L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.495
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.802

diumenge, 11 d’agost del 2024

Aquesta nit la cantant napolitana Fiorenza Calogero actua al festival "Sete Sois Sete Luas"

 

11 agost 22:30 hores PARC DEL LLAC, PLATJA DE LA GOLETA

FIORENZA CALOGERO (Itàlia)

El Festival Sete Sois Sete Luas presenta avui a la cantant i actriu napolitana Fiorenza Calogero, considerada com a una de les millors intèrprets de les melodies tradicionals napolitanes, des de la villanella fins als autors contemporanis. En 2001 va guanyar el Premi Saint Vincent al millor intèrpret amb la cançó “Indiferentemente”, l’única cançó napolitana en el concurs. En 2007 va representar la música napolitana en el Columbus Day a Nova York, i en 2008 Pietro Gargano li va dedicar dos pàgines en l’enciclopèdia de les cançons clàssiques napolitanes. En 2009 va participar en "Passione", una obra cinematogràfica dedicada a les cançons napolitanes, amb “Il canto delle lavandaie del Vomero” (El cant de les bugaderes de Vomero), la cançó més antiga de la tradició napolitana.

 Fiorenza Calogero és una de les fermes defensores de la música de Nàpols i de les artistes més benvolgudes en l'escena musical italiana i, com a representant de la música napolitana, és una gran valedora de la seua tradició cultural i musical.  Al mercat podem trobar actualment una desena de discos des que va publicar Fioreincanto (2007) fins a Vico Viviani (2024), que han servit per donar a conéixer a nivell internacional la música de Nàpols.