en ser el carrer més llarg. En concret s'invertiran 283.470 euros a pagar de la subvenció que ha rebut l'Ajuntament de l'esmentat Pla d'Inversions  de la Diputació.

Els aspectes bàsics del projecte contempla la reurbanització per millorar el proveïment d'aigua potable, la reforma de les voreres perquè esdevinguen accessibles i per tant l'eliminació de barreres arquitectòniques. La licitació de l'obra ja ha estat publicada en la Plataforma de Contractació del Sector Públic  (PCSP) perquè les empreses interessades puguen presentar les seues ofertes fins al dia 27 d'aquest mes.

El regidor d'Obres i alcalde en funcions Josep Llàcer, de Compromís, tal com va fer en el carrer Alacant ha assenyalat que "es una obra demandada pel veïnat, i que a més de reparar voreres, aprofitarem per canviar el sistema de proveïment d'aigua potable, eliminarem els tubs de fibrociment que presenten moltes fuites i instal·laren canonades modernes a més de millorar el clavegueram. El termini serà de 4 mesos després de la firma del contracte, amb la qual cosa a finals de febrer pot estar tota l'obra acabada".

 

 

Amb la millora de la infraestructura de proveïment s'emmallarà la nova xarxa amb els carrers adjacents de Barranc, per l'est, i els carrers  Santa Bárbara i  Divina Aurora, al llarg del recorregut.

Les obres a executar a grans trets són semblants al carrer Alacant: 

- Reforma de les voreres amb la substitució de la solera, paviment i vorada.

- Millora i reforma de la xarxa municipal d'aigua potable amb la substitució de canalitzacions existents de fibrociment amb pèrdues, eliminació de materials obsolets i corregir deficiències de pressió en la xarxa. Substitució per tant de la canonada per altra de PE100 d'ús alimentari de 110 mm de diàmetre. 

 


- La modificació o adaptació de voreres per millorar l'accessibilitat i  la millora o implantació de nova senyalització horitzontal i vertical en vies públiques, si cal. A
mb la reforma de les voreres es  vol adequar un recorregut accessible per als vianants: millora de l'accessibilitat i l'eliminació de barreres arquitectòniques formades per les voreres, escales i rampes.

- Instal·lació de doble tub de PVC per davall les voreres per a futures instal·lacions